Παρασκευή 19 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ - Β' ΓΥΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Διαγκωνισμοί για την «αντιμετώπιση των τρομοκρατών» και των προσφύγων...

Με το βλέμμα στραμμένο και στους ψηφοφόρους του Σινάν Ογάν (προερχόμενου από το εθνικιστικό ΜΗΡ), που έλαβε 5,2% των ψήφων στον α' γύρο, εντείνεται η αντιπαράθεση για τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

Χτες ο Κ. Κιλιτσντάρογλου - απαντώντας στις κατηγορίες από το «στρατόπεδο Ερντογάν» για τη στήριξή του από το φιλοκουρδικό HDP - δήλωσε ότι «δεν έχω καθίσει στο τραπέζι με τις τρομοκρατικές οργανώσεις και δεν θα το κάνω ποτέ».

Υπερθεμάτισε δε ότι «θα στείλω πίσω όλους τους πρόσφυγες μόλις αναλάβω την εξουσία». Υποστήριξε ότι αν ο Ερντογάν παραμείνει Πρόεδρος «θα υπάρξουν επιπλέον 10 εκατομμύρια πρόσφυγες (...) Θα υπάρχουν λεηλασίες», ενώ κατηγόρησε τον αντίπαλό του για «μυστικές διαπραγματεύσεις» με το PKK.

Ακόμα, επαναλαμβάνοντας κατηγορίες περί παρατυπιών στον α' γύρο, τόνισε ότι «χρειαζόμαστε όχι έναν και δύο, αλλά πέντε παρατηρητές σε κάθε εκλογικό τμήμα».

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ογάν ξεκίνησε επαφές με δυνάμεις της «Εθνικής Συμμαχίας», του συνασπισμού που στηρίζει την υποψηφιότητα Κιλιτσντάρογλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ