Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα HELIOS

Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο πρόγραμμα, ώστε να συνεχίζουν να εξυπηρετούν τους εκατοντάδες πρόσφυγες ζητά η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου για το πρόγραμμα HELIOS στην Κρήτη.

Οπως καταγγέλλει στην ανακοίνωση που εξέδωσε: «Το πρόγραμμα HELIOS ολοκληρωνόταν τυπικά στις 31 Ιανουαρίου 2023 και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) μαζί με το υπουργείο δεν είχαν διασφαλίσει μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου την παράτασή του. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί χρηματοδοτικό κενό στο πρόγραμμα HELIOS έως ότου υπουργείο και Ελεγκτικό Συνέδριο ολοκληρώσουν την έγκριση της επέκτασής του».

«Πρακτικά η κυβέρνηση και ο ΔΟΜ μεταφέρουν την ευθύνη για τη συνέχιση του προγράμματος στις εκάστοτε ΜΚΟ - εταίρους του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας του προσωπικού. Ταυτόχρονα, η εξέλιξη αυτή θα έχει εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες σε βάρος των ξεριζωμένων προσφύγων, που αντιμετωπίζουν μια σειρά από κινδύνους, όπως η στέρηση στοιχειωδών μέτρων προστασίας, η διακοπή της προβλεπόμενης επιδότησης ενοικίου, η αστεγία, η διακοπή της φοίτησης των μαθητών σε σχολεία κ.ά.»

Στο πλαίσιο αυτό, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου απαιτεί:

  • «Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται οι εκατοντάδες πρόσφυγες.
  • Να δημιουργηθούν προγράμματα προστασίας, φιλοξενίας και ένταξης των μεταναστών και προσφύγων με ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ και ιδιωτών, στα οποία θα απορροφηθούν οι εργαζόμενοι των ΜΚΟ με την πολύτιμη πείρα τους».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ