Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2022 - Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Πάτρα και ο λαός της αποκτά πρόσβαση στη θάλασσα

Η πόλη μας, για δεκαετίες, ήταν αποξενωμένη από το παραλιακό της μέτωπο, ενώ μάντρες υψώνονταν σε όλο το μήκος του.

Ο πατραϊκός λαός διεκδίκησε και πέτυχε την απόδοση της παραλιακής ζώνης, για να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες στην αναψυχή. Καταφέραμε την οριστική απόδοσή της, από τον Διακονιάρη έως και τον Μώλο της Αγ. Νικολάου, για 99 χρόνια.

Τα έργα στο Ελος της Αγυιάς ολοκληρώνονται και δημιουργείται άλλη μία «όαση» αναψυχής στο παραλιακό μέτωπο.

Ολοκληρώθηκε ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός και προχωρά ο σχεδιασμός για την οριστική μελέτη και τα αναγκαία έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, μέσω του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ.

Ταυτόχρονα απαιτούμε την παραχώρηση του τμήματος του θαλασσίου μετώπου, στο οποίο υπάρχει ακόμα λιμενική δραστηριότητα, τη μεταφορά του εμπορικού τμήματος στο νέο λιμάνι και την απόδοση του βόρειου τμήματος από Αγίου Νικολάου έως Θεσσαλονίκης.

Διεκδικήσαμε και πετύχαμε να μην ορθωθούν τείχη στην πόλη μας, την υπογειοποίηση του τρένου εντός του αστικού ιστού. Συνεχίζουμε τη διεκδίκηση για την πλήρη υπογειοποίησή του.

Διεκδικούμε την πλήρη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών στη Μαρίνα της Πάτρας.

Ούτε σκέψη για τοποθέτηση δεξαμενών φυσικού αερίου στο νέο λιμάνι. Δεν θα δεχτούμε μια μπαρουταποθήκη στο παραλιακό μας μέτωπο.

Ταυτόχρονα συνεχίζουμε τη διεκδίκηση για σημαντικά έργα


- Υπογειοποίηση του τρένου από το Ρίο έως το Νέο Λιμάνι, με κατασκευή γραμμικού πάρκου στην επιφάνειά του

- Παραχώρηση στον δήμο του πρώην σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο

- Εργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης που είναι αναγκαία για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του φυσικού πλούτου της περιοχής μας

- Εργα στο παράκτιο μέτωπο σε όλο το μήκος του δήμου από τη Ροδινή μέχρι τα Καμίνια, όπου υπάρχουν φθορές από πλημμυρικά και καιρικά φαινόμενα, αλλά και για έργα που θα ανακόπτουν το φαινόμενο διάβρωσης των ακτών, δημιουργώντας παράλληλα χώρους λειτουργικούς για την κυκλοφορία και τη διαβίωση των κατοίκων

- Αξιοποίηση του χώρου μπροστά από τα ferry boat στο Ρίο

- Αξιοποίηση του χώρου πλησίον του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Ανθούπολη, διαμόρφωσή του σε ένα μεγάλο πάρκο

- Αμεση διαμόρφωση του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς και των γύρω χώρων σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις

- Ανακατασκευή και επαναλειτουργία των βοηθητικών κλειστών γηπέδων του σταδίου «Δημήτρης Τόφαλος» και κατασκευή αθλητικού Κέντρου Τοξοβολίας στον περιβάλλοντα χώρο του

Ως δημοτική αρχή και διανύοντας τον όγδοο χρόνο της πορείας υλοποίησης έργων, συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση και καταβάλλουμε τη μέγιστη προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πατραϊκού λαού, τη διαμόρφωση κοινόχρηστων και δωρεάν χώρων αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ