Σάββατο 16 Απρίλη 2022 - Κυριακή 17 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022
Πλούσια δράση σε όλη τη χώρα για τον μεγάλο αγωνιστικό σταθμό

Συναυλίες και αφιερώματα, εκδηλώσεις και άλλες πρωτοβουλίες ενόψει των συγκεντρώσεων της Κυριακής 1ης Μάη

Σε ρυθμούς εντατικής προετοιμασίας για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς μπαίνουν σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και μαζικοί φορείς σε όλη τη χώρα, με το πρόγραμμα δράσης να εμπλουτίζεται διαρκώς μέχρι τον μεγάλο αγωνιστικό σταθμό. Στο πλαίσιο αυτό και με παρακαταθήκη τη μεγάλη απεργιακή μάχη της 6ης Απρίλη, προγραμματίζονται εκδηλώσεις, συσκέψεις, συναυλίες, αφιερώματα, με στόχο αυτή η δράση να αγκαλιάσει κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, να αποτελέσει η φετινή Πρωτομαγιά σταθμό κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στην ακρίβεια, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις επιπτώσεις της θανάσιμης εμπλοκής στα εργατικά - λαϊκά στρώματα.

Δεμένα τα βαπόρια

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την 1η Μάη αποφάσισε το ΔΣ της ΠΕΜΕΝ σε συνεδρίασή του. Ακόμη, αποφασίστηκε την Τετάρτη 20 Απρίλη, στις 11 π.μ., να πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την 1η Μάη, με τα σωματεία «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

Παράλληλα, η ΠΕΜΕΝ θα συμμετάσχει στις πολύμορφες δράσεις του Πανελλαδικού Διημέρου Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης στις 21 - 22 Μάη που αποφάσισε η ΕΕΔΥΕ, στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, την Κυριακή 22 Μάη, καθώς και τη Δευτέρα 18 Απρίλη, στις 10 το πρωί, στην παράσταση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, σωματείων, φορέων, στο κατάστημα της ΔΕΗ στα Καμίνια.

Εκδηλώσεις στην Πάτρα

Στην Πάτρα, το Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 30 Απρίλη, στις 7 μ.μ., εκδήλωση στα γραφεία του για την 1η Μάη, με ομιλητή τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Το ΕΚ οργανώνει μαζική συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μάη στις 10 π.μ. έξω από τα γραφεία του (οδός Κολοκοτρώνη) καλώντας τα σωματεία να οργανώσουν και τη δική τους συμμετοχή.

Με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο, η πορεία θα κατευθυνθεί στην πλατεία Ψηλών Αλωνιών (τόπο απαγχονισμού αγωνιστών κατά την περίοδο της Κατοχής), όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη συνδρομή του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Πατρέων.

Στη συναυλία, που θα δοθεί από μουσικό συγκρότημα με ντόπιους καλλιτέχνες και μουσικούς, θα συμμετάσχουν η χορωδία «ΑΝΤΗΧΩ» και το χορευτικό τμήμα του Οργανισμού.

Στην Κεφαλονιά

Στην Κεφαλονιά, το Εργατικό Κέντρο προετοιμάζει ήδη μουσικοαφηγηματική εκδήλωση για το Σάββατο 30 Απρίλη στα γραφεία του (7.30 μ.μ.), με ομάδα καλλιτεχνών από τα σωματεία - μέλη του και συμμετοχή και άλλων τοπικών μουσικών και τραγουδιστών. Η απεργιακή του συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 1η Μάη, έξω από τα γραφεία του στο Αργοστόλι. Παράλληλα, κλιμακώνοντας τη δράση του για τα φουσκωμένα τιμολόγια νερού και καθαριότητας που έχουν επιβάλει οι δήμοι, προχωρά τη Δευτέρα 18 Απρίλη (10.30 π.μ.) σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Αργοστολίου, καλώντας σε συμμετοχή τους συλλόγους των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών - βιοτεχνών.

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί σε σύσκεψη για την οργάνωση της απεργιακής Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης τη Δευτέρα 18 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ.

Επίσης, συσκέψεις σωματείων οργανώνονται στη Στερεά και την Εύβοια: Αμφισσα, το Σάββατο 16 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Φωκίδας. Λαμία, τη Δευτέρα 18 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο (Λεωσθένους 9). Λίμνη Ευβοίας, την Κυριακή 17 Απρίλη, στις 8 μ.μ., στον κινηματογράφο «Ελύμνιον».

Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Μέχρι στιγμής, για την Κυριακή 1η Μάη προγραμματίζονται συγκεντρώσεις σε:

-- Αθήνα, 10.30 π.μ., στο Σύνταγμα

-- Θεσσαλονίκη, 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

-- Αγρίνιο, 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία

-- Αρτα, 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο

-- Γιάννενα, 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο

-- Ζάκυνθο, 10.30 π.μ., στην παλιά Νομαρχία

-- Ηγουμενίτσα, 10 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου

-- Κέρκυρα, 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο

-- Λαμία, 10 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας

-- Λευκάδα, 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγ. Μηνά

-- Πρέβεζα, 10 π.μ., στον Φόρο

-- Χαλκίδα, 10.30 π.μ., στην παραλία (Στρογγυλό).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ