Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Απάντηση με μαζική συμμετοχή στο συνδικαλιστικό κίνημα

Στην ανάγκη για μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο συνδικαλιστικό κίνημα, για δυνάμωμα των σωματείων που θα παλεύουν και θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, αναφέρεται η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» με αφορμή την καταγγελία της ΟΛΜΕ σε παράταξη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, αναφέρεται στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 19 Οκτώβρη για το ζήτημα της παράτασης της θητείας του μέχρι την άνοιξη, έτσι ώστε να γίνουν αρχαιρεσίες για την Ομοσπονδία με βάση το καταστατικό της και την ανακοίνωση - καταγγελία προς τις «Παρεμβάσεις» που εκδόθηκε με τις ψήφους ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ. Στην τοποθέτησή της η ΑΣΕ τόνισε πως «δεν θα επιτρέψουμε να ξεπλυθεί με αυτόν τον τρόπο η πολιτική επιλογή της πλειοψηφίας να "μαζέψει" τον μεγαλειώδη αγώνα των εκπαιδευτικών με τη μη συνέχιση της απεργίας - αποχής», κάνοντας λόγο για αποκαλυπτική στάση των «Παρεμβάσεων» στο ΔΣ της ΟΛΜΕ.

«Ας μην κοροϊδεύει κανείς τους συναδέλφους. Το πρόβλημα δεν είναι η παράταση της θητείας του ΔΣ και η συντεταγμένη διαδικασία των εκλογών», τονίζει η ΑΣΕ με αφορμή τα παραπάνω και σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η ηγεσία των "Παρεμβάσεων" προσπαθεί να ξεπλυθεί από την ευθύνη της και τον τυχοδιωκτισμό της, κυρίως για τη στάση τους στην Πρωτοβάθμια που μαζί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΑΚΕ στέλνουν τον κλάδο να μπει στην "αξιολόγηση" με ενιαία κείμενα.

Από την άλλη μεριά, οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ ανοίγουν μία ψευδεπίγραφη αντιπαράθεση για να δικαιολογήσουν τη στάση τους στη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ. Να στρέψουν τη συζήτηση αλλού για να αποφύγουν την κατακραυγή του κλάδου για την πολιτική τους στάση και το "χέρι βοήθειας" που έδωσαν απλόχερα στην κυβέρνηση.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα από τέτοιες μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, να τις προσπεράσουν και να αποδυναμώσουν τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που τις καλλιεργούν και τις εκτρέφουν, τόσο στις ΕΛΜΕ όσο και στην ΟΛΜΕ.

Είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ οι συνάδελφοι με τη μαζική συμμετοχή τους στο συνδικαλιστικό κίνημα να αποτρέψουν αυτά τα διαλυτικά και εκφυλιστικά φαινόμενα, να δυναμώσουν τα σωματεία που θα παλεύουν και θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων. Να γίνουν τα σωματεία πραγματικό αποκούμπι και στήριγμα των εργαζομένων και όχι το μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης και των μνηστήρων της, μέσα στο κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ