Σάββατο 2 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 3 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΒΣΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΕΒΕ
Στις 6 Οκτώβρη η συγκέντρωση για την υπεράσπιση του εισοδήματος

«Ως εδώ, πληρώσαμε ήδη πολλά! Διεκδικούμε μέτρα στήριξης για να μπορέσουμε να ανασάνουμε!»: Με το σύνθημα αυτό οργανώνεται η συγκέντρωση αυτοαπασχολούμενων από την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), Συλλόγους και Ενώσεις ΕΒΕ την Τετάρτη 6 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα.

Η συγκέντρωση αποφασίστηκε σε πρόσφατη σύσκεψη των συνδικαλιστικών οργανώσεων των αυτοαπασχολούμενων, η οποία ανέδειξε την ασφυκτική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα από το καθημερινό χτύπημα του εισοδήματος, τα χρέη που συσσωρεύονται, την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις.

«Οι "πολυαναμενόμενες" εξαγγελίες της κυβέρνησης στη ΔΕΘ ήταν μια από τα ίδια. Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις απαιτήσεις των μονοπωλιακών ομίλων και τα μέτρα στήριξής τους ως διέξοδο για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες. Η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε κανένα μέτρο για τους χιλιάδες επαγγελματίες που στενάζουν από την ακρίβεια στο ρεύμα, στα καύσιμα, στις πρώτες ύλες. Δεν ανακοίνωσε κανένα μέτρο για τους συναδέλφους μας στην Εστίαση που εξαιτίας των μέτρων για την πανδημία ζουν με την ανασφάλεια ότι τον ερχόμενο χειμώνα θα χάσουν το 50% της πελατείας τους», σημειώνει η ΟΒΣΑ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση.

«Ο δρόμος του συλλογικού, ανυποχώρητου αγώνα για ουσιαστικά και μόνιμα μέτρα ανακούφισης είναι μονόδρομος, είναι η μόνη διέξοδος για να ορθώσουμε εμπόδια στην πολιτική που μας οδηγεί στην ανασφάλεια και στο λουκέτο», υπογραμμίζει, προτάσσοντας διεκδικήσεις, όπως:

-- Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες, καθώς και του συνόλου των τόκων και των προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης (30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους αυτοαπασχολούμενους έβαλαν λουκέτο).

-- Ρύθμιση χρεών για κατανάλωση ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια. Αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών όσο τα περιοριστικά μέτρα ήταν σε ισχύ.

-- Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

-- Καθιέρωση ακατάσχετου του επιχειρηματικού λογαριασμού. Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.

-- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος. Μείωση των έμμεσων φόρων.

-- Ενταξη όλων των πολύ μικρών επιχειρήσεων, χωρίς όρους, στα κλαδικά προγράμματα στήριξης, π.χ. στο ειδικό επίδομα επανεκκίνησης για την Εστίαση. Η «επιστρεπτέα προκαταβολή» να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Αμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων χωρίς προσωπικό στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων.

-- Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους κλείνουν την επιχείρησή τους, χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ