Πέμπτη 8 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΑΜΑΖΟΝ»
Παράνομες οι απολύσεις για τις κινητοποιήσεις εργαζομένων

Παράνομες και εκδικητικές έκρινε η ομοσπονδιακή αρχή των ΗΠΑ για τις εργασιακές σχέσεις τις περσινές απολύσεις δύο γυναικών που εργάζονταν ως υπάλληλοι στην «Amazon», οι οποίες απολύθηκαν επειδή διαμαρτυρήθηκαν για τις πρακτικές της εταιρείας σε βάρος των εργαζομένων και του περιβάλλοντος.

Μαζί με άλλους μηχανικούς και τεχνικούς, οι δύο γυναίκες είχαν καλέσει σε απεργία στις 24/4/2020 ζητώντας από την εταιρεία να λάβει μέτρα για να προστατεύσει το περιβάλλον και να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στις αποθήκες. Οι δύο γυναίκες απολύθηκαν το Πάσχα του 2020.

Σε ανακοίνωσή της η «Amazon», ένας από τους δύο μεγαλύτερους εργοδότες στις ΗΠΑ, με προσωπικό που ξεπερνά τους 800.000 υπαλλήλους, ισχυρίστηκε ότι «στηρίζει» το δικαίωμα των εργαζομένων να επικρίνουν τις συνθήκες εργασίας, αλλά υποστήριξε ότι απέλυσε τις δύο υπαλλήλους επειδή τάχα... παραβίαζαν τον εσωτερικό κανονισμό της επιχείρησης.

Σε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς «χτίζονται» τα καπιταλιστικά κέρδη, στις αποθήκες της «Amazon» επικρατούν υπερεντατικοί, σκληροί ρυθμοί δουλειάς, αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές πρακτικές, ανεπαρκή μέτρα υγειονομικής προστασίας, την ίδια ώρα που η εταιρεία πέρσι, εν μέσω πανδημίας, είχε καθαρά κέρδη περίπου 21 δισ. δολάρια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ