Σάββατο 16 Γενάρη 2021 - Κυριακή 17 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
Βολική κριτική που καλύπτει την πολιτική της εμπορευματοποίησης

Σε βολική κριτική που καλύπτει την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας επιδόθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί και των άλλων αστικών κομμάτων.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, διαμαρτυρήθηκε για το ότι η «ανίκανη» κυβέρνηση «δεν αξιοποίησε στο ελάχιστο τη διάθεση» για συνεργασία του κόμματός της για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Χωρίς να πει λέξη για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, έκανε λόγο για ...στήριξη του ΕΣΥ, προτείνοντας στην κυβέρνηση την «ένταξη» του ιδιωτικού τομέα στο ΕΣΥ, αντί της επίταξης, εξασφαλίζοντας προφανώς και άλλα κονδύλια στους επιχειρηματίες της Υγείας κ.ο.κ. Παρότρυνε την κυβέρνηση «να υπάρξει ένα σχέδιο επιτέλους για σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας με γενναία μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων». Υποστήριξε το πλαίσιο της ΕΕ για τον εμβολιασμό ζητώντας παρέμβαση από την κυβέρνηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αύξηση του ρυθμού διάθεσης των εμβολίων λες και οι καθυστερήσεις είναι άσχετες από την πολιτική της ΕΕ και τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων με τις γεωστρατηγικές επεκτάσεις τους.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλος, πατώντας στις βάσιμες ανησυχίες και τα ερωτήματα που προκαλούν στο λαό οι ανταγωνισμοί των εταιρειών για το εμβόλιο, προσπάθησε να αναπαραγάγει σκοταδιστικές θεωρίες για τον εμβολιασμό, ανέφερε πόσες ΜΕΘ «θα κάναμε με τα 67 εκατ. ευρώ που δίνουμε στο εμβόλιο» και άλλα παρόμοια που δίνουν γερό άλλοθι στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Δεν παρέλειψε να επαναλάβει τις αντιδραστικές προτάσεις του για το «άνοιγμα και την ενίσχυση της οικονομίας» με «επιδόματα στις εταιρείες για να προσλάβουν κόσμο» και άλλα μέτρα που υλοποιούν ήδη κυβέρνηση και ΕΕ για να στηρίξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες στο όνομα της προστασίας των εργαζομένων.

Ο δε επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης, αφού έκανε καθαρό πως «εμείς είμαστε ένα βαθιά ευρωπαϊκό κόμμα και συμφωνούμε ότι δεν πρέπει να ξεφύγουμε από το ευρωπαϊκό πλαίσιο, όσον αφορά τον εμβολιασμό» «ξέπλυνε» εντελώς τις εταιρείες και τους ανταγωνισμούς τους που φαίνονται και στην υπόθεση της προμήθειας των εμβολίων και έκανε λόγο «για αστοχία των Βρυξελλών» και «καθυστερήσεις» για τις περιορισμένες δόσεις εμβολίου στην Ελλάδα. Ασκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της οικονομίας και κατέθεσε τις δικές του διαχειριστικές προτάσεις, όπως για τους «μικρομεσαίους» να προβλεφθεί «διαγραφή χρεών», με την προϋπόθεση ότι όποιος θέλει να ενταχθεί στο μέτρο αυτό θα «δώσει προαίρεση στο Δημόσιο να πάρει ένα κομμάτι των ιδιοκτησιακών τμημάτων της επιχείρησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ