Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΒΑΛΑ
Κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση συνδικαλιστή

Παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Επιθεώρησης Εργασίας στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε χτες, κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης για την παράνομη απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας.

Μέλη του Σωματείου και άλλοι συνδικαλιστές κατήγγειλαν την απόλυση στην εταιρεία «Δ. Ευστρατίου» και τη συνολικότερη προσπάθεια κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας να βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, η εργοδοσία όχι μόνο δεν δέχτηκε να πάρει πίσω την παράνομη απόλυση, αλλά απείλησε το Σωματείο με δικαστικές διώξεις αν συνεχίσει να αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο δουλειάς (π.χ. απλήρωτες υπερωρίες), ενώ επίσης παρότρυνε την Επιθεώρηση Εργασίας να μην προβεί σε ελέγχους για τις καταγγελίες του Σωματείου. Προκλητικά μάλιστα τόνισε ότι η επικείμενη αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου από την κυβέρνηση θα... λύσει αυτά τα ζητήματα, για να γίνονται πιο εύκολα απολύσεις συνδικαλιστών.

Το Σωματείο θα συνεχίσει και τις επόμενες μέρες να αναδεικνύει με τη δράση του το ζήτημα στους εργαζόμενους της Καβάλας, ενώ σημειώνει πως αυτή η μάχη, με τη συμπαράσταση από δεκάδες σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις που έστειλαν ψηφίσματα, δίνει το μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία ότι τα σχέδιά τους για επίθεση στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα περάσουν. «Ενωμένοι και με μοναδικό κριτήριο την κάλυψη των αναγκών μας θα δώσουμε τις επόμενες μάχες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μεγαλώνει το κύμα καταδίκης

Στο μεταξύ, μεγαλώνει συνεχώς το κύμα καταδίκης της παράνομης απόλυσης. Στις δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που απαιτούν άμεση ανάκληση της απόλυσης προστίθενται οι εξής: Οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, τα Σωματεία Τύπου και Χάρτου, Εργαζομένων Βιομηχανίας Λιπασμάτων Ν. Καρβάλης Καβάλας, Εργαζομένων «Σκλαβενίτη» Β. Ελλάδας (παράρτημα Καβάλας), Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, Εργαζομένων Δήμου Περάματος, Υπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Αχαΐας, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Ξάνθης, Εργατοϋπάλληλων Βιομηχανίας «Ροδόπη - Ελληνικά Γαλακτοκομεία Ξάνθης», Εργαζομένων Δημοτικών και Κοινοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης - Αποχέτευσης Νομού Ξάνθης (ΔΕΥΑΞ), η ΕΛΜΕ Καβάλας, η Παμμηχανική Ενωση Ξάνθης και ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Καβάλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ