Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις για το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Από την εκδήλωση στη Σέκλιζα
Από την εκδήλωση στη Σέκλιζα
Σε εξέλιξη είναι το ταξίδι του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε όλη τη χώρα, με σύνθημα: «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή!». Εκδηλώσεις γίνονται και προγραμματίζονται σε πόλεις και χωριά, ενώ με επιμέλεια «χτίζονται» το πρόγραμμα και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων κορύφωσής του, στις 17, 18 και 19 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Παράλληλα, σε λειτουργία βρίσκεται ήδη η νέα ανανεωμένη ιστοσελίδα του 46ου Φεστιβάλ. Με φωτογραφίες, βίντεο και μοντέρνο σχεδιασμό, στη διεύθυνση http://festival.kne.gr, ο επισκέπτης μπορεί να βρει το λογότυπο και το σύνθημα του Φεστιβάλ, πληροφορίες για το πρόγραμμα των μεγάλων σκηνών στο Φεστιβάλ της Αθήνας, για τους υπόλοιπους χώρους του, την πρόσβαση στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» κ.ά. Στην ενότητα «ένα Φεστιβάλ "αλλιώς"», με γραφικά και έξυπνα σχόλια η ΚΝΕ περιγράφει τα βασικά μέτρα προστασίας που θα ληφθούν, ενώ στην ενότητα «το Φεστιβάλ μας», με βίντεο, συνθήματα, κείμενο και φωτογραφίες παρουσιάζει το πώς στήνεται αυτό το μεγάλο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός, με το μεράκι και τη συλλογική εθελοντική δουλειά των μελών και φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Στην ενότητα «το "ταξίδι" του Φεστιβάλ» μπορεί κανείς να δει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις της χώρας με τις ημερομηνίες και τους ομιλητές τους, ενώ στην ενότητα «ιστορία» μπορεί κανείς να παρακολουθήσει το εξαιρετικό βίντεο - αφιέρωμα που είχε φτιάξει η ΚΝΕ το 2014 για τα 40 χρόνια που συμπλήρωσε τότε αυτός ο ξεχωριστός νεανικός θεσμός.

Προφεστιβαλική δραστηριότητα στην Καρδίτσα


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στη Σέκλιζα εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Καρδίτσας της ΚΝΕ, ενταγμένη στην προφεστιβαλική δραστηριότητα της Οργάνωσης για το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Ανθρωποι όλων των ηλικιών από την περιοχή συμμετείχαν στην όμορφη εκδήλωση, στην οποία τηρήθηκαν αποστάσεις και μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από την Μαρίνα Φυτσιλή, Γραμματέα του ΤΣ Καρδίτσας της ΚΝΕ, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε τη σημασία της πραγματοποίησης του Φεστιβάλ στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας» για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ.

Η προφεστιβαλική δραστηριότητα στην Καρδίτσα θα συνεχιστεί με προβολή ταινίας, την Τρίτη 25 Αυγούστου, στον Παλαμά, ενώ οι κεντρικές εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στον νομό θα πραγματοποιηθούν στην Καρδίτσα την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Λουμάκη, με πολιτική ομιλία από τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και συναυλία με την Ρίτα Αντωνοπούλου.

Την ερχόμενη βδομάδα στη Σπάρτη

Στο Πάρκο Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη, την Παρασκευή 21 Αυγούστου, στις 20.30, γίνονται οι κεντρικές εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Λακωνία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Αντιπολεμικό αφιέρωμα σε μορφή βίντεο της ΟΒ μαθητών της ΚΝΕ με τίτλο «Ξέρει να σκέφτεται...». Ομιλία από τον Γιώργο Λάμπα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Λαϊκό γλέντι από τοπικό συγκρότημα.

Στο χώρο επίσης θα υπάρχουν: Εκθεση ταμπλό με τίτλο: «Μπαίνουμε μπροστά για την προστασία του περιβάλλοντος, λέμε όχι στην εμπορευματοποίησή του». Εκθεση ταμπλό με τίτλο: «Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και μετανάστες». Εκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» με νέες εκδόσεις.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των επισκεπτών ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, να τηρούνται αποστάσεις και οι επισκέπτες θα παρακολουθούν τις εκδηλώσεις αποκλειστικά καθιστοί. «Λαμβάνουμε υπόψη τις εκάστοτε εξελίξεις με την πανδημία και τα μέτρα που προτείνει η επιστημονική και ιατρική κοινότητα. Προστατεύουμε την υγεία τη δική μας και των υπόλοιπων επισκεπτών του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή"!», σημειώνουν.

  • Για την Παρασκευή 21 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη εκδήλωση του Φεστιβάλ και στην Τήνο, όπου θα μιλήσει ο Α. Ελευθερίου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ μια μέρα μετά, το Σάββατο 22 Αυγούστου, το Φεστιβάλ θα κάνει στάση στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, όπου θα μιλήσει η Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ