Παρασκευή 24 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Μικρή άνοδος στην τιμή του πετρελαίου

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΡΙΑΝΤ - ΠΕΚΙΝΟ.--

Ανοδο στις ιδιαίτερα χαμηλές διεθνείς τιμές του πετρελαίου σημειώθηκε χτες, την οποία κάποιοι συσχετίζουν με τις προχτεσινές απειλές του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, κατά του Ιράν, ο οποίος διέταξε τα πολεμικά πλοία που πλέουν στον Περσικό Κόλπο να χτυπήσουν ιρανικά πολεμικά πλοιάρια εάν τα παρενοχλήσουν.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο δυτικού Τέξας αυξήθηκε κατά 14,37% φθάνοντας να πουλιέται στα 15,74 δολάρια το βαρέλι. Αύξηση κατά 11,8% παρουσίασε και το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ με αποτέλεσμα το βαρέλι να πουλιέται στα 29,7 δολάρια.

Αργότερα πάντως χτες το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρέσβη της Ελβετίας, που λειτουργεί ως ενδιάμεσος στις σχέσεις του Ιράν με τις ΗΠΑ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ. Παράλληλα, ο επικεφαλής των «Φρουρών της Επανάστασης», υποστράτηγος Χοσεΐν Σαλαμί, προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι το Ιράν θα καταστρέψει αμερικανικά πολεμικά πλοία αν απειληθεί στον Κόλπο η εθνική ασφάλεια.

Το ίδιο διάστημα, χώρες που εξαρτώνται ενεργειακά από τις εισαγωγές πετρελαίου, όπως η Κίνα, αξιοποιούν τη σημερινή συγκυρία των πολύ χαμηλών τιμών πετρελαίου και δημιουργούν αποθέματα. Η Κίνα ανακοίνωσε νέες εισαγωγές πετρελαίου από τον Περσικό Κόλπο, κυρίως από Ιράν και Σ. Αραβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ