Τρίτη 22 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΕΣΚ-Σ
Για τη νοθεία στο συνέδριο της ΠΟΣ και την επιχείρηση συκοφαντίας

Στα φαινόμενα νοθείας και εκφυλισμού, καθώς και στις προσπάθειες των άλλων παρατάξεων και ιδιαίτερα του «Δικτύου» (ΣΥΡΙΖΑ) να την εμπλέξουν «στις βρωμιές και αθλιότητές τους», που έγιναν στο 36ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ΔΕΣΚ-Σ (ο συνδυασμός των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ).

«Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΔΙΚΤΥΟ) και από το βήμα του συνεδρίου της ΠΟΣ, με πρωτοφανείς μεταξύ τους αντεγκλήσεις, άθλιους χαρακτηρισμούς και κατηγορίες, στόχευαν αποκλειστικά και μόνο στον έλεγχο της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΠΟΣ, των αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ και στη στήριξη της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλου, Κιουτσούκη, Βασιλόπουλου, Καραγεωργόπουλου). Εδωσαν "γην και ύδωρ" στην εργοδοσία, στο μονοπώλιο της ΤΡΑΙΝΙΤΑΛΙΑ (ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΕΣΣΤΥ) και στις άλλες σιδηροδρομικές εταιρείες με σαρωτικές αλλαγές σε βάρος των εργαζομένων».

Η ΔΕΣΚ-Σ κατήγγειλε και έκανε ενστάσεις για τα εξής ζητήματα:

«1. Να μη συμμετέχουν οι αντιπρόσωποι του σωματείου του ΤΡΑΜστη διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ γιατί είχαν ψηφίσει στην εκλογή αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Η ένσταση αυτή της ΔΕΣΚ-Σ ψηφίστηκε και από το ΔΙΚΤΥΟ (ΣΥΡΙΖΑ). Επίσης, τα στελέχη της ΔΕΣΚ-Σ ήταν παρόντα στηρίζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Παρ' όλα αυτά, οι συκοφάντες αυτά τα αποκρύπτουν και ισχυρίζονται ότι η ΔΕΣΚ-Σ συμμετείχε στη νοθεία που οργάνωσαν οι ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ για την εκλογή αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ.

2. Να μη συμμετέχουν οι αντιπρόσωποι του Σωματείου των Σταθμαρχών του ΟΣΕ στο συνέδριο της ΠΟΣ γιατί εφορευτικές επιτροπές που έκαναν τις εκλογές σε περιφερειακές έδρες του σωματείου δεν εκλέχτηκαν με ψηφοφορία παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.

3. Να μη συμμετέχουν οι αντιπρόσωποι του Σωματείου των Μηχανοδηγών στο συνέδριο γιατί στις έκτακτες εκλογές του σωματείου ψήφισαν εργαζόμενοι από τη "Rail Cargo", που σύμφωνα με το καταστατικό του σωματείου δεν μπορούν να είναι μέλη του, αλλά και εκπαιδευόμενοι μαθητές μηχανοδηγοί. Επίσης, δεν υπάρχουν πρακτικά των συνελεύσεων που αποφάσισαν τις έκτακτες εκλογές με παρουσίες και υπογραφές των συμμετεχόντων.

Επισημαίνουμε ότι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΔΙΚΤΥΟ στο προηγούμενο Συνέδριο της ΠΟΣ, το 2016, προσέφυγαν στα Δικαστήρια για να ακυρωθεί ένας σύνεδρος από το Σωματείο του Θεσσαλικού, γιατί είχαν ψηφίσει εκπαιδευόμενοι μαθητές τεχνίτες.

Οι τυχοδιωκτικές ενέργειες των ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΔΙΚΤΥΟ δεν έχουν τέλος.

Δεν μπορούν να εμπλέξουν τη ΔΕΣΚ-Σ στις βρωμιές και στις αθλιότητές τους. Η ΔΕΣΚ-Σ με ταξική συνέπεια αντιπαλεύει την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρομικών μεταφορών και την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, αναδεικνύοντας την ανάγκη της πάλης για τα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου, όταν όλοι αυτοί μαζί (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ - ΔΙΚΤΥΟ) στηρίζουν αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική.

Οι εξελίξεις μετά το συνέδριο της ΠΟΣ επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις μας. Οι εργατοπατέρες των ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΔΙΚΤΥΟ με δηλώσεις τους δεσμεύονται στην εργοδοσία ότι, παρά τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς για τη θέση που θα κατέχουν στο προεδρείο και στο ΔΣ της ΠΟΣ, είναι έτοιμοι να προωθήσουν τα συμφέροντα των εργοδοτών, ανεξάρτητα αν αυτοί είναι οι ιδιώτες ή το αστικό κράτος».

Η ΔΕΣΚ-Σ καλεί τους εργαζόμενους σε οργάνωση της πάλης για να διεκδικήσουν «σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα. Να παλέψουν κόντρα στο νομοσχέδιο - σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Να παλέψουν κόντρα στα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και στα ποδάρια τους στην ΠΟΣ που κάνουν ό,τι μπορούν για να υπάρξει σιγή νεκροταφείου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ