Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΘΑΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός του νησιού σε επιφυλακή για να αποτρέψει την εγκατάσταση ΝΑΤΟικού ραντάρ

Η Τομεακή Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ ζητά να ενημερωθούν άμεσα και επίσημα οι κάτοικοι του νησιού, από όλους τους αρμόδιους φορείς, για τις εργασίες που άρχισαν να πραγματοποιούνται στη θέση Υψάριο Θάσου. Στη συγκεκριμένη περιοχή έγινε προσπάθεια στο παρελθόν να τοποθετηθεί μεγάλης εμβέλειας ραντάρ, εξέλιξη που αποτράπηκε κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των κατοίκων.

«Οι κάτοικοι της Θάσου ανησυχούν για τις επιπτώσεις στην υγεία τους από την τοποθέτηση ραντάρ μεγάλης εμβέλειας κοντά σε χωριά του νησιού. Παράλληλα, εύλογα ανησυχούν για το ποιες ανάγκες έρχονται να καλύψουν αυτές οι εργασίες στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η περίφραξη του χώρου προβλέπεται να είναι τύπου ΝΑΤΟ», σημειώνει η ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ, προσθέτοντας τα εξής:

«Καλούμε τους κατοίκους της Θάσου να είναι σε επιφυλακή. Οι εξελίξεις στην περιοχή, η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών δεν αποκλείουν την αναβάθμιση του σταθμού της ΥΠΑ στη Θάσο και τη στόχευση για χρησιμοποίησή του σε ΝΑΤΟικά σχέδια που εμπλέκουν περαιτέρω τη χώρα μας και το λαό, με ό,τι κινδύνους συνεπάγονται από τη μετατροπή και της Θάσου σε πιθανό στόχο.

Οι εξελίξεις με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η κινητικότητα των Αμερικανών σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα δεν μπορούν παρά να εμπνέουν ανησυχία. Πόσο μάλλον αν συνυπολογίσουμε και τη διαχρονική στήριξη των κυβερνήσεων, είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ο λαός της Θάσου όπως και στο παρελθόν με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές μπορεί να αποτρέψει αρνητικές εξελίξεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ