Πέμπτη 4 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΠΑ
Προτείνουν επιπλέον ΝΑΤΟική παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα

Για να διασφαλιστεί η διέλευση ουκρανικών πλοίων στο Κερτς

Μεταξύ άλλων μέτρα για την ενίσχυση της ΝΑΤΟικής παρουσίας στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Μαύρης Θάλασσας, σε μια προσπάθεια να «αποτραπεί μια πολύ επιθετική Ρωσία», προτείνουν οι ΗΠΑ στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε προχτές η Αμερικανίδα πρέσβειρα στο ΝΑΤΟ, Κέι Μπέιλι Χάτσισον.

«Επεξεργαζόμαστε ένα πακέτο μέτρων που θα παρουσιαστεί στους υπουργούς Εξωτερικών, και αφορά αεροπορική επιτήρηση, καθώς και περισσότερα ΝΑΤΟικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα για να διασφαλίσουν ότι υπάρχει ασφαλής ναυσιπλοΐα των ουκρανικών πλοίων μέσω των Στενών του Κερτς στην Αζοφική Θάλασσα», είπε η Χάτσισον. «Είναι πολύ σημαντικό για τη Βουλγαρία καθώς και για τις άλλες χώρες γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα νερά είναι "καθαρά" και ότι οι χώρες εντός και γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα είναι ασφαλείς από τη ρωσική εμπλοκή», πρόσθεσε.

Οπως φαίνεται και από την παραπάνω εξέλιξη, το επεισόδιο στο Κερτς τον περασμένο Νοέμβρη κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι και αξιοποιείται στο έπακρο από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για να οξύνουν την αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Σχολιάζοντας τη δήλωση ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι «η κατάσταση στα Στενά του Κερτς και τη ναυσιπλοΐα είναι γνωστή και η στάση της Ρωσίας σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο». «Εξάλλου, προβλέπεται μια διαδικασία σχετικά με την παρουσία πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μοντρέ, η οποία πρέπει επίσης να τηρηθεί», συμπλήρωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ