Τετάρτη 27 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΚΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σε μετανάστριες εργάτριες έφτασε το μήνυμα της συστράτευσης με το ΚΚΕ

Μια επιτυχημένη εκδήλωση με μετανάστριες εργάτριες πραγματοποιήθηκε από την ΚΟ Κορωπίου Αττικής του ΚΚΕ την περασμένη Πέμπτη, 21 Μάρτη, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Ρατσισμού.

Από το φθινόπωρο του 2018, με πρωτοβουλία της Οργάνωσης και σε συνεργασία με την ΚΟ των Εκπαιδευτικών, λειτουργεί Σχολείο Μεταναστών στην πόλη, σε μια προσπάθεια να μάθουν οι μετανάστες και οι μετανάστριες την ελληνική γλώσσα. Μια πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από την αρχή από δεκάδες γυναίκες μετανάστριες, που με όρεξη και θέληση διψούν να μάθουν τη γλώσσα, αντιμετωπίζοντάς την ακόμα και ως εφόδιο για να μπορέσουν να δουλέψουν στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της περιοχής.

Η εκδήλωση αποτέλεσε ένα διαφορετικό ...μάθημα από το συνηθισμένο. Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από την Εύα Σπύρου, μέλος της ΤΕ Μεσογείων - Λαυρεωτικής Αττικής του ΚΚΕ και υποψήφια δημοτική σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Κορωπί. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να δυναμώσει η πάλη ενάντια στις αιτίες που δημιουργούν και ενισχύουν το φασισμό, τον εθνικισμό, την ξενοφοβία και το ρατσισμό. Οι αιτίες αυτές έχουν όνομα. Είναι ο καπιταλισμός και οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις του, οι κυβερνήσεις που τον υπηρετούν. Είναι τα συμφέροντα των μονοπωλίων και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που δημιουργούν κύματα προσφύγων και μεταναστών, τους οποίους είτε θαλασσοπνίγουν, είτε «καλωσορίζουν», είτε αφήνουν εκτεθειμένους στις φασιστικές συμμορίες.

Ανέδειξε μέσα από την παρέμβασή της τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχει ενεργά σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, εφαρμόζει όλες τις αντιδραστικές πολιτικές της ΕΕ για τους πρόσφυγες και μετανάστες, εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα άθλια hot spots των νησιών, μεταφέρει ανθρώπους σε ακατάλληλες δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Εξήγησε ότι αυτή ακριβώς η πολιτική είναι που αξιοποιείται από τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και άλλα φασιστοειδή, από διάφορους δήθεν «αγανακτισμένους» που εξαπολύουν επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες, ακόμη και σε ανήλικα παιδιά, για να διαδώσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Παράλληλα, αναδείχθηκαν ζητήματα για το ρόλο της γυναίκας μετανάστριας στην παραγωγή, πώς αντιμετωπίζεται στα εργοστάσια της περιοχής και όχι μόνο. Οτι οι Οδηγίες της ΕΕ και οι νόμοι της κυβέρνησης για τη δήθεν «ισότητα» των δύο φύλων είναι στην πράξη τρόποι για την ένταση της εκμετάλλευσης της γυναίκας εργαζόμενης, είτε είναι Ελληνίδα είτε μετανάστρια.

Παρέμβαση έγινε και από τον Βαγγέλη Ρεμπάπη, μέλος της ΕΠ Αττικής του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο Κορωπίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Οπως είπε, το ΚΚΕ, οι εκλεγμένοι του στο δήμο, στην Περιφέρεια, στη Βουλή, έχουν μπει μπροστά για μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Οτι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική όσο Ελληνες και μετανάστες εργάτες μαζί, ενωμένοι μέσα από τα σωματεία και τα συνδικάτα τους, δίπλα στο Κόμμα τους, το ΚΚΕ, παλεύουν για μία ζωή χωρίς εκμετάλλευση. Ανέφερε επίσης ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η φασιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή είναι να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο σύστημα που γεννάει το φασισμό.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τις μετανάστριες για τα προβλήματα που τους απασχολούν, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με έναν πλούσιο μπουφέ από παραδοσιακά φαγητά που έφτιαξαν οι μετανάστριες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ