Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΧΙ στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών

Σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου το συλλαλητήριο της ΕΔΥΕΘ

Συλλαλητήριο ενάντια στη μετατροπή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών οργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), σήμερα Πέμπτη στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Η ΕΔΥΕΘ καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης, το ταξικό εργατικό κίνημα, τις μαζικές οργανώσεις των γυναικών και της νεολαίας, με τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της Πέμπτης να διατρανώσουν: «Θεσσαλονίκη Λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!».

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλούν φορείς και συνδικάτα της περιοχής που αντιδρούν στη μετατροπή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε βάση υποδοχής και προώθησης στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ. Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες μέρες το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ξαναζεί «μέρες '99», με τις ΗΠΑ να το χρησιμοποιούν για μεταφορά εξοπλισμού και ειδικότερα για αποσυναρμολόγηση και φόρτωση ελικοπτέρων τα οποία το προηγούμενο διάστημα συμμετείχαν σε ασκήσεις - πρόβες πολέμου στα Βαλκάνια και στην Ελλάδα.

Παρέμβαση του Σ. Ζαριανόπουλου

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση απευθύνει και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Σε δήλωσή του σημειώνει:

«Οι ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι γέμισαν πάλι το λιμάνι της πόλης με πολεμικά ελικόπτερα και οχήματα. Το μετέτρεψαν πάλι σε βάση του ΝΑΤΟ, όπως το 1999, στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας. Στην οξυμένη αντιπαράθεση του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, το λιμάνι αποτελεί "δυνητικό στρατιωτικό στόχο" της τελευταίας, κατά δήλωσή της. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση βάζουν το λαό σε κινδύνους.

Ερώτημα στους υποψήφιους δημάρχους ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ακροδεξιάς και όποιων παραλλαγών τους:

Αυτή είναι προστασία συνόρων όπως το λιμάνι;

Η ειρήνη και ασφάλεια του λαού δεν είναι θέμα της καθημερινότητάς του, για την οποία κόπτονται;

Σιωπούν όλοι συντεταγμένα. Ομονοούν για μια Θεσσαλονίκη - ορμητήριο ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Το δίλημμα στις εκλογές, και στις δημοτικές, είναι ένα:

Με τους υποψήφιους των μνημονίων, με "Θεσσαλονίκη ανοιχτή" στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ;

Η με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", για Θεσσαλονίκη ανοιχτή στις ανάγκες του λαού της, γέφυρα ειρήνης και φιλίας με όλους τους λαούς;

Ολοι στο συλλαλητήριο της ΕΔΥΕΘ, την Πέμπτη 14/2 στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Με το σύνθημα της μάχης στο Λιμάνι το 1999: ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ».

  • Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί τους εργαζόμενους και το Σωματείο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι «ο λαός δεν θα γίνει συνένοχος στα σχέδια του ΝΑΤΟ, στις επεμβάσεις του που σκορπούν το θάνατο σε άλλους λαούς, στους ανταγωνισμούς του που είναι ξένοι προς τα συμφέροντά του».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ