Τετάρτη 30 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Μόνιμη δύναμη του ΟΗΕ στη Δ. Οχθη ζητούν οι Παλαιστίνιοι

ΡΑΜΑΛΑ.--

Την ανάπτυξη μόνιμης αποστολής του ΟΗΕ στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη (συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ) ζήτησε χτες ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) Σαέμπ Ερεκάτ, θεωρώντας ότι έτσι θα σταματήσουν οι συνεχείς βίαιες επιθέσεις, οι προκλήσεις του Ισραήλ και οι διαρκώς επεκτεινόμενοι εποικισμοί εκατοντάδων χιλιάδων Εβραίων εποίκων που αυθαιρετούν και εγκληματούν υπό την προστασία της κυβέρνησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων τους. Ως αφορμή ο Ερεκάτ επικαλέστηκε την προχτεσινή απόφαση του Νετανιάχου να μην ανανεώσει τη θητεία της ολιγομελούς αποστολής παρατηρητών του ΟΗΕ στη Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης.

Νωρίτερα, είχε υποβάλει την παραίτησή της και η κυβέρνηση του 60χρονου Παλαιστίνιου πρωθυπουργού Ραμί Χαμντάλα, ανταποκρινόμενη σε προηγούμενο αίτημα του Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς. Σε σχετική ανακοίνωση του παραιτηθέντος πρωθυπουργού, επισημαίνεται πως θα συνεχίσει να ασκεί τα απαραίτητα καθήκοντα μέχρι τη συγκρότηση νέας παλαιστινιακής κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, μακραίνει η ατέλειωτη λίστα των θυμάτων της ισραηλινής βίας. Εξέπνευσε χτες σε νοσοκομείο της Γάζας ακόμη ένας 47χρονος Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί σοβαρά την Παρασκευή από ισραηλινά πυρά στη διάρκεια κινητοποιήσεων για το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους. Ο Σαμίρ αλ Ναμπαχίν είχε χτυπηθεί στο πρόσωπο από δακρυγόνα του ισραηλινού στρατού κοντά στον καταυλισμό Μπουρεΐζ. Νωρίτερα είχε πεθάνει ένας νεαρός Παλαιστίνιος που επίσης είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τις κινητοποιήσεις της περασμένης Παρασκευής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ