Τρίτη 29 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Εκδήλωση διαμαρτυρίας των μαθητών για τις υποδομές και τις μεταφορές

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Καλλιτεχνική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου με τη συμμετοχή μαθητών, γονιών και διαφόρων φορέων. Η διαμαρτυρία, που περιλάμβανε συναυλία και μουσικοθεατρικά δρώμενα, έγινε μετά από κάλεσμα της Ενωσης Γονέων Περιστερίου και του Συλλόγου Γονέων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου, στο πλαίσιο των δράσεων ανάδειξης των προβλημάτων υποδομών και μεταφοράς των μαθητών και διεκδίκησης λύσεων, που αποφασίστηκε σε κοινή σύσκεψή τους. Πέρα από τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου συμμετείχαν μαθητές από τα Μουσικά Σχολεία Αθήνας, Πειραιά, Παλλήνης, από σχολεία του Περιστερίου, ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και άλλων φορέων.

Από τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων της Ενωσης και του Συλλόγου Γονέων αναδείχτηκαν τα ζητήματα των υποδομών στην Εκπαίδευση, το σχολείο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, οι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και των εκπροσώπων της Τοπικής Διοίκησης για τα προβλήματα, τα ιδιαίτερα ζητήματα υποδομών, στελέχωσης, εξοπλισμού και μεταφοράς των μαθητών των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Πέμπτη 31 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι στην κινητοποίηση που προγραμματίζει στο υπουργείο Παιδείας ο Σύλλογος Γονέων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου, διεκδικώντας να καταργηθούν οι χιλιομετρικοί περιορισμοί που θέτει η ΚΥΑ στις δωρεάν μετακινήσεις των μαθητών των Καλλιτεχνικών και Μουσικών Σχολείων.

Στο πλευρό των γονιών και των μαθητών


Τη στήριξη στο αίτημα για δωρεάν μεταφορά εξέφρασε ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος δήλωσε: «Η "Λαϊκή Συσπείρωση" στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει το αυτονόητο αίτημα των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου για δωρεάν μεταφορά. Διεκδικούμε να καταργηθεί τώρα η ντροπιαστική ΚΥΑ που βάζει χιλιομετρικούς περιορισμούς στη μεταφορά των μαθητών λες και πρόκειται για εμπορεύματα τελωνείου.

Καταγγέλλουμε με όλη μας τη φωνή την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση και τη μετατροπή των Καλλιτεχνικών Σχολείων από σχολεία εκπαίδευσης σε σχολεία ενθάρρυνσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Γιατί τα παιδιά και οι γονείς που σήμερα παρουσίασαν μία πανέμορφη εκδήλωση έχουν όνειρα που θα γίνουν εφιάλτες για τους ενόχους.

Τα αρμόδια υπουργεία, που όταν είναι για τους επιχειρηματίες ακουμπάνε "ζεστό" χρήμα αλλά όταν πρόκειται για τη μεταφορά μαθητών μετράνε και το σεντ, η Περιφέρεια που κάνει την τάχα αναρμόδια και η διοίκηση του δήμου που μέχρι πριν από λίγα χρόνια θεωρούσε ανεπιθύμητο το Καλλιτεχνικό Σχολείο στο Περιστέρι να κόψουν το λαιμό τους και να λύσουν το πρόβλημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ