Σάββατο 24 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 25 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
20ή ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Με την εισηγητική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, ξεκίνησαν την Παρασκευή το πρωί, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, οι εργασίες της 20ής Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων 91 κομμάτων από 73 χώρες.

Η Συνάντηση φιλοξενείται από το Κόμμα μας, και προς τιμήν των 100 χρόνων του αλλά και ως αναγνώριση της συμβολής του στις Διεθνείς Συναντήσεις, αφού με πρωτοβουλία του ξεκινούσαν πριν 20 χρόνια από την Αθήνα, για να συνεχιστούν μετά σε όλες τις ηπείρους.

Θέμα της συνάντησης, που ολοκληρώνεται την Κυριακή 25 Νοέμβρη, είναι «Η σύγχρονη εργατική τάξη και η συμμαχία της. Τα καθήκοντα της πολιτικής της πρωτοπορίας - των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων - στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για τα δικαιώματα των εργατών και των λαών, για την ειρήνη, το σοσιαλισμό».

Στην έναρξη των εργασιών, δεκάδες νεολαίοι, κρατώντας σημαίες του ΚΚΕ και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός», μπήκαν στην Αίθουσα Συνεδρίων και καταχειροκροτήθηκαν από τις διεθνείς αντιπροσωπείες.

Είχε προηγηθεί ένα ολιγόλεπτο βίντεο με την 100χρονη αγωνιστική και γεμάτη θυσίες διαδρομή του ΚΚΕ. Στη συνέχεια, λίγο πριν ανέβει στο βήμα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ακούστηκε η «Διεθνής», που με υψωμένες τις γροθιές σιγοτραγούδησαν στις γλώσσες τους οι αντιπρόσωποι των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.

Σ' αυτό το φύλλο δημοσιεύουμε την εισηγητική ομιλία στη Συνάντηση, από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με τη συζήτηση Καλέσματος της Συνάντησης για το συντονισμό και την ανάπτυξη κοινών δράσεων, όπως προτείνει η Ομάδα Εργασίας, που συνεδρίασε την Παρασκευή. Οι διεθνείς αντιπροσωπείες έχουν προσκληθεί και στη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 100χρονα του ΚΚΕ, την Κυριακή το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ