Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗΣ «SIEMENS»
Απολογήθηκαν οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι

Απολογήθηκαν χτες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της «Siemens» και τα αποκαλούμενα «μαύρα ταμεία». Και πάλι ήταν απών ο Μιχ. Χριστοφοράκος, που παραμένει στη Γερμανία. Η συνήγορός του έκανε λόγο για καταδίκη του από το Ειρηνοδικείο Μονάχου για τα ίδια περιστατικά. Οσο για τα περιβόητα ημερολόγια της γραμματέα του, όπου έχουν καταχωρηθεί όλα τα ραντεβού με πολιτικά ή μη πρόσωπα, υποστήριξε ότι δεν έχουν ερμηνευθεί σωστά.

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ της «Siemens» Heinrich von Pierer που απολογήθηκε, ισχυρίστηκε πως δεν είχε γνώση για την ύπαρξη των «μαύρων ταμείων» και ότι συνέβαλε στο να δοθεί εντολή έρευνας. «Η γερμανική έρευνα απέδειξε πως υπήρχαν δραστηριότητες "μη σύννομες", τις οποίες δεν ήξερα. Τελεία. Δεν μου είπε κανείς ποτέ τίποτα». Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «από το 1992 που ήμουν στη θέση του προέδρου του ΔΣ της "Siemens" μέχρι το 1999 που έγινε το ποινικό αδίκημα (σ.σ. τα δώρα σε κρατικούς αξιωματούχους), εγώ δεν ήμουν σύμφωνος με τις παράνομες πληρωμές και προσπαθούσα να το εξαλείψω. Στο δικό μου πεδίο επιρροής δεν επέτρεπα να συμβούν τέτοιες πληρωμές».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ημερολόγιο του Χριστοφοράκου και σχετικά ονόματα που υπήρχαν, ανέφερε: «Ποιος ήταν ο Παπαντωνίου; Λυπάμαι, δεν θυμάμαι. Εχω βρεθεί με πολλούς υπουργούς στη ζωή μου. Θυμάμαι σίγουρα ότι είχα ζητήσει από τον Χριστοφοράκο να πάμε στο Σούνιο...».

Από την πλευρά του, το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της «Siemens Hellas» Ηλ. Γεωργίου αναφέρθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς που φέρεται να διαχειριζόταν, υποστηρίζοντας πως αυτό συνέβαινε για τις ανάγκες της εταιρείας και ότι δεν συμμετείχε και δεν ήξερε σχετικά με τις πληρωμές σε δωροδοκίες που περιέγραψαν γερμανικά στελέχη ότι γίνονταν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ