ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Απρίλη 2013
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Την 1η Μάη απεργούν και οργανώνουν τη μάχη

Πλούσιο πρόγραμμα δράσης που απευθύνεται ειδικά στους νέους του κλάδου

Από τη χτεσινή συνεδρίαση στο κλαδικό συνδικάτο
Από τη χτεσινή συνεδρίαση στο κλαδικό συνδικάτο
Με την πεποίθηση και τη δέσμευση ότι η 24ωρη απεργία της Πρωτομαγιάς θα αποτελέσει σημαντικό σταθμό για την εξέλιξη του αγώνα του κλάδου, ρίχνονται στη μάχη για την επιτυχία της τα επιχειρησιακά σωματεία στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό του λεκανοπεδίου, όπως αποφάσισαν στη χτεσινή ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής.

Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως αποφασίστηκε χτες, από σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων καταστρώνουν σχέδιο για την επιτυχία της απεργίας με συνεδριάσεις των οργάνων, συζητήσεις στα τμήματα μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς για την όσο το δυνατόν μαζική συμμετοχή τόσο στην απεργία όσο και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Το ραντεβού του κλάδου για τη μέρα της απεργίας ορίστηκε στις 9.45 π.μ., στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Επίσης, στις 25/4 στις 8 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συνδικάτου εκδήλωση - αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά και με τίτλο: «Η εξέγερση των εργατών του Σικάγου μας δείχνει το δρόμο. Οχι στη σύγχρονη σκλαβιά». Θα ακολουθήσει γλέντι με αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι. Την εκδήλωση επιμελείται και οργανώνει η Επιτροπή Νέων του συνδικάτου.

Εκδηλώσεις με στόχο την οργάνωση των νέων

Ειδικό θέμα συζήτησης στη χτεσινή συνεδρίαση αποτέλεσε η δουλειά του συνδικάτου και των επιχειρησιακών σωματείων στη νεολαία, με στόχο την οργάνωσή τους στα σωματεία ώστε κανένας νέος να μη δουλεύει χωρίς ΣΣΕ, να καταργηθεί ο άθλιος διαχωρισμός των εργαζομένων με βάση την ηλικία, κανένας νέος εργάτης και εργαζόμενος σπουδαστής να μη δουλεύει για ψίχουλα, να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων της τζάμπα εργασίας χωρίς δικαιώματα και με ημερομηνία λήξης.

Σε αυτή την κατεύθυνση χτες αποφασίστηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα με πρωτοβουλία της Επιτροπής Νέων του συνδικάτου, το οποίο περιλαμβάνει -εκτός από την Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση- συζήτηση στις 19 Μάη, στις 7 το απόγευμα στα γραφεία του συνδικάτου με θέμα: «Πρακτική άσκηση: συνθήκες, δικαιώματα και κοινή δράση σπουδαστών και εργαζόμενων». Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι εργαζομένων από τα επιχειρησιακά σωματεία μεγάλων ξενοδοχείων της Αττικής.

Στις αρχές του Ιούνη οργανώνεται εκδήλωση - γλέντι με θέμα: «Παραλίες ανοιχτές για το λαό και τη νεολαία».

Στις 17/6 προβολή της ταινίας: «Δευτέρες με λιακάδα», στις 8 μ.μ., στα γραφεία του συνδικάτου. Στις 18/6 προβολή ταινίας: «Harlancountrywar», στις 8 μ.μ., στα γραφεία του συνδικάτου.

Στις 30/6 εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Κοινωνική αλληλεγγύη: συνήθεια στη φτώχεια ή πάλη να μη μείνει κανένας μόνος απέναντι στα μέτρα που πτωχεύουν το λαό;», στα γραφεία του συνδικάτου.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013
Συνελεύσεις και εκδηλώσεις συνδικάτων

Αυξάνονται καθημερινά οι αποφάσεις για συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Απόφαση συμμετοχής στην Πρωτομαγιάτικη απεργία πήραν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Θεσπρωτίας και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.

Καθημερινά εντείνονται οι προετοιμασίες και για τη μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ, καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στις 11 π.μ. Στην Ξάνθη, η απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Εξάλλου με στόχο να αναβαθμιστεί η λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες ετοιμάζουν πολύμορφα την απεργιακή μάχη της φετινής Πρωτομαγιάς.

Αναλυτικά, τις επόμενες μέρες καλούν σε Γενικές Συνελεύσεις:

  • Σήμερα Πέμπτη 18 Απρίλη το Σωματείο Εργαζομένων της ΦΑΓΕ, για την οργάνωση της απεργίας της Πρωτομαγιάς και για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.
  • Την Κυριακή 21 Απρίλη:

--Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά στις 5 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

-- Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

-- Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ξάνθης, που επίσης οργανώνει δύο εκδηλώσεις, στους οικισμούς των Κιμμερίων και του Δροσερού, για τις ιστορικές κατακτήσεις του Οικοδομικού κινήματος.

  • Την Τετάρτη 24 Απρίλη το κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νομού Αττικής, για την οργάνωση της απεργίας της Πρωτομαγιάς και την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.
  • Την Πέμπτη 25 Απρίλη, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στις 6 μ.μ., στο ΕΚΑ.
Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς στους τόπους δουλειάς

Στο μεταξύ, με εκδηλώσεις, συσκέψεις και κάθε μορφή παρέμβασης, τα συνδικάτα φέρνουν το πάντα επίκαιρο μήνυμα της Πρωτομαγιάς στους χώρους δουλειάς:

  • Την Τρίτη 23 Απρίλη, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, προχωρά, στις 7.30 μ.μ., σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Εργατικό κίνημα - γραμμή ενσωμάτωσης ή ανατροπής - η πείρα της Αργεντινής», στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου.
  • Την Τετάρτη 24 Απρίλη:

-- Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου οργανώνει εκδήλωση στις 7 μ.μ. στα γραφεία του αφιερωμένη στην εργατική νεολαία, τα προβλήματα και τους αγώνες της.

-- Στα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας (ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, ΜΙΝΕΡΒΑ, ΕΛΑΪΔΑ, ΚΟΛΓΚΕΪΤ κλπ.) θα γίνει συνεδρίαση της διοίκησης για την οργάνωση των εκδηλώσεων - που θα διεξαχθούν παραμονές της απεργίας στα εργοστάσια του κλάδου - αλλά και για την οργάνωση της περιφρούρησης της απεργίας.

  • Το Σάββατο 27 Απρίλη: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας θα κάνει ευρεία σύσκεψη για τη νεολαία στο Συνδικάτο. Προετοιμάζοντας την επιτυχία της απεργίας, σχεδιάζει δίωρες στάσεις εργασίας σε μεγάλα εργοτάξια της Αττικής (π.χ. ΦΙΞ, Ιππόδρομος, επέκταση ΜΕΤΡΟ, ρέμα Εσχατιάς κλπ.). Επίσης θα κάνει εκδηλώσεις και σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας, με πρωτοβουλία των παραρτημάτων του Συνδικάτου (π.χ. σε Αιγάλεω, Περιστέρι, Ιλιον, Μενίδι, Πετρούπολη κλπ.).
  • Την Κυριακή 28 Απρίλη: Τα Συνδικάτα της Βιομηχανίας (Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, Συνδικάτο Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας, Συνδικάτο Φαρμάκου, Πρακτορεία Τύπου), πραγματοποιούν εκδήλωση ενόψει της Πρωτομαγιάς, στις 11 π.μ., στην πλατεία Αγάλματος στο Κορωπί.
Δράση από πλήθος μαζικών φορέων

Πρόγραμμα δράσεων για την προετοιμασία της απεργίας την Τετάρτη 1η Μάη και την επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ αναλαμβάνουν όχι μόνο κλαδικά συνδικάτα αλλά και μαζικοί φορείς του λαϊκού κινήματος, αγωνιστικές οργανώσεις αυτοαπασχολουμένων, νέων και γυναικών από τα λαϊκά στρώματα. Ετσι, στη Ξάνθη, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και ο Σύλλογος Γυναικών αναλαμβάνουν μια σειρά δραστηριότητες όπως:

Μαζική εξόρμηση της Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων σήμερα Πέμπτη 19/4.

Σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ στις 22/4, στις 7 μ.μ., στο χώρο της Λαϊκής Επιτροπής και κινητοποιήσεις στην εφορία, για το φορολογικό στις 24/4, και στον ΟΑΕΕ στις 26/4.

Συλλαλητήριο της Λαϊκής Επιτροπής την Τετάρτη 24/4 στις 11 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας για τα Προνοιακά Επιδόματα.

Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρούς ΕΒΕ, στους Συλλόγους, στις Ενώσεις, στις Ομοσπονδίες, στις Επιτροπές Αγώνα, σε κάθε κλάδο, σε κάθε πόλη να καταδικάσουν την απόφαση της κυβέρνησης για μεταφορά της Πρωτομαγιάς, να πάρουν αποφάσεις και πρωτοβουλίες αγωνιστικού γιορτασμού της 1ης ΜΑΗ και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10 πμ, στην πλατεία Πανεπιστημίου, στο Βόλο, απευθύνει και η Γραμματεία Μαγνησίας της ΠΑΣΕΒΕ.

Πρωτοβουλίες συλλόγων της ΟΓΕ

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Πρωτομαγιά οργανώνουν οι σύλλογοι της ΟΓΕ στα πλαίσια της προετοιμασίας της απεργίας την 1η Μάη και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ.

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την Πρωτομαγιά την Παρασκευή 19 Απρίλη, στις 6.30 το απόγευμα, στα γραφεία του Συλλόγου (40 εκκλησιών 61, ισόγειο).

Ο Σύλλογος Γυναικών Πειραιά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» οργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 21 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19). Η εκδήλωση θα έχει θέμα: «1η Μάη, από το Σικάγο στην Καισαριανή, από τη Χαλυβουργία στο σήμερα! Μια μικρή περιήγηση στους ιστορικούς Μάηδες» και θα περιλαμβάνει δρώμενο και μουσική από τη θεατρική ομάδα του συλλόγου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σύσκεψη του ΠΑΜΕ για 1η Μάη

Σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας την 1η του Μάη, διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, σήμερα Πέμπτη στις 7 μ.μ., στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη καλούνται να πάρουν μέρος εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, συνδικάτων, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ