Παρασκευή 21 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΟΡΥΧΕΙΟ ΔΕΗ: Σοβαρό εργατικό ατύχημα έγινε την Τετάρτη στο Ορυχείο Μαυροπηγής της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, όταν μετά τα μεσάνυχτα ένα ημιφορτηγό αυτοκίνητο τύπου «UNIMOG» το οποίο ανήκει στον ΠΕΤ Ορυχείου Μαυροπηγής κινήθηκε προς τα πίσω, λόγω μηχανικού προβλήματος. Ο συνοδηγός, 8μηνίτης στο Λιγινιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας με ειδικότητα ηλεκτρολόγου, μόλις κατάλαβε τι γινόταν άνοιξε την πόρτα και πήδηξε, με αποτέλεσμα να σωθεί την τελευταία στιγμή. Το αυτοκίνητο σύρθηκε για 20 περίπου μέτρα και έπεσε σε πρανή περίπου 8 μέτρων. Το περιστατικό καταγγέλλει το ΣΕΕΕΝ.

ELBISCO: Σε απεργία βρίσκονται από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ELBISCO», με αίτημα την υπογραφή Σύμβασης Εργασίας. Η εργοδοσία αρνείται να συζητήσει με το σωματείο και θέτει ως όρο να σταματήσει η απεργία. Παράλληλα, συνεχίζονται οι 3ωρες στάσεις εργασίας στην αρχή κάθε βάρδιας για την υπογραφή διμερούς Σύμβασης Εργασίας από τους εργαζομένους της επιχείρησης «ΑΛΛΑΤΙΝΗ», που ανήκει επίσης στον όμιλο Φιλίππου.

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ: Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να διασφαλίζει ό,τι και η τελευταία, διεκδικούν οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου. Η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών έχει αποφασίσει να δώσει συνέχεια στις κινητοποιήσεις, απαντώντας στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας που αναβάλλει διαρκώς ακόμα και τη συνάντηση με τη διοίκηση του σωματείου, με προειδοποιητικές στάσεις εργασίας την Τετάρτη 26/3 (1 π.μ. έως 3 π.μ. και 9 π.μ. έως 11 π.μ.) κατά τη διάρκεια των οποίων θα γίνουν συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς.

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ: Ολοκληρώνονται οι εκλογές στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Σήμερα, Παρασκευή, η κάλπη θα βρίσκεται από τις 3 μ.μ. έως τις 12 τα μεσάνυχτα στο καζίνο «ΜΟΝ ΠΑΡΝΕΣ» στην Πάρνηθα. Παρατείνεται η διάρκεια των εκλογών στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων Αθήνας. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι μπορούν να ψηφίζουν αύριο, Σάββατο, και την Κυριακή 23/3 από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., στα γραφεία του ΕΚΑ (Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου 48, 3ος όροφος). Από τις 29/3 έως τις 11/4 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Συνδικάτου Εργαζομένων στο Φάρμακο - Καλλυντικό Αττικής, στα γραφεία του Συνδικάτου (Χαλκοκονδύλη 56). Κάλπη θα στηθεί και σε χώρους δουλειάς.

ΠΕΡΑΜΑ: Αντιφασιστική συναυλία οργανώνουν το Σάββατο 22 Μάρτη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, ταξικά συνδικάτα και η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής. Το κάλεσμα συνυπογράφουν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, η Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών και η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος.

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Στην άλλη περίπτωση, η διοίκηση των «Κτιριακών Υποδομών» (στην οποία συγχωνεύθηκε ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) μετακίνησε τον πρόεδρο του Σωματείου Μ. Δανδουλάκη, σε άλλη θέση εργασίας, άσχετη με το επιστημονικό αντικείμενό του, μετέφερε τα γραφεία του Σωματείου στην ταράτσα και καθυστερεί την έκδοση διυπουργικής απόφασης με την οποία είναι υποχρεωμένη να τον καλεί στις συνεδριάσεις του ΔΣ της εταιρείας ως εκπρόσωπο των εργαζομένων.

ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ: Στην περικοπή των επιδομάτων σίτισης και στέγασης για όσους έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 21 ετών αντιδρούν οι σπουδαστές των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ. Η Επιτροπή Αγώνα των σπουδαστών στην ΕΠΑΣ της Λάρισας καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 2 μ.μ., στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Να δοθούν τα επιδόματα σε όλους τους σπουδαστές ζητά το 7μελές συμβούλιο των σπουδαστών στην ΕΠΑΣ του Αιγάλεω.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ