Τετάρτη 9 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το ποσό των 3,8 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε χτες βράδυ πως θα ζητήσει από το Κογκρέσο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για την αντιμετώπιση των δεκάδων χιλιάδων ασυνόδευτων παιδιών - μεταναστών που κατακλύζουν τα αμερικάνικα σύνορα με το Μεξικό. Στο «πακέτο» περιλαμβάνονται και 625 εκ. δολάρια για την αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων που αποτεφρώνουν χιλιάδες εκτάρια στις Δυτικές Πολιτείες.

ΤΟΚΙΟ.-- Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και περίπου 500.000 αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους εξαιτίας του περάσματος του τυφώνα «Νεογκούρι» από τη Νοτιοδυτική Ιαπωνία.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΧΑΓΗ.-- Στη φυλακή παραμένει ο Σέρβος πολιτικός αρχηγός του «Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος», Βόισλαβ Σέσελι, μετά τη χτεσινή λήξη της προθεσμίας, που είχε δώσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) στον κατηγορούμενο για εγκλήματα πολέμου, προκειμένου να δηλώσει αν θα αποδεχθεί τους όρους της προσωρινής αποφυλάκισης του δικαστηρίου και τις εγγυήσεις που παρείχε η κυβέρνηση της Σερβίας.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Μετά τη Γαλλία και η Γερμανία αύξησε χτες την ασφάλεια στα αεροδρόμιά της, ανταποκρινόμενη στην ανησυχία των αμερικανικών αρχών για το ενδεχόμενο μέλη της Αλ Κάιντα στη Συρία και την Υεμένη να κατασκευάζουν βόμβες οι οποίες θα μπορούν να περάσουν λαθραία στα αεροπλάνα.

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ-ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟ.-- Ενα νεογέννητο, που έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσε μέρος της οροφής νοσοκομείου, ήταν ανάμεσα στα θύματα του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε προχτές στα σύνορα Μεξικό και Γουατεμάλα. Συνολικά, τουλάχιστον πέντε άτομα σκοτώθηκαν στις δύο χώρες.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Η αστυνομία της Ν. Υόρκης συνέλαβε χτες δύο άτομα επειδή πλοήγησαν, χωρίς άδεια, τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι πάνω από τη γέφυρα Τζωρτζ Ουάσιγκτον σε απόσταση 243 μέτρων από ελικόπτερο της αστυνομίας, αναγκάζοντάς το να αλλάξει πορεία.

ΜΟΣΧΑ.-- Η Κάτω Βουλή του ρωσικού Κοινοβουλίου επικύρωσε την περασμένη βδομάδα μια συμφωνία, που είχε υπογραφεί μεταξύ Ρωσίας και Κούβας, με την οποία ακυρώνεται το 90% του χρέους της Αβάνας προς την πρώην Σοβιετική Ενωση. Το κείμενο προβλέπει τη διαγραφή ενός χρέους που εκτιμάται ότι φτάνει τα 35,2 δισεκατομμύρια δολάρια και την αποπληρωμή των υπόλοιπων περίπου 3,5 δισ. δολαρίων μέσα στην επόμενη δεκαετία. Τα ποσά που θα καταβάλει η Κούβα σε ειδικούς λογαριασμούς θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις στην κουβανική οικονομία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ