Παρασκευή 21 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Η 11η επέτειος από την υπό αμερικανικής ηγεσίας ιμπεριαλιστική εισβολή στο Ιράκ έκλεισε χτες με πάνω από 12 νεκρούς και 48 τραυματίες σε μία και μόνη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε καφετέρια της Βαγδάτης ενώ το σύνολο των νεκρών από το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων από την αρχή του μήνα ξεπέρασε τους 300...

ΠΕΚΙΝΟ.-- Η σύζυγος του Προέδρου των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα ξεκίνησε χτες επίσημη επίσκεψη μίας βδομάδας στην Κίνα στο πλαίσιο προσπαθειών άσκησης πολιτικής «ήπιας διπλωματίας» με στόχο τη βελτίωση του κλίματος στις διμερείς σχέσεις. Το ίδιο 24ωρο στην Κίνα η ανατροπή αγροτικού οχήματος σε κοιλάδα χωριού της πόλης Χουαιχούα της κεντρικής επαρχίας Χουνάν είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο έξι ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 16.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Αϊρώ απηύθυνε χτες έκκληση στους ψηφοφόρους ενόψει των δημοτικών εκλογών της 23ης και 30ής του μήνα να πάρουν αποστάσεις από τους υποψήφιους του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου» σημειώνοντας ότι πρόκειται για κόμμα που προωθεί «τη διχόνοια και το φόβο και δεν προσφέρει καμία λύση».

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟ.-- Η ιαπωνική εταιρεία πληροφορικής NTT DATA Corp ανέλαβε χτες την ψηφιοποίηση άνω των 3.000 χειρογράφων (περίπου 1.500.000 σελίδων) που βρίσκονται στην αχανή βιβλιοθήκη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό μέχρι το 2019 έναντι 18.000.000 ευρώ. Η βιβλιοθήκη του Βατικανό ιδρύθηκε το 1451 και εκτιμάται πως διαθέτει 180.000 χειρόγραφα ανεκτίμητης αξίας, πάνω από 1.600.000 βιβλία και 150.000 σπάνιες εκδόσεις, χάρτες και γκραβούρες διαφόρων ειδών.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Ρατσιστικό μίσος σε βάρος των Μαροκινών μεταναστών στην Ολλανδία έβγαλε χτες ο ακροδεξιός Ολλανδός πολιτικός Γκέερτ Βίλντερς στη διάρκεια γιορτής το βράδυ της Τετάρτης για την εκλογική νίκη του στις δημοτικές εκλογές καθώς το ευρωσκεπτικιστικό και αντιισλαμικό νεοφασιστικό «Κόμμα της Ελευθερίας» πραγματοποίησε σημαντική άνοδο... Η Ενωση Ολλανδών Μαροκινής Καταγωγής, η οποία αντιπροσωπεύει στην Ολλανδία 368.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε πως θα καταθέσει μήνυση εναντίον του Βίλντερς για δηλώσεις που προωθούν το ρατσιστικό μίσος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ