Τετάρτη 14 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ»: Σύσκεψη διοικήσεων πρωτοβάθμιων σωματείων και συνδικαλιστών για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία, που θέλει να επιβάλλει η επιχείρηση «Κιολεΐδης», συγκαλεί σήμερα, στις 7 το απόγευμα, η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Τα σχέδια της εργοδοσίας προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων, οι οποίοι προχτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: Την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψής τους διεκδικούν οι περίπου 870 αδιόριστοι επιτυχόντες σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για το υπουργείο Οικονομίας, οι οποίοι από τη περασμένη Δευτέρα έχουν προχωρήσει μέχρι και σήμερα σε κατάληψη του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους. Πολλοί από τους επιτυχόντες αντιμετωπίζουν και πρόβλημα επιβίωσης καθώς έχοντας ειδοποιηθεί τον περασμένο χειμώνα - επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - να συλλέξουν και να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πρόσληψή τους είχαν παραιτηθεί από τις προηγούμενες δουλειές τους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΕΑΙΤ: Στην εξωφρενική καθυστέρηση των τριών χρόνων φτάνει για να βγει μια σύνταξη στο ΤΕΑΥΕΚ (πρώην Ταμείο Εμποροϋπαλλήλων), όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα που ανήκει και το ΤΕΑΥΕΚ. Είναι χαρακτηριστικό, αναφέρει, ότι το 2008 στο ΤΕΑΥΕΚ υπηρετούσαν 117 υπάλληλοι για να φτάσουν σήμερα να έχουν απομείνει μόλις 66 υπάλληλοι ως αποτέλεσμα των απολύσεων των εργαζομένων με «stage», της συνταξιοδότησης υπαλλήλων και της ενοποίησης των Ταμείων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ