Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»: Με τρίωρη στάση εργασίας σήμερα Τετάρτη 12 με 3 το μεσημέρι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία» απαιτώντας την ανάκληση των 16 απολύσεων που αποφάσισε η εργοδοσία, καταργώντας τέσσερα τμήματα που υποστηρίζουν την παραγωγή. Οι εργαζόμενοι με απόφαση του επιχειρησιακού σωματείου θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα 24ωρη απεργία το Σάββατο 12 Δεκέμβρη, ενώ σήμερα θα κάνουν και συγκέντρωση έξω από την πύλη.

ΙΡΙΣ: Το υπουργείο Υγείας δίνει πίσω, στην ίδια διοίκηση, την άδεια λειτουργίας της εταιρείας προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας παιδιών και ενηλίκων «Ιρις», που είχε αφαιρεθεί το Σεπτέμβρη γιατί διαπιστώθηκαν οικονομικές ατασθαλίες. Προχτές εργαζόμενοι και το Σωματείο Εργαζομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες Ιδιωτικών Φορέων πραγματοποίησαν απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο, όπου τους υποσχέθηκαν ότι θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα απ' τον Αύγουστο μέχρι τον Νοέμβριο του 2009 και το δώρο Χριστουγέννων. Για τους τρεις μισθούς που τους οφείλονται απ' το 2008 το υπουργείο συνέστησε στους εργαζόμενους να κινηθούν δικαστικά. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ STAGE: Πανελλαδική 48ωρη απεργία πραγματοποιούν αύριο και μεθαύριο οι εργαζόμενοι με stage. Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει αύριο συγκέντρωση, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου ενώ την Παρασκευή, στις 11 π.μ. θα κάνουν γενική συνέλευση στο ΕΚΘ.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την κάλυψη όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του χειριστή γερανού Νικήτα Παραπαλάκ στο Λιμενικό Ταμείο Θήρας, απαιτεί η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ με επιστολή της προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, την οποία κοινοποιεί και στη Διεύθυνση Κοινωνικής Επιθεώρησης Θήρας, τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση Λιμενικού Ταμείου Θήρας και το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας.

«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει το Λιμενικό Ταμείο Θήρας, που δεν καταβάλλει τις δεδουλευμένες αποδοχές προς το χειριστή γερανού Νικήτα Παραπαλάκ, τον οποίο προσέλαβε στις 20/4/2009 με ατομική σύμβαση εργασίας και με μισθό 3.000 ευρώ. Στο Νικήτα Παραπλάκ το Λιμενικό Ταμείο Θήρας οφείλει χρήματα περίπου 4 μηνών καθώς και ένσημα. Ο Πρόεδρος του ταμείου γνωρίζει το πρόβλημα, αφού ο ίδιος υπέγραψε τη σύμβαση, "ποιεί" όμως "την νήσσα"», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ