Πέμπτη 9 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Παρέμβαση στο ξενοδοχείο «ΛΟΥΗΣ ΖΑΝΤΕ ΜΠΗΤΣ» πραγματοποίησε το ταξικό Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, σερβιτόρων και εργατών ξενοδοχείων Ζακύνθου, απαιτώντας να σταματήσουν άμεσα οι συνθήκες εξάντλησης μέσα στις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι. Οι καμαριέρες φτάνουν να καθαρίζουν καθημερινά από 20 μέχρι και 40 δωμάτια (σε μέρες αναχωρήσεων). Η απάντηση ήταν ότι αυτή είναι η απόφαση της εταιρείας και δεν αλλάζει.

«ΕΛΤΕΡ ΑΕ»: Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από την Τρίτη οι περίπου 20 εργαζόμενοι στο φράγμα «ΑΧΕΙΡΩΝ» της Αιτωλοακαρνανίας που κατασκευάζει η εταιρεία «ΕΛΤΕΡ ΑΤΕ» διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από τον μήνα Μάη.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΙΝΔΟΥ: Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι της «ΑΜΑΣΑ» και της «PILUX», διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία. Χτες στη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης που έγινε στην επιθεώρηση εργασίας, ο εργοδότης της «PILUX» δήλωσε ότι προτίθεται να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα 6 μηνών που οφείλει στους εργαζόμενους, τον επόμενο Οκτώβρη. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν την ποινική δίωξη του εργοδότη.

ΟΤΕ: 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ στη Νοτιοδυτική Ελλάδα. Η απεργία εντάσσεται στο πλαίσιο των περιφερειακών απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΟΜΕ ΟΤΕ. Η επόμενη περιφερειακή απεργία έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιούλη στην Περιφέρεια Κρήτης και Νήσων.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: Την ολόπλευρη στήριξη του Κόμματος στους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, μεταφέρει με ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή βορείου Εβρου του ΚΚΕ και μαζί τους διεκδικεί τον άμεσο διορισμό του απαραίτητου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με μόνιμη και σταθερή εργασία, σύγχρονες υποδομές και εξοπλιστικά μέσα για να αντιμετωπίζονται με επάρκεια όλες οι ανάγκες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ