Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

BEΡΟΛΙΝΟ.-- Προειδοποιητικές απεργίες ξεκίνησαν χτες χιλιάδες Γερμανοί εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα με κεντρικό αίτημα μισθολογικές αυξήσεις περίπου 6,5%. Τη σκυτάλη των απεργιών κράτησαν χτες οδηγοί του μετρό στη Φρανκφούρτη και οι νοσηλευτές και γιατροί πέντε νοσοκομείων στη Ρηνανία Παλατινάτο. Σήμερα απεργούν στο Αμβούργο οι υπάλληλοι βρεφονηπιακών σταθμών και στη Βάδη-Βυρτεμβέργη οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, λεωφορεία, δημόσια διοίκηση και καθαριότητα.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Κατά της πραγματοποίησης των επικείμενων σερβικών βουλευτικών, προεδρικών και δημοτικών εκλογών στις σερβικές περιοχές του βορείου Κοσσυφοπεδίου τάχθηκε χτες ο Αμερικανός πρέσβης στο Κοσσυφοπέδιο Κρίστοφερ Ντελ, επειδή τάχα αυτό θα ήταν... « αντίθετο στο ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περιοχή και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του Βελιγραδίου».

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Ο αντιπρόεδρος του «Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου» Γκαλέμα Μοτλάντε, απέκλεισε χτες το ενδεχόμενο εθνικοποίησης των ορυχείων στη Ν. Αφρική.

ΒΙΕΝΝΗ.-- Ο Γιουκίγια Αμάνο, επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) προέβλεψε χτες ότι επιθεωρητές του οργανισμού θα επισκεφθούν τη ΛΔ Κορέας μέσα στις επόμενες λίγες βδομάδες.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Οι Μουσουλμάνες στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία θα πρέπει να αποκαλύπτουν το πρόσωπό τους μπροστά σε εξουσιοδοτημένο μάρτυρα εάν φορούν μπούργκα, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητά τους κατά την επίσημη υπογραφή εγγράφων ή εφόσον ζητηθεί από τις αστυνομικές αρχές. Στο μεταξύ, τουλάχιστον δύο άνθρωποι πνίγηκαν και 4.500 άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες που έπληξαν το Σαββατοκύριακο τρεις αυστραλιανές πολιτείες.

ΤΟΚΙΟ.-- Η Ιαπωνία εξέφρασε χτες ανησυχίες για τη μεγάλη αύξηση του στρατιωτικού προϋπολογισμού της Κίνας και ζήτησε μεγαλύτερη διαφάνεια στις σινικές αμυντικές δαπάνες. Το ίδιο 24ωρο, Ιάπωνες σεισμολόγοι ανακοίνωσαν πως υπάρχουν 50% πιθανότητες για την εκδήλωση ενός μεγάλου καταστροφικού σεισμού στο Τόκιο μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

ΧΑΓΗ.-- Ως τις 15 του μήνα θα διαρκέσει η παράθεση των επιχειρημάτων από την Εισαγγελία και την υπεράσπιση στη δίκη του αρχηγού του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) Βόισλαβ Σέσελι που ξεκίνησε χτες στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) στη Χάγη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ