Παρασκευή 6 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Την υιοθέτηση νομοθεσίας που προβλέπει τη σύσταση επιτροπής επίβλεψης ενεργειακών ερευνών και γεωτρήσεων αποφάσισε η λιβανική κυβέρνηση, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για την προκήρυξη διαγωνισμού εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ξένες εταιρείες για πραγματοποίηση ερευνών στη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της χώρας κοντά στην περιοχή που πραγματοποιεί, ήδη, έργα για την άντληση φυσικού αερίου το Ισραήλ.

ΤΥΝΙΔΑ.-- Ενας χρόνιος άνεργος αυτοπυρπολήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, χτες, στην πόλη Γκάφσα, στο κέντρο της Τυνησίας, φέρνοντας στο προσκήνιο με τραγικό τρόπο το τεράστιο πρόβλημα ανεργίας. Ζήτημα που συνεχίζει να ταλανίζει το λαό παρά τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκδίωξη Μπεν Αλι από τη χώρα, αποτέλεσμα των λαϊκών αντιδράσεων που μετέπειτα αξιοποιήθηκε από άλλες μερίδες της αστικής τάξης για να επανέλθουν στην εξουσία.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Μια νέα δεύτερη συνάντηση ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους στο Αμμάν της Ιορδανίας τη Δευτέρα σε μια προσπάθεια «αναθέρμανσης των, μεταξύ τους, διαπραγματεύσεων» προανήγγειλε χτες η αμερικανική διπλωματία. Καμία από τις δύο πλευρές δε σχολίασε την ανακοίνωση, ενώ και εκατέρωθεν τα σχόλια για την πρώτη συνάντηση μετά από ένα χρόνο, την περασμένη Τρίτη υπό την επίβλεψη του Κουαρτέτου, ήταν αρνητικά και ουδείς διέβλεπε πιθανότητα εξεύρεσης μέσης λύσης.

ΜΑΝΙΛΛΑ.-- Περισσότεροι από 25 νεκροί και 150 αγνοούμενοι είναι ο τραγικός απολογισμός κατολίσθησης σε χωριό που βρίσκεται σε περιοχή ορυχείων χρυσού, στις Φιλιππίνες, στο νησί Μινδανάο, που είχε πρόσφατα πληγεί από τις φονικές πλημμύρες. Το έδαφος της συγκεκριμένης περιοχής χαρακτηρίζεται ασταθές, λόγω των ανεξέλεγκτων ορυχείων, που σκάβουν χωρίς πρόγραμμα, με αποτέλεσμα σωρεία ατυχημάτων, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι η ευθύνη είναι στους κατοίκους, που αν και προειδοποιήθηκαν δεν εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Την πρόθεσή τους να μην πληρώσουν το νέο φόρο της ΕΕ που αφορά την εκπομπή αερίων διοξειδίου του άνθρακα δήλωσαν οι αεροπορικές εταιρείες της Κίνας, όπως ανακοίνωσε χτες ο υποδιευθυντής της Ενωσης Αερομεταφορών της χώρας, Σάι Χάιμπο, κατηγορώντας την ΕΕ για μονομερές μέτρο.

ΠΕΣΑΒΑΡ.-- Οι σοροί 16 συνοριοφρουρών του Πακιστάν, που είχαν απαχθεί και δολοφονήθηκαν, ανακαλύφθηκαν χτες στις περιοχές των φυλών, με την ευθύνη να αναλαμβάνουν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη πράξη ως εκδίκηση για το θάνατο ενός διοικητή των «μαχητών». Χτες ένοπλοι απήγαγαν Βρετανό γιατρό εργαζόμενο στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου στο Πακιστάν, χωρίς να υπάρχει ανάληψη ευθύνης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ