Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Εγκρίθηκε από το τουρκικό Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο που αφορά στη συμφωνίας Τουρκίας - Ρωσίας, για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ακκουγιού.

ΜΠΕΦΑΛΣΤ.-- Συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις στο Μπέφαλστ ενώ το μέτωπο συγκρούσεων πλέον είναι μεταξύ Καθολικών και αστυνομικών δυνάμεων. Αφορμή για την έναρξη των συγκρούσεων ήταν οι ετήσιες εκδηλώσεις και οι παρελάσεις των πιστών στο βρετανικό στέμμα Προτεσταντών του Τάγματος της Οράγγης.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Διαρροή που εντοπίσθηκε σε σωλήνα υποχρέωσε τη BP να αναβάλει την κρίσιμη δοκιμή στη λειτουργία του νέου καλύμματος της πετρελαιοπηγής που έχει ως στόχο να σταματήσει τη διαρροή πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσε χτες η πετρελαϊκή εταιρεία. Επίσης, η αμερικανική κυβέρνηση εξέφρασε φόβους για πιο εκτεταμένη ζημία σε περίπτωση αποτυχίας του νέου εγχειρήματος της εταιρείας.

ΜΟΣΧΑ.-- Τουλάχιστον 233 άνθρωποι έχουν πεθάνει την τελευταία βδομάδα στη Ρωσία εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που ξεπερνούν τους 35 βαθμούς Κελσίου, στο χειρότερο καύσωνα που πλήττει τη χώρα εδώ και 100 χρόνια. Αρκετοί θάνατοι έχουν προέλθει από πνιγμούς ύστερα από την κατανάλωση οινοπνευματώδη ποτών.

ΤΥΦΛΙΔΑ.-- Στη Γεωργία βρίσκεται από χτες ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, τον οποίο ευχαρίστησε ο Γεωργιανός Πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι, για τη βοήθεια της Γαλλίας στην ενίσχυση της συνεργασίας της χώρας με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Παράλληλα, στη γεωργιανή πρωτεύουσα βρίσκεται και υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ, Κάθριν Αστον για διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συμφωνίας σύνδεσης.

ΦΟΣΑΝ.-- Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις ξέσπασαν σε εργοστάσιο της «Honda» στην Κίνα, από τις 12 Ιούλη, με τους εργαζόμενους να απαιτούν αυξήσεις στους μισθούς, της τάξης του 60%, με τη διεύθυνση της εταιρείας να απειλεί με βία τους εργαζόμενους εάν δεν επιστρέψουν στη δουλειά τους.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Ενα νεκρός και μεγάλες υλικές καταστροφές άφησε στο πέρασμά της η καταιγίδα «Ολίβια». Η γραμμή που κινήθηκε η «Ολίβια» είχε μήκος 600 χλμ., από το βορρά μέχρι το νότο και έπληξε την Κάτω Σαξονία, τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, την Εσση, τη Ρηνανία Παλατινάτο, το Ζάαρλαντ και η Βάδη Βυρτεμβέργη.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Η Αργεντινή έγινε η πρώτη στη Λατινική Αμερική και η δέκατη στον κόσμο που επιτρέπει τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών καθώς μετά τη Βουλή και η Γερουσία επικύρωσε το νομοσχέδιο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ