Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11148

ΕΝΙΑΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Ποδαρικό με παραπέρα υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας

Αλέκα Παπαρήγα: Το ΚΚΕ παλεύει για ένα 100% δημόσιο σύστημα Υγείας, όπου δεν υπάρχει ίχνος επιχειρηματικής δραστηριότητας.


ΣΕΛ.  3
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ολοι στη μάχη για την επιτυχία της Παναττικής απεργίας στις 17 Γενάρη

Εμπρακτη αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» και σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε πολυήμερες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


ΣΕΛ.  3

ΓΔΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟ ΛΑΟ επιβάλλοντας «τεκμήρια διαβίωσης»

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να τους δώσουν την κατάλληλη απάντηση. Στα τσακίδια τα χαράτσια, οι φόροι, η ληστεία για τα κέρδη των μονοπωλίων μαζί με την κυβέρνηση και τα κόμματα που τα επιβάλλουν

Εχουν αποθρασυνθεί η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μονοπωλίων, έχουν πάθει φορολογικό αμόκ. Μέσα από τα αυθαίρετα «τεκμήρια διαβίωσης», επιβάλλουν νέους αβάσταχτους φόρους πρωτοφανούς αγριότητας που θα πληρώσουν εκατομμύρια φτωχών φορολογουμένων. Προκαλούν την εργατική λαϊκή οικογένεια που δεινοπαθεί από την ανεργία και τη φτώχεια. Αφού ο γάμος είναι τεκμήριο εισοδήματος που καλύπτει μάλιστα το αφορολόγητο όριο, όπως τεκμήριο είναι ακόμα και για τον άνεργο το σπίτι και το αυτοκίνητο που κάποτε απέκτησε, είναι απορίας άξιο πώς ακόμα δεν φορολογούν την ύπαρξη παιδιού. Τα εξοντωτικά τεκμήρια διαβίωσης, με τα οποία θα υπολογιστούν οι φόροι εισοδήματος για το 2011, προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2012 - 2015.


ΣΕΛ.  17

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
Νέα κινητοποίηση για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία

Τα σοβαρά προβλήματα από την απουσία ενός αποκλειστικά δημόσιου, δωρεάν και ασφαλούς συστήματος μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία προκάλεσαν τη χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών. Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την Τετάρτη 4 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας.


ΣΕΛ.  14

Αύριο ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης»

Λόγω της αργίας της Πρωτοχρονιάς, ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει αύριο Σάββατο.


Βάζουν φόρο και στους ανέργους!

Εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι, που λόγω χαμηλού εισοδήματος δεν πλήρωναν μέχρι τώρα φόρο, θα κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος εκατοντάδων ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, αν κάποιος το 2011 διέμενε σε σπίτι 100 τ.μ. και διέθετε ένα αυτοκίνητο 1.400 κ.ε., το τεκμήριο διαβίωσης αμέσως αμέσως ανεβαίνει στις 12.700 ευρώ, που, για την κυβέρνηση, αποτελούν τεκμαρτή δαπάνη. Με αυτήν τη λογική, ο συγκεκριμένος, ακόμα και αν είναι άνεργος, θα φορολογηθεί για εισόδημα ύψους 12.700 ευρώ! Με το ίδιο εισόδημα θα φορολογηθεί και ένας συνταξιούχος των 400 - 500 ευρώ, ή εργαζόμενος των 700 ευρώ, ή μισθωτός μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης, ανεξάρτητα από το πραγματικό του εισόδημα. Σ' αυτήν την περίπτωση, το «κόλπο γκρόσο» είναι η μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, από 12.000 που ίσχυε στο παρελθόν. Με βάση το ισχύον, μέχρι τώρα, αφορολόγητο, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα πλήρωνε 70 ευρώ φόρο, ενώ με το νέο μειωμένο αφορολόγητο η φορολογική επιβάρυνση εκτοξεύεται στα 805 ευρώ!



ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Η μάχη των εργατών να είναι νικηφόρα

ΣΕΛ.  14
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο

ΣΕΛ.  10
ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Δραματικές περικοπές στους μισθούς

ΣΕΛ.  11
ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΙΚΑ
Στους ιδιώτες για μικροβιολογικές εξετάσεις

ΣΕΛ.  13
ΑΘΗΝΑ
Θεριεύει η πείνα στις λαϊκές γειτονιές

ΣΕΛ.  21
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Ανταγωνισμοί και λυκοσυμμαχίες

ΣΕΛ.  9
ΚΚΕ
Καμιά αύξηση στο ρεύμα

Η μαύρη συγκυβέρνηση κάνει μαύρη τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας με τη νέα αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 9,5% μόνο για το πρώτο εξάμηνο, συν το νέο φόρο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και επιπλέον το εξοντωτικό χαράτσι για τα σπίτια. Καμιά αύξηση στη ΔΕΗ, κανένας νέος φόρος, κάτω τα χαράτσια. Εργατική λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση. Κάτω η κυβέρνηση των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  7

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ