Σελ. /56
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Ιούνη 2000 - αριθ. φύλλου: 7693

ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ» ΤΗΣ «17Ν»
Κλίμα ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟ - ΦΟΒΙΑΣ από την κυβέρνηση

To δολοφονικό χτύπημα των προβοκατόρων της «17Ν» φαίνεται να αποτελεί το κυβερνητικό άλλοθι, ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να εκδηλωθεί μια μεθοδευμένη προπαγανδιστική επίθεση, που στο όνομα της «εγρήγορσης» για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, θα στοχεύει στη «λείανση» του εδάφους για την προώθηση μέτρων καταστολής και αστυνομοκρατίας, με στόχο το λαϊκό κίνημα και την αντιιμπεριαλιστική του πάλη.

Οι Αμερικανοί, που πρόσφατα με την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «επικήρυξαν» ουσιαστικά τον ελληνικό λαό, βαφτίζοντας «τρομοκρατία» τις διαδηλώσεις κατά του ΝΑΤΟ και της αμερικανικής πρεσβείας, επιθυμούν τη δημιουργία ενός ευνοϊκού πλαισίου για την περαιτέρω κατοχύρωση του ρόλου τους στα εσωτερικά πράγματα της χώρας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την προώθηση τέτοιων σχεδίων - μέσα από την κατευθυνόμενη «αντιτρομοκρατική» πλύση εγκεφάλου ενόψει και της Ολυμπιάδας - είναι η διαμόρφωση συνθηκών «αποδοχής» από την κοινή γνώμη της «ανάγκης» για λήψη «μέτρων» που ουσιαστικά θα πλήττουν πολιτικά δικαιώματα και κοινωνικές ελευθερίες.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Ξεπερνούν κάθε όριο!

Σκηνές, σαν αυτή της διπλανής φωτογραφίας, πριν από λίγες μέρες, στη Νέα Κίο της Αργολίδας, έχουν γίνει πλέον πολύ δύσκολες, καθώς, όσοι υποδαυλίζουν τα επεισόδια ρατσιστικών ακροτήτων στο νομό οδηγούν σε ολισθηρούς και επικίνδυνους δρόμους. Σε επαγρύπνηση, καλεί τους κατοίκους η ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ και τονίζει ότι οι απειλές δεν πτοούν τους κομμουνιστές


ΣΕΛ.  44


ΑΘΗΝΑ
Προς πανεκπαιδευτική κινητοποίηση

Σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση, μέσα στον Ιούνη, προσανατολίζονται φορείς εκπαιδευτικών, γονέων και εργαζομένων


ΣΕΛ.  44
«Ι. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ»
Εγκληματική επίθεση εργοδότη!

Τον τραυματισμό ενός εργαζόμενου, προκάλεσε ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου ποτών «Ι. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ» στη Θεσσαλονίκη και συνελήφθη


ΣΕΛ.  12

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ