Σελ. /64
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Ιούνη 2012 - αριθ. φύλλου: 11275

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
Ετοιμάζονται για δάνεια με υποθήκη τις εισφορές των εργαζομένων

ΣΕΛ.  45
ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Σπέρνουν ψέματα για να αποδυναμώσουν το ΚΚΕ

ΣΕΛ.  13

Αμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού από τη φοροληστεία

Το ΚΚΕ έχει στόχους πάλης για αντιμετώπιση της φοροληστείας του λαού:

  • Αφορολόγητο στη λαϊκή οικογένεια έως 40.000 ευρώ, όπου πρέπει να υπολογίζονται επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και να φορολογηθεί με 45% το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά και οι λεγόμενες αναπτυξιακές φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο και το ειδικό φορολογικό καθεστώς που ισχύει για τους εφοπλιστές.
  • Αμεση φορολογική επιβάρυνση - εισφορά των μονοπωλιακών ομίλων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
  • Να αυξηθεί η φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
  • Να καταργηθούν τα αντικειμενικά κριτήρια που ισχύουν στη φορολογία και η αντίληψή τους μάλιστα στηρίζεται σε μια τιμή, η οποία σήμερα είναι εξωπραγματική, οι ειδικοί δημοτικοί φόροι και τα χαράτσια.
  • Για τους αυτοαπασχολούμενους, πρέπει να αναγνωριστούν τα λογιστικά βιβλία ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα και στο πετρέλαιο κίνησης.

ΣΕΛ.  3

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Αποφασιστικότητα και ταξική αλληλεγγύη

Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν το σκληρό αγώνα που δίνουν εδώ και 220 μέρες διατράνωσαν και χτες οι χαλυβουργοί, στήνοντας από τα ξημερώματα «τείχος» περιφρούρησης και ταξικής αλληλεγγύης στην πύλη του εργοστασίου. Μηνύματα αλληλεγγύης απ' όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  19

Διαπιστευτήρια

Αλήθεια, τι συζήτησαν κεκλεισμένων των θυρών, μετά την ομιλία του Αλ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ με τους εκπροσώπους του G20; Θα ήταν ενδιαφέρον να ξέρει ο λαός από πρώτο χέρι τι συζητά με τους εκπροσώπους των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, ισχυρά κράτη της ΕΕ, αλλά και της Ασίας, δηλαδή με αυτούς που ασκούν πολιτική υπέρ των συμφερόντων των μονοπωλίων, ένα κόμμα που αυτοαποκαλείται αριστερό, άρα πλασάρεται και ως φιλολαϊκό. Μήπως τους κάλεσε για να τους πει τέρμα αυτά που ξέρατε, τώρα θα υποτάξετε την πολιτική και τις σχέσεις σας με την Ελλάδα στις λαϊκές ανάγκες; Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα (ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» στη σελ. 12) το αντίθετο λέει, δε σας πάω κόντρα. Αλλωστε, για «εθνικό», και όχι για λαϊκό, σχέδιο ανάπτυξης μίλησε, δηλαδή ανάπτυξη μεγαλοεπιχειρηματιών. Μήπως τους κάλεσε να συμβάλουν σ' αυτό; Ετσι μετά τους ύμνους στην πολιτική διαχείρισης του Ομπάμα, σε αντίθεση με την Μέρκελ, τις συνεντεύξεις στα μεγάλα ΜΜΕ των αμερικανικών μονοπωλίων και ορισμένων ευρωπαϊκών επίσης, ήρθε η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τα διαπιστευτήριά του στους εκπροσώπους του κεφαλαίου των ισχυρών κρατών του πλανήτη. Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα ξέρουν από την πείρα τους ότι όταν ανοίγεις αλισβερίσι με τους εκπροσώπους των μονοπωλίων, τους εχθρούς των λαών, δεν μπορεί να είσαι και με το λαό. Θέλει κι άλλη απόδειξη; Να, γιατί λέμε μην εμπιστεύεσαι το ΣΥΡΙΖΑ. Δυνατό ΚΚΕ.


Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα

Σήμερα Πέμπτη στη 1 μ.μ. η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την εξωτερική πολιτική, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί απευθείας απ' το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του «902».



ΛΑΡΚΟ
Προχωρούν στο «ξεπούλημα»

ΣΕΛ.  64
ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΛΕΡΟΥ
Χωρίς τρόφιμα οι ασθενείς

ΣΕΛ.  46
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Τη ναρκοθέτησε το κεφάλαιο

ΣΕΛ.  20
Δηλώσεις στήριξης στο ΚΚΕ

ΣΕΛ.  16  -  17
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Κραδασμοί από την κρίση στην Ισπανία

ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ