Συγκεντρώσεις χτες σε δεκάδες πόλεις, έξω από τις Εφορίες
Η συγκέντρωση στην Εδεσσα |
Χτες, στις Εφορίες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, απαίτησαν:
Συγκεντρώσεις έγιναν, χτες, στις Εφορίες των νομών Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας. Μέρα με τη μέρα πληθαίνουν και τα τρακτέρ που βγαίνουν στις πλατείες δεκάδων χωριών των τεσσάρων θεσσαλικών νομών - στην Καρδίτσα ο αριθμός τους ξεπερνάει, πλέον, τα 700, ενώ μαζική είναι η συμμετοχή στα χωριά των Φαρσάλων, στη Λάρισα - δείγμα των αγωνιστικών διαθέσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι έξω από τη ΔΟΥ Λαμίας |
Στην Ηλεία, κλειστά παρέμειναν από νωρίς το πρωί τα δύο υποκαταστήματα των ΔΟΥ του νομού σε Πύργο και Αμαλιάδα από αγρότες που συγκεντρώθηκαν μαζικά στην είσοδό τους. Στον Πύργο, οι αγρότες με κεντρικό σύνθημα «Κανένα σπίτι - κανένα χωράφι στα χέρια τραπεζίτη», πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη τα δύο υποκαταστήματα της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τη θηλιά που συνεπάγεται η υπερχρέωσή τους.
Ακολούθησε συγκέντρωση στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας, ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της. Παράλληλα, καθημερινές είναι οι συσκέψεις και οι περιοδείες στα χωριά του νομού, ενώ ενισχύεται ο αριθμός των τρακτέρ και των αγροτικών μηχανημάτων στον κόμβο της Μαραθιάς. Οπως αποφάσισαν οι αγρότες, θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση την Τρίτη 28 Γενάρη, στις 8 το πρωί στο νοσοκομείο του Πύργου, ενάντια στα χαράτσια για την Υγεία.
Στην Πάτρα, οι αγρότες απέκλεισαν συμβολικά την Γ' ΔΟΥ, ενώ επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Συμβολικά, κτηνοτρόφοι της περιοχής πήγαν στην κινητοποίηση ακόμα και με άλογα, λόγω αδυναμίας να βάλουν καύσιμα στα αγροτικά τους οχήματα! Τη Δευτέρα στις 7 μ.μ., ο Αγροτικός Σύλλογος Ωλενίας καλεί τους αγρότες σε σύσκεψη για το συντονισμό και την κλιμάκωση της πάλης. Συγκεντρώσεις σε Εφορίες έγιναν ακόμα σε Αίγιο, Ναύπλιο, Τρίπολη και Καλαμάτα.
Eurokinissi |
Από την κινητοποίηση στα Τρίκαλα |