ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κλιμάκωση της πάλης

Σε αγώνα για την οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης, προχωρούν οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, ενώ συζητούν και τα συμπεράσματα από την πρόσφατη απεργία

Τρίτη 1 Μάρτη 2011

Από τη συμμετοχή εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στην απεργία της 23ης Φλεβάρη
Τα συμπεράσματα από την απεργία στις 22 και 23 Φλεβάρη, την ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης και τη δράση στους εκπαιδευτικούς στην ιδιωτική εκπαίδευση συζήτησε, το περασμένο Σάββατο, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «τόσο η συμμετοχή στην απεργία, όσο και στα συλλαλητήρια έστειλαν ένα σαφέστατο μήνυμα: Η εργατική τάξη και το λαϊκό κίνημα είναι εδώ, τα μέτρα της κυβέρνησης δεν νομιμοποιούνται στη συνείδηση των λαϊκών στρωμάτων, μπορούμε να τους σταματήσουμε, υπάρχει ελπίδα και προοπτική».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται γενικότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά της απεργίας, ενώ σημειώνεται πως «στην εκπαίδευση στην 48ωρη απεργία τα ποσοστά συμμετοχής την πρώτη μέρα ήταν εξαιρετικά χαμηλά, 19% στους καθηγητές και περίπου 22% στους δασκάλους. Τη δεύτερη μέρα κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα, περίπου 39% στους καθηγητές και 38% στους δασκάλους». Η Πανελλαδική Γραμματεία σημειώνει πως προκύπτουν ορισμένα συμπεράσματα:

Τι κίνημα, τι αγώνες χρειαζόμαστε

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «οι ίδιες οι εξελίξεις αναδεικνύουν το ζήτημα, τι κίνημα, τι αγώνες και με ποια χαρακτηριστικά χρειαζόμαστε σήμερα:

Στο βαθμό που οι αγώνες σήμερα εμπεριέχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά, θα βαθαίνει η κλιμάκωση, θα δημιουργούνται προϋποθέσεις, ώστε οι αγώνες να γίνονται αποτελεσματικοί. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε ΔΟΕ - ΟΛΜΕ - ΟΙΕΛΕ θα προτείνουν συγκεκριμένο πρόγραμμα κλιμάκωσης και με απεργιακή μορφή.

Κλιμακώνουμε την πάλη. Ολοι 10 Μάρτη στη συγκέντρωση ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ στο Σύνταγμα, στις 6.30 το απόγευμα, για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, για την κοινωνία της χειραφέτησης, της ισοτιμίας και της απελευθέρωσης».

Συζήτηση στις Επιτροπές του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Η συζήτηση στην Πανελλαδική Γραμματεία ήταν ιδιαίτερα πλούσια και μεταφέρθηκε εμπειρία απ' την προετοιμασία της απεργίας απ' όλη την Ελλάδα. Η εισήγηση της συνεδρίασης και η ανακοίνωση, ήδη, συζητιέται στις Επιτροπές Αγώνα του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα, με στόχο την κλιμάκωση της πάλης και την αξιοποίηση της πείρας απ' τη μάχη της τελευταία απεργίας.

Οπως σημειώθηκε στη συνεδρίαση, στην τελευταία απεργία κυριάρχησε η τρομοκρατία ιδιαίτερα στην ιδιωτική εκπαίδευση. Τονίστηκε η ανάγκη κοινής δράσης των εκπαιδευτικών στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, μέσα από τις Επιτροπές του ΠΑΜΕ, ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα. Εγινε ιδιαίτερη αναφορά στη δράση των δυνάμεων του δικομματισμού, στην απεργία, αλλά και στις δυνάμεις του οπορτουνισμού. Υπογραμμίστηκε ότι ο φόβος που καλλιεργείται για να μη συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στην απεργία, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη μαζική δράση, ώστε να αντιληφθούν τη δύναμή τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με πολύμορφη αγωνιστική δράση η πορεία προς την πανεργατική απεργία(2018-11-17 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τους τυχοδιώκτες στο κίνημα(2013-10-23 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα δράσης που προτείνει το ΠΑΜΕ(2013-09-04 00:00:00.0)
Τυχοδιωκτισμοί της ηγεσίας των «Παρεμβάσεων»(2013-06-12 00:00:00.0)
Δραστηριοποιούνται για την κλιμάκωση της πάλης(2013-02-23 00:00:00.0)