Επίσκεψη των φοιτητών και φοιτητριών στο Σκοπευτήριο και το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή
«Βρεθήκαμε στον τόπο, όπου γράφτηκε με αίμα μια από τις πιο ηρωικές σελίδες της Ιστορίας του λαού μας. Η εμπειρία ήταν βαθιά συγκινητική - η σιωπή του χώρου, τα ονόματα των εκτελεσμένων, η αίσθηση της ιστορικής συνέχειας, μας διαπερνούν και μας υπενθυμίζουν το μέγεθος της θυσίας τους».
«Επισκεφθήκαμε το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, όπου ήρθαμε σε επαφή με τεκμήρια της ΕΑΜικής Αντίστασης και του αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στη ναζιστική κατοχή. Μέσα από ντοκουμέντα, προσωπικά αντικείμενα και μαρτυρίες, αναδείχθηκε η αξία της συλλογικής πάλης, η δύναμη της οργάνωσης και η πίστη σε έναν κόσμο απαλλαγμένο από εκμετάλλευση», περιγράφει ο Φοιτητικός Σύλλογος.
«Ως φοιτητές και φοιτήτριες της Φιλοσοφικής Σχολής, θεωρούμε χρέος μας να κρατάμε ζωντανή τη μνήμη και να αντιστεκόμαστε σε κάθε προσπάθεια παραχάραξης ή αποσιώπησης της ιστορικής αλήθειας. Η θυσία των 200 δεν αποτελεί ένα κεφάλαιο του παρελθόντος που έχει κλείσει, αλλά ζωντανή παρακαταθήκη, προσκλητήριο αγώνα.