Με στόχο τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, η Εθνική γυναικών αγωνίζεται στον σημερινό τελικό στο Σπλιτ, κόντρα στην Ισπανία |
Με εφαλτήριο την πολύ καλή πορεία της μέχρι τώρα στη διοργάνωση και κυρίως την πρόκριση στα ημιτελικά με τη νίκη επί της Ιταλίας με 12-9, η Εθνική θέλει να αντεπεξέλθει και στην πρόκληση του τελικού απέναντι στην ισχυρή Ισπανία. Η τελευταία προκρίθηκε μετά από νίκη επί της Ολλανδίας με 10-7.
Η ομοσπονδιακή τεχνικός, Αλεξία Καμμένου, εμφανίστηκε αισιόδοξη ενόψει της σημερινής αποστολής μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας. Οπως τόνισε, η ομάδα θα μπει στον αγώνα με καλή ψυχολογία και εφαλτήριο τις σημαντικές εμφανίσεις μέχρι σήμερα και κυρίως αυτή στον ημιτελικό κόντρα στην Ιταλία, για την οποία απένειμε τα εύσημα στις παίκτριες της Εθνικής τονίζοντας πως έδειξαν χαρακτήρα και έμειναν απόλυτα συγκεντρωμένες στα πλάνα της ομάδας.
Την 5η θέση στο αντίστοιχο τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Σπλιτ θα διεκδικήσει η Εθνική ανδρών μετά τη νίκη επί του Μαυροβουνίου με 14-12 στον πρώτο αγώνα μπαράζ για τις θέσεις 5-8. Στον αγώνα για την 5η θέση, που είναι προγραμματισμένος για αύριο Σάββατο (16.30), η Εθνική θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία που νίκησε χτες με 7-5 τη Γεωργία.