Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Δολοφονούν εργάτες στο βωμό του κέρδους

Ερώτηση στη Βουλή για το νέο φονικό στη ΛΑΡΚΟ

Tα δυο εγκλήματα με δυο νεκρούς εργάτες και τους τραυματίες που σημειώθηκαν στην βιομηχανία ΛΑΡΚΟ μέσα σε 24 μέρες καταγγέλλουν με Ερώτηση προς την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος και Εύα Μελά. Οι βουλευτές του Κόμματος αναφέρονται στο ιστορικό των δυο εγκλημάτων και σημειώνουν:

«Η τραγική αυτή κατάσταση βγάζει γενικότερο πρόβλημα ασφάλειας των καμινιών και των εγκαταστάσεων του εργοστασίου και έλλειψη των αναγκαίων, των κατάλληλων μέτρων, προειδοποιώντας ότι υπάρχουν γενικότεροι κίνδυνοι για την ασφάλεια και τη ζωή και των άλλων εργαζομένων. Συνολικά, μέσα στο 2009, σκοτώθηκαν 56 εργάτες. Μέσα στο 2008 σκοτώθηκαν 142 εργάτες. Από το 2000 μέχρι σήμερα σκοτώθηκαν πάνω από 1.277 εργάτες στους χώρους δουλειάς».

Σε άλλο σημείο τονίζεται: «Η κατάσταση χειροτερεύει και θα γίνει πιο επικίνδυνη και οδυνηρή με την κατάργηση του θεσμού των Βαρέων - Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων που επιχειρεί η κυβέρνηση, με την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, με την ένταση του βαθμού εκμετάλλευσης και την επιθετικότητα της εργοδοσίας που προσπαθεί με όλα τα μέσα να φορτώσει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων. Η εργατική τάξη απαιτεί την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών και τον καταλογισμό των ευθυνών των υπευθύνων, την τιμωρία της εργοδοσίας, την τιμωρία των πολιτικών και συνδικαλιστικών ηθικών αυτουργών, πλήρη - σταθερή εργασία με σύγχρονα δικαιώματα και την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων προστασίας της Υγείας, της Ασφάλειας και της ζωής των εργαζομένων».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την υπουργό αν η κυβέρνηση προτίθεται να σταματήσει την απόκρυψη των πραγματικών αιτιών, τη συγκάλυψη των ευθυνών της και των υπευθύνων για τα εργοδοτικά εγκλήματα, τη διαιώνιση της εγκληματικής κατάστασης που υπάρχει στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ