Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πανεργατικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 5 Σεπτέμβρη

Σε διαδήλωση στην πλατεία Συντριβανίου στις 6 μ.μ. καλούν οι ταξικές δυνάμεις, για να πάρουν ηχηρή απάντηση όσοι από το βήμα της ΔΕΘ θα παρουσιάσουν τα επόμενα βήματα ενίσχυσης της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει στις 4 Σεπτέμβρη η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Η αφίσα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο στις 5 Σεπτέμβρη
Η αφίσα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο στις 5 Σεπτέμβρη
Να διαδηλώσουν με τις σημαίες του ΠΑΜΕ και τα αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, αναδεικνύοντας την ανάγκη στράτευσης για την ανάπτυξη του μετώπου και της πάλης που θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική, καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Το ΠΑΜΕ δίνει ραντεβού με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντριβανίου στις 6 το απόγευμα, για να πάρουν ηχηρή απάντηση όσοι από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης θα επιχειρήσουν να καμουφλάρουν την ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Κι αυτό όταν κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και συνολικά τα κόμματα του ευρωμονόδρομου δε χάνουν ευκαιρία να καταθέτουν διαπιστευτήρια υποταγής στο κεφάλαιο.

Στις 4 Σεπτέμβρη, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 2 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου θα παρουσιάσει το διεκδικητικό πλαίσιο για τη νέα χρονιά.

Σε σχετική της ανακοίνωση η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει: «Ζητούμενο για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι η ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του ταξικού μετώπου και της λαϊκής πάλης έτσι που να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, η ενίσχυση του ΠΑΜΕ. Χωρίς σύγκρουση μ' αυτή την πολιτική και τους πολιτικούς εκφραστές της, δεν μπορεί να λυθούν τα προβλήματά μας».

Καμιά θυσία για το κεφάλαιο

Η εργατική τάξη της πόλης, που θα φιλοξενήσει την 74η Διεθνή Εκθεση, ήδη βιώνει την όλο και μεγαλύτερη συρρίκνωση των εργασιακών και δημοκρατικών της δικαιωμάτων στο όνομα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, ενώ πολλές εργατικές οικογένειες βρίσκονται στα όρια της ανέχειας. Ολη η εργατική τάξη της χώρας αυτό το καλοκαίρι έζησε την καταπίεση της αντεργατικής πολιτικής στο όνομα της οικονομικής κρίσης, τη συνηγορία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού για την εφαρμογή τους, αλλά και τα αλλεπάλληλα εργατικά «ατυχήματα» εξαιτίας της ασίγαστης δίψας των εργοδοτών για κέρδη χωρίς να υπολογίζουν τη ζωή των εργαζομένων.

Κι ενώ η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και ολόκληρης της χώρας ζουν την καταπίεση της αντεργατικής πολιτικής, από το βήμα αυτής της ΔΕΘ η κυβέρνηση της ΝΔ σκοπεύει να εξαγγείλει πλέγμα αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων για τη διεύρυνση των προνομίων των επιχειρηματιών και σε βάρος των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Το ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται επίσης στην ίδια αντιδραστική κατεύθυνση, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας.

«Τα αντιλαϊκά και αντεργατικά νομοσχέδια και μέτρα που πέρασε η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι έχουν την υπογραφή της κυβέρνησης, αλλά και της ΕΕ, των διεθνών οργανισμών (ΟΟΣΑ - ΔΝΤ), πατούν σε προηγούμενους νόμους του ΠΑΣΟΚ ή έχουν τη συγκατάθεσή του, στηρίζονται και από τις άλλες δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, με στόχο την εξασφάλιση των κερδών του κεφαλαίου», σημειώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης. «Είναι απόλυτα βέβαιο πως στο αμέσως επόμενο διάστημα η επίθεση θα πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, ανεξάρτητα από το ποιος από τους εταίρους του δικομματισμού θα έχει τον πρώτο λόγο. Πλευρές αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής θα παρουσιάσουν κυβέρνηση και κόμματα του ευρωμονόδρομου κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, κάνοντας προσπάθεια να καμουφλάρουν επιδέξια τον αντιλαϊκό της χαρακτήρα, ζητώντας παράλληλα και άλλες θυσίες απ' τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα».

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταλήγει: «Με την κοινή δράση και πάλη της εργατικής τάξης, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, να απαιτήσουμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που στο κέντρο της να βρίσκεται η ικανοποίηση των σημερινών αναγκών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ