Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Απρίλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10049

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
Η ζωή
μου
συνδέεται με την ιστορία του ΚΚΕ

Τέτοια σπορά δίνει πλούσια σοδειά

«Δεκάδες φορές μπήκε μπροστά μου το δίλημμα: Να ζω προδίδοντας τις πεποιθήσεις μου, την ιδεολογία μου, είτε να πεθάνω, παραμένοντας πιστός σ' αυτές. Πάντοτε προτίμησα το δεύτερο δρόμο και σήμερα τον ξαναδιαλέγω».

***

«Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε όταν εκινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και ακριβώς αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. Γι' αυτό το σκοπό, αν χρειαστεί, θυσιάζουμε και τη ζωή μας».

(Από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη στο στρατοδικείο)


ΣΕΛ.  11   -   14


ΖΥΛ ΝΤΑΣΣΕΝ
Αντιστάθηκε στο μακαρθικό εφιάλτη

Ο Ζυλ Ντασσέν πέρασε στο διεθνές «πάνθεο» των μεγάλων κινηματογραφικών δημιουργών του 20ού αιώνα. Κατέκτησε τη θέση του σ' αυτό με την υψηλή ποιότητα του πλούσιου έργου του. Με το ιδεολογικό σθένος και την αντίστασή του στο μακαρθικό εφιάλτη. Με το ξεχωριστό ανθρώπινο ήθος, την αξιοπρεπή στάση και αντοχή του απέναντι στις δυσκολίες της αυτοεξορίας του στην Ευρώπη.


ΣΕΛ.  4   -   5
«Ανοργάνωτο» κράτος και «κακή» «αγορά»

Πολιτιστική κληρονομιά και ΣΥΡΙΖΑ. Οψεις της οπορτουνιστικής αντίληψης για την κρατική διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο περί «προστασίας των πολιτιστικών αγαθών».


ΣΕΛ.  3
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δεν έχουμε μόνο «δικά» μας κύτταρα

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι κάθε άνθρωπος, πέρα από τα τρισεκατομμύρια κύτταρα απογόνους του γονιμοποιημένου ωαρίου που ήταν κάποτε, διαθέτει και ένα σύνολο κυττάρων που απέκτησε από άλλα, γενετικά διαφορετικά άτομα.


ΣΕΛ.  7
ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ
Συνώνυμο της έννοιας... αθλητισμός

ΣΕΛ.  15
ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ
Στο ... «έλεος» της φιλανθρωπίας

ΣΕΛ.  24

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ