ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Μάρτη 1999
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες

Την Κυριακή, στις 6.30 το απόγευμα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Στην τελική ευθεία έχει μπει η κινητοποίηση των κομμουνιστών και των ΚΝιτών με εξορμήσεις και περιοδείες σε συνοικίες, εργοστάσια και άλλους χώρους δουλιάς, με συζητήσεις με τους εργαζόμενους, για την επιτυχία της μεγάλης συγκέντρωσης, που οργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Κυριακή, ώρα 6.30 το απόγευμα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

Με τη συγκέντρωση αντεπίθεσης που οργανώνει το ΚΚΕ, σε μια επίκαιρη στιγμή, καθώς αποκαλύπτεται η επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης και οι εξελίξεις με την υπόθεση Οτσαλάν προκαλούν την οργή και την αγανάκτηση του λαού, επιδιώκει να φτάσει η φωνή του Κόμματος όσο το δυνατόν πλατύτερα στους εργαζόμενους. Να κάνει γνωστή την πρόταση του ΚΚΕ για τη μοναδική διέξοδο σε όφελος του ελληνικού λαού και της χώρας. Οπως υπογραμμίζει το ΚΚΕ και στο προσκλητήριο για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση, υπάρχει λύση. Είναι η ώρα, ο ίδιος ο λαός να παρέμβει αποφασιστικά, να παραιτηθεί η κυβέρνηση και με την ψήφο του ο λαός να παρέμβει για να αλλάξει η κατάσταση, ενισχύοντας το ΚΚΕ αποφασιστικά.

Πούλμαν για το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Για την εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οι Κομματικές Οργανώσεις δρομολογούν πούλμαν:

- Οι ΚΟ Κηφισιάς - Νέας Ερυθραίας στις 5 μμ από την Πλατεία Πλατάνου (στις 4.50 μμ από τη Νέα Ερυθραία στο ανθοπωλείο Πονηράκη).

- Οι ΚΟ Αργυρούπολης στις 5 μμ από το δημαρχείο Αργυρούπολης.

- Η Κομματική Οργάνωση Βάσης Γκύζη δρομολογεί πούλμαν, που θα ξεκινήσουν από το τέρμα των λεωφορείων Γκύζη στις 5.30 μμ.

Λεωφορεία για το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα ξεκινήσουν επίσης:

- Από τα γραφεία της ΚΟΒ Μελισσίων (Λεωφόρος Δημοκρατίας 65), στις 5.00 μμ.

- Από το Ν. Κόσμο,Φρατζή 68, ώρα 5 μμ.

- Από Κουκάκι,Ζίνη 22, ώρα 5.15 μμ.

- Από Παγκράτι,Ευτυχίδου, μπροστά στην Εθνική Τράπεζα, ώρα 5.15 μμ.

- Από Βύρωνα,πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείο), ώρα 5 μμ.

- Από Ηλιούπολη,ώρα 5.15 μμ από τα γραφεία της ΚΟΒ Κ. Ηλιούπολης, από τα γραφεία της Αντίστασης και από τα γραφεία της ΚΟΒ Αγ. Κωνσταντίνου.

- Από Αγ. Παρασκευή,στα γραφεία της ΚΟΒ (Σουλίου 52), ώρα 5.15 μμ.

- Από Νέο Τέρμα Αγ. Δημητρίου ώρα 5 μμ και από Αγ. Βασιλείου ώρα 5.15 μμ.

- Από πλατεία Κύπρου Ανω Ιλισίων (6η στάση) ώρα 5.30 μμ.

- Από τέρμα λεωφορείων Χολαργού (πλατεία Εθνικής Αντίστασης), θα ξεκινήσουν πούλμαν στις 5 μμ που, στη συνέχεια, θα περάσουν από πλατεία Κύπρου και πλατεία Δημοκρατίας.

- Από τα γραφεία της ΚΟΒ Πετρούπολης (25ης Μαρτίου και Εθνικής Αντίστασης) ώρα 5 μμ.

- Από κεντρική πλατεία Χαλανδρίου ώρα 5 μμ.

- Από γραφεία ΚΟΒ Γαλατσίου (Βεϊκου 25) ώρα 5 μμ.

- Από πλατεία Δάσους και από το Παλατάκι στο Χαϊδάρι ώρα 5 μμ.- Από Πέτρου Ράλλη έναντι κρατικού νοσοκομείου Νίκαιας (πολυκατοικίες) ώρα 5.30 μμ.

- Από Καματερό,από το δημαρχείο, ώρα 5.00 μμ.

- Από πλατεία Ανάκασας Αγ. Αναργύρων,ώρα 5.00 μμ.

- Από το Περιστέρι θα ξεκινήσουν πούλμαν από τα εξής σημεία:

Πλατεία Δέγλερη ώρα 5 μμ,πλατεία Δημαρχίας ώρα 5 μμ,πλατεία Λόφου Αξιωματικών ώρα 5 μμ,Αγιο Γεώργιο (Νέα Ζωή) ώρα 5 μμ,στάσηΒλάχου ώρα 5.10 μμ,στάση Εκατόδενδρα, ώρα 5.20 μμ,Αγιο Παύλο(Μπουρνάζι) ώρα 5.20 μμ.

- Από Κολωνό, πλατεία Σ. Πέτρουλα,οδός Λένορμαν, ώρα 5.00 μμ

- Από Λούτσα,οδό Φερών (γραφεία ΚΟΒ Λούτσας), ώρα 4.00 μμ.

- Η ΠΕΑΕΑ Αμπελοκήπων βάζει πούλμαν που θα ξεκινήσει από πλ. Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων, ώρα 5 μμ.

- Από Γούβα,πλατεία Πλυτά, ώρα 5.15 μμ.

- Από Κορυδαλλό,πλατεία Ελευθερίας, ώρα 5.30 μμ.

- Από Ελληνικό,πλ. Εθνικής Αντίστασης, ώρα 5.30 μμ.

- Από Υμηττό,πλ. Υμηττού - γραφεία Εθν. Αντίστασης, ώρα 5.30 μμ.

- Από Μπραχάμι,Νέο Τέρμα (γραφεία ΚΚΕ), ώρα 5.30 μμ.

- Από Γλυφάδα,πλ. Αγίου Τρύφωνα (Καραχάλιου), ώρα 5 μμ.

- Από Δάφνη,πλ. Ελευθερίου Βενιζέλου - γραφεία Εθν. Αντίστασης, ώρα 5.30 μμ.

- Από Ζωγράφου, πλ. Γαρδένιας,ώρα 5.00 μμ.

- Από Νέα Πεντέλη,πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, ώρα 5 μμ και, στη συνέχεια, από πλατεία Βριλησσίων ώρα 5.15 μμ.

- Από Αιγάλεω: Ωρα 5 μμ από Δημοκρατίας 34 (ΚΟΒ Νταμαριών) και 5.15 μμ θα περάσει από οδό Πλαστήρα μπροστά στα γραφεία της ΚΟΒ Αγ. Σπυρίδωνα. Ωρα 5 μμ από πλ. Λαμπράκη (γραφεία ΚΟΒ Λιούμη Αιγάλεω) και ώρα 5.30 μμ από Σαράφη και Ρήγα Φεραίου (γραφεία ΚΟΒ Κέντρου Αιγάλεω).

- Από Ιλιον, Νέα Λιόσια,από την κεντρική πλατεία, ώρα 5.00 μμ

- Από Ελευσίνα,από το Δημοτικό Πάρκινγκ, ώρα 5.00 μμ

- Από το Μενίδι,από τη Γέφυρα του τρένου, στην οδό Φιλαδελφείας,ώρα 5.00 μμ και από τη Λυκότρυπα,ώρα 5.00 μμ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΜΕΤΑΞΑ"
Δεν επαρκεί το φιλότιμο των εργαζομένων

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

"Με τη φροντίδα της πολιτείας και την ανάλογη χρηματοδότηση πρέπει να λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία. Οχι μόνο με το φιλότιμο των εργαζομένων".

Την παραπάνω επισήμανση έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στο αντικαρκινικό νοσοκομείο "Μεταξά", στη διάρκεια περιοδείας κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σπ. Χαλβατζή,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Τις σημαντικές ελλείψεις του νοσοκομείου σε τεχνολογικό εξοπλισμό και νοσηλευτικό προσωπικό παραδέχτηκε και ο πρόεδρος του νοσοκομείου Δημ. Βασιλόπουλος στη συνάντησή του με την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Αναφερόμενος στην προμήθεια του αξονικού τομογράφου ο πρόεδρος του νοσοκομείου εξέφρασε την ελπίδα πως, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχει,"μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει εγκατασταθεί στο νοσοκομείο". Ο Σπ. Χαλβατζής, που έχει επισκεφθεί επανειλημμένα το νοσοκομείο, είπε στον πρόεδρο ότι "ανάλογες υποσχέσεις είχε και πριν δύο χρόνια ο τότε πρόεδρος του νοσοκομείου, αλλά ακόμη οι υποσχέσεις δεν έγιναν πράξη".

Παράλληλα, ο πρόεδρος του νοσοκομείου αναφέρθηκε στην έλλειψη είκοσι περίπου ειδικευμένων γιατρών από το νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων οι 6-7 πρέπει να τοποθετηθούν σε κενές διευθυντικές θέσεις. Επισήμανε επίσης την έλλειψη σε αυτοκίνητα, γεγονός που περιορίζει την εφαρμογή του προγράμματος της "νοσηλείας κατ' οίκον".

"Χωρίς συντήρηση, χωρίς οργανωμένες υπηρεσίες, με παμπάλαια κρεβάτια και στρώματα και με 1 νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς, λειτουργεί το νοσοκομείο", δήλωσε από την πλευρά της η διευθύνουσα Κ. Γκάζα και τόνισε πως μόνο με το φιλότιμο των εργαζομένων, δεν μπορεί να λειτουργήσει νοσοκομείο.

"Οι κενές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό φτάνουν σήμερα τις 150, αφού από το 1997 δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη, ενώ είναι κενές περισσότερες από 50 θέσεις σε βοηθητικό προσωπικό", είπαν οι εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων.

Από την πλευρά του ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε την ανάγκη εθνικού σχεδιασμού στην Υγεία, ενίσχυσης και αναβάθμισης του δημόσιου τομέα με τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό και την κάλυψη όλων των κενών θέσεων, την ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας, την αναβάθμιση της νοσοκομειακής περίθαλψης και του πραγματικού ρόλου των νοσοκομείων σαν μονάδων δεύτερης και τρίτης βαθμίδας και την ουσιαστική εξυγίανση του δημόσιου συστήματος υγείας.

"Από το Εθνικό Σύστημα Υγείας διοχετεύονται δισεκατομμύρια στον ιδιωτικό τομέα", είπε ο Σπ. Χαλβατζής υπογραμμίζοντας και με αυτόν τον τρόπο την καθημερινή υποβάθμιση που επιχειρείται σε βάρος του, προκειμένου να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας και να εναρμονιστεί η κυβέρνηση με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. "Τα εξωτερικά ιατρεία, τόνισε, μετατρέπονται σε κέντρα παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης, οι γιατροί εργασίας μένουν μόνο στα χαρτιά, παρά το γεγονός ότι καθημερινά πεθαίνουν εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας. Στα χαρτιά μένουν άλλωστε και οι σχολίατροι, με αποτέλεσμα αντί να κάνουμε πρόληψη να φτάνουμε αναγκαστικά στη θεραπεία, με πολύ μεγαλύτερο κόστος από κάθε πλευρά".

Αναφερόμενος τέλος στις απειλές από τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα στο γειτονικό Κόσσοβο, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε πως "αυτή τη στιγμή ποδοπατιέται ακόμη και η εθνική μας ανεξαρτησία" και κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν θέση απέναντι στα μεγάλα θέματα και να υψώσουν ένα ενιαίο μέτωπο πάλης και αντίστασης απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται.

Σε όλη την Ελλάδα η εξόρμηση του ΚΚΕ

Στα πλαίσια της μεγάλης Πολιτικής και Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, ενόψει των ευρωεκλογών, προγραμματίζονται για τις επόμενες μέρες περιοδείες, εξορμήσεις και συγκεντρώσεις από τις Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα. Ετσι πραγματοποιούνται τα εξής:

ΑΧΑΪΑ

  • Σήμερα, Σάββατο 6/3:

- Καγκάδι - Απιδεώνας: Π. Κοσιώνης.

- Αιγείρα: Κ. Μπάτσικας.

  • Αύριο, Κυριακή 7/3:

- Μαζική πανεξόρμηση του "Ρ", η οποία θα συνδυαστεί με πολιτικές ομιλίες στις παρακάτω συνοικίες της Πάτρας:

- 4ο Συνοικισμό με ομιλητή τον Δ. Αρβανιτάκη,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Αγ. Αικατερίνη,με ομιλητή τον Κ. Μυλωνά.

- Αγυιά,με ομιλητή τον Π. Μελά,μέλος του ΝΓ Αχαϊας.

- Συγκροτήματα εργατικών κατοικιών Εγλυκάδας με ομιλητή τον Ν. Καραθανασόπουλο,γραμματέα της ΝΕ Αχαϊας.

- Συγκροτήματα εργατικών κατοικιών Παραλίας με ομιλητή τον Κ. Μπάτσικα,γραμματέα Περιοχής Δ. Πελοποννήσου.

- Συγκροτήματα εργατικών κατοικιών Ταραμπούρα με ομιλητή τον Α. Αθανασόπουλο,μέλος του Γραφείου Περιοχής Δ. Πελοποννήσου.

- Περιοδείες κλιμακίων της ΝΕ σε χωριά της υπαίθρου Πάτρας.

ΗΛΕΙΑ

  • Σήμερα, Σάββατο 6/3:

- Λατζόϊ: Α. Μπούζης.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

  • Σήμερα, Σάββατο 6/3:

- Μ. Γερακαριό: Γ. Λιώλη.

  • Αύριο, Κυριακή 7/3: Συγκέντρωση Γυναικών στις 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο. Θα μιλήσει η Γεωργία Λιώλη,γραμματέας της ΝΕ Ζακύνθου.

ΑΡΚΑΔΙΑ

  • Σήμερα, Σάββατο 6/3:

- Περιοδεία στη Λαϊκή Τρίπολης ώρα 9 πμ και στο Αστρος στις 6 μμ.

  • Δευτέρα 8/3:

- Περιοδεία αντιπροσωπείας του Κόμματος, με επικεφαλής τον Ν. Γόντικα,μέλος του Γρ. Περιοχής, στα ΕΛΤΑ Τρίπολης,ώρα 9.00 πμ.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

  • Σήμερα, Σάββατο 6/3:

- Ωρα 9 πμ περιοδεία στη Λαϊκή Ναυπλίου.

  • Δευτέρα 8/3:

- Περιοδεία, στα χωριά Λάλουκα, Χώνικα, Πυργέλλα,αντιπροσωπείας του Κόμματος, με επικεφαλής τον Α. Βασιλείου,γραμματέα της ΝΕ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

  • Σήμερα, Σάββατο 6/3:

- Στη Φυτειά Καλαμάτας: Στις 6.00 μμ εξόρμηση.

  • Αύριο, Κυριακή 7/3:

- Εξόρμηση στις συνοικίες Αγ. Κωνσταντίνος - Καλύβια Καλαμάτας.Στη Χώρα Τριφυλίας ώρα 10.30 πμ ομιλία και εξόρμηση στο Χαροποιό Πυλίας.

  • Δευτέρα 8/3

- Περιοδεία στον ΟΤΕ, στην Καλαμάτα και ομιλία από τον Κ. Λαμπρινέα.

ΛΑΚΩΝΙΑ

  • Σήμερα, Σάββατο 6/3:

- Ωρα 6 μμ γίνεται περιοδεία στα χωριά: Λογγάστρα - Σουστιάνους - Τρύπη.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ

  • Σήμερα, Σάββατο 6/3:

- Σε Κομποτάδες - Λαδικού στις 6.00 μμ περιοδεύει ο Νίκος Χαλιώτης,μέλος ΕΠ Στερεάς - Εύβοιας.

  • Αύριο, Κυριακή 7/3:

- Σε Ελάτεια - Αμφίκλεια - Δρυμαία περιοδεύει ο Αλέξης Αλεξόπουλος,μέλος ΕΠ, γραμματέας ΝΕ Φθιώτιδας.

- Σε Περιβόλι - Κάιτσα - Ομβριακή από τις 9.00 πμ περιοδεύει ο Θανάσης Καϊδαντζής,μέλος Γραφείου ΝΕ Φθιώτιδας.

- Στο Παγκράτι Λαμίας στις 10.00 πμ περιοδεύει η Τάσα Παφίλη,μέλος Γραφείου ΝΕ Φθιώτιδας.

- Στα Γαλανέικα Λαμίας στις 10.00 πμ περιοδεύει ο Νίκος Χαλιώτης.

- Σε σύσκεψη γιατρών του Νοσοκομείου Λαμίας στις 6.00 μμ συμμετέχει ο Τάσος Χρονάς,μέλος Γραφείου Επιτροπής Περιοχής Στερεάς - Εύβοιας.

ΒΟΙΩΤΙΑ

  • Σήμερα, Σάββατο 6/3:

- Σε Πρόδρομο (5.30 μμ) - Δομβραίνα (7.00 μμ) περιοδεύει ο Σωτήρης Καλέας,μέλος ΕΠ Στερεάς - Εύβοιας.

  • Δευτέρα 8/3:

- Στο Μαυρομάτι στις 7.00 μμ περιοδεύει η Τασία Κοντογιάννη,μέλος Γραφείου ΝΕ Βοιωτίας.

  • Πέμπτη 11/3:

- Στις Θεσπιές στις 7.00 μμ περιοδεύει ο Λουκάς Γκούνης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας ΕΠ Στερεάς - Εύβοιας.

ΛΕΣΒΟΣ

  • Σήμερα, Σάββατο 6/3:

- Στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου,στις 7.00 μμ,θα μιλήσει ο Μάκης Μαϊλης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις εξελίξεις στη χώρα μας και τις θέσεις του ΚΚΕ.

- Στον Μανταμάδο θα μιλήσει ο Σταύρος Σκοπελίτης,μέλος Γραφείου της ΝΕ.

  • Αύριο, Κυριακή 7/3:

- Στον Μεσαγρό θα μιλήσει ο Βαγγέλης Παλαιολόγος,μέλος της ΝΕ.

  • Δευτέρα 8/3:

- Στην Ανεμώτια θα μιλήσει ο Σταύρος Σκοπελίτης.

  • Τρίτη 9/3:

- Στα χωριά Παλαιοχώρι - Μεγαλοχώρι θα περιοδεύσει κλιμάκιο της ΝΕ.

  • Τετάρτη 10/3:

- Στα Δάφια θα μιλήσει ο Δ. Σιαμέτης,μέλος της ΝΕ.

  • Παρασκευή 12/3:

- Στον Πολιχνίτο θα μιλήσει ο Β. Παλαιολόγος,μέλος της ΝΕ.

- Στα χωριά Μόρια - Αφαλώνας - Πάμφιλα περιοδεία κλιμακίου στελεχών.

  • Δευτέρα 15/3:

- Στα χωριά Βατούσα - Φτερούντα - Χύδερα περιοδεία κλιμακίου.

  • Τρίτη 16/3:

- Στα χωριά Κάτω Τρίτος - Σκούντα - Ιπειος - Κεραμειά.

ΦΛΩΡΙΝΑ

  • Αύριο, Κυριακή 7/3:

- Η ΝΕ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση με θέμα "Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ορυχείων και η τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης Φλώρινας",στις 7.00 μμ στο Ξενοδοχείο "Λύγκος".

- Την ίδια μέρα θα περιοδεύσει στους Λόφους στις 10.00 πμ, στη Βεύη στις 11.00 πμ και στη Μελίτη στις 12.00 η Μαρία Μπόσκου,βουλευτής του ΚΚΕ.

ΛΑΡΙΣΑ

  • Σήμερα, Σάββατο 6/3:

- Η ΝΕ διοργανώνει συγκεντρώσεις με ομιλητές - στελέχη του Κόμματος στα χωριά: Μηλέα - Φαρμάκι.Ωρα 6.30 μμ στα χωριά Στόμιο, Καλαμάκι, Δήμητρα, Ομορφοχώρι.Στις 7 μμ στα χωριά Μεσοχώρα - Δομένικο και Αζωρο - Γιαννωτά.

  • Αύριο, Κυριακή 7/3:

- Ωρα 11 πμ σε Καρυά - Σικαμινέα - Κρυόβρυση.

- Ωρα 7 μμ σε Ολυμπιάδα - Φλάμπουρο.Επίσης θα διακινηθεί κομματικό ενημερωτικό υλικό σε χωριά και εργασιακούς χώρους.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

  • Σήμερα, Σάββατο 6/3: Θα πραγματοποιηθεί συνεστίαση από την Αχτιδική Επιτροπή Σέκλιζας στο κέντρο ΜΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.Ομιλίες θα γίνουν στα: Κανάλια, Αμπελο, Φύλλο.
  • Αύριο, Κυριακή 7/3:

- Συγκεντρώσεις σε: Καππαδοκικό, Πασχαλίτσα, Σταυρός.Ομιλητής στην Πασχαλίτσα θα είναι ο βουλευτής Β. Μπούτας.

- Περιοδείες θα πραγματοποιηθούν στις κοινότητες: Καλογριανά, Αγ. Τριάδα, Πεδινό, Προάστειο, Μαραθέα,καθώς και σε χωριά της περιοχής Σοφάδων,όπου θα διανεμηθούν έντυπα του ΚΚΕ, καθώς και ο "Ρ".

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

  • Σήμερα, Σάββατο 6/3:

- Επίσκεψη του βουλευτή Μαγνησίας Ν. Γκατζή στη Ζαγορά.Στις 6 μμ σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο Ζαγοράς και στις 8 μμ ομιλία στην Περαχώρα.

- Το πρωί περιοδείες κλιμακίων και στελεχών της ΝΕ σε συνοικίες της Ν. Ιωνίας.

- Το απόγευμα περιοδείες κλιμακίων και στελεχών της ΝΕ σε Βελεστίνο, Ριζόμυλο, Στεφανοβίκειο.

  • Αύριο, Κυριακή 7/3:

- Πολιτική εκδήλωση στις 11 το πρωί,στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ν. Ιωνίας με ομιλητή τον βουλευτή Ν. Γκατζή.

- Σύσκεψη φίλων του ΚΚΕ στα γραφεία της ΚΟ Αλμυρού με τη συμμετοχή στελέχους της ΝΕ.

- Περιοδείες κλιμακίων και στελεχών της ΝΕ στα χωριά Διμήνι, Σέσκλο, Αγ. Γεώργιος Φερών.

ΤΡΙΚΑΛΑ

  • Σήμερα, Σάββατο 6/3:

- Ο Σπύρος Στριφτάρης,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στα γραφεία της ΝΕ στα Τρίκαλα.

- Σύσκεψη της ΚΟΒ ΕΒΕ στο Φρούριο στις 7 μμ με ομιλητή τον Σπ. Στριφτάρη και με θέμα: "Η πορεία προς την ΟΝΕ και οι επιπτώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις".

- Συνεστίαση της ΝΕ στο Κέντρο "ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ".

- Συγκέντρωση στη Ζηλευτή ώρα 7.30 μμ με ομιλητή τον βουλευτή του Κόμματος Αχιλλέα Κανταρτζή.

  • Αύριο, Κυριακή 7/3:

- Εξόρμηση με το "Ρ" σε ολόκληρο το νομό.

- Συγκέντρωση στον Πύργο ώρα 11 πμ,με ομιλητή τον βουλευτή Αχιλλέα Κανταρτζή.

- Περιοδείες στελεχών της ΝΕ στις συνοικίες της πόλης Μπάρα, Βουλγάρικα, Αγ. Κωνσταντίνο, Κέντρο και Κουτσομύλια και στα χωριά Πατουλιά, Λόγγο, Γλίνος, Βαλτινό, Φωτάδα, Διάβα, Κρύα Βρύση, Φήκη, Παραπόταμος.

- Το βράδυ θα γίνουν οι παρακάτω συγκεντρώσεις: Στο Ρίζωμα με ομιλητή τον Τ. Παπαστεριάδη, Σερβωτά με ομιλητή το Ν. Λάζο, Κεραμίδι με ομιλητή τον Μπ. Αργυρίου, Σωτήρα με ομιλητή τον Κ. Μπαλλά και Πετρόσπορο με ομιλητή τον Β. Οικονόμου.

  • Δευτέρα, 8/3:

- Το πρωί, στη Λαϊκή των Τρικάλων.

Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις των ΚΟ
  • Η ΝΕ Τρικάλων με αφορμή την 8η Μάρτη - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και την Πολιτική Εξόρμηση για τις Ευρωεκλογές πραγματοποιεί συγκέντρωση - συζήτηση στο Φρούριο τη Δευτέρα 8/3 με θέμα "Επιπτώσεις από την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ - Ρόλος του Γυναικείου Κινήματος".Θα μιλήσει η Αρετή Μαρκούδη - Λάζου,μέλος της ΝΕ Τρικάλων.
  • Η ΚΟΒ του ΚΚΕ και η ΟΒ Ανω Πετραλώνων της ΚΝΕ πραγματοποιούν συνεστίαση αύριο Κυριακή 7 Μάρτη 1999 και ώρα 9 μμ στην ταβέρνα "ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΟΝΑΚΙ",οδός Ηρακλειδών 78 και Πειραιώς 11, τηλ.: 3459.818, 3469.935.
  • Αύριο Κυριακή 7/3 στον "ΣΙΝΕ ΟΜΟΝΟΙΑ" οι ΚΟΒ Εκπαιδευτικών και Επισιτισμού θα προβάλουν την ταινία "Ο Νότος", μια ταινία ποιητική του Αργεντινού πολιτικού εξόριστου Φ. Σολάνας για τη ζωή και τον έρωτα. Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης και η τιμή εισόδου είναι 1.500 δραχμές.
  • Οι ΚΟ Κυψέλης του ΚΚΕ διοργανώνουν συνεστίαση με την ευκαιρία της Οικονομικής Εξόρμησης για τις Ευρωεκλογές το Σάββατο 13/3 στις 8.30 μμ στην ταβέρνα "Αμπελόφυλλο",Λέλας Καραγιάννη και Σαμοθράκης 3.
Προσφέρουν για τη μάχη των ευρωεκλογών
  • Οι αντιστασιακοί του ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ προσφέρουν 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης, Ταμπουριών, Χαραυγής στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών.
  • Η Νιόβη Πατσιαλού προσφέρει 15.000 δρχ. στη μνήμη του ΦΩΤΗ ΠΑΤΣΙΑΛΟΥ και του ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΛΟΔΗΜΟΥ.
  • Ο Θανάσης Κόλλιας προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου 5.000 δρχ.
  • Ο Ανδρέας και η Φλώρα προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Δημοσιογράφων το συμβολικό ποσό των 50.000 δρχ.
  • Οι αντιστασιακοί Κ. Δ. και Γ. Π. προσφέρουν 40.000 δρχ.
  • Ο Γιώργος και η Ντίνα Αναγνωστοπούλου προσφέρουν 100.000 δρχ.
  • Η Κατίνα Παρασκευόγλου προσφέρει 10.000 δρχ., μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης στη μνήμη του συζύγου της.
  • Ο Κώστας Αλεξανδρής προσφέρει 10.000 δρχ.
  • Ο Ευάγγελος Κουκουρίγκος,συνταξιούχος του ΙΚΑ, προσφέρει 5.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".
  • Η οικογένεια Μυλογιαννάκη προσφέρει 30.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ "Αγ. Δημητρίου", αντί για στεφάνι στη σορό του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ που υπηρέτησε το ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.
Δραστηριότητες της ΚΟ ΔΕΗ Πτολεμα'ϊδας

Πολιτική εκδήλωση πραγματοποιεί η ΚΟ ΔΕΗ του ΚΚΕ στην Πτολεμαϊδα την Τετάρτη, 10/3, στις 6.30 μμ, στο Δημαρχείο Πτολεμαϊδας με θέματα:

- Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

- Εργασιακές σχέσεις - συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας

Ομιλητές θα είναι ο Γιάννης Σταυρόπουλος,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, και ο Παναγιώτης Πάλμος,στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Επίσης την Τετάρτη θα γίνει περιοδεία στους χώρους της ΔΕΗ: ΣΕΤΥ, ορυχείο κύριου πεδίου, βιομηχανικό συγκρότημα και ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, ενώ την Πέμπτη,στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, στο ορυχείο Αμυνταίου, στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου και στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Το ΚΚΕ για την κρίση στον κλάδο της γούνας

Εκδήλωση με θέμα: "Γούνα, ένας κλάδος σε κρίση - προτάσεις διεξόδου" πραγματοποιούν οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στη Σιάτιστα και στην Καστοριά,με ομιλητές τον Θύμιο Ευθυμίου,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και τον Αντώνη Τσάκωνα,μέλος του γραφείου ΕΠ Αν. Μακεδονίας του ΚΚΕ. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν

- στη Σιάτιστα, την Τρίτη, 9/3,στις 8.00μ.μ.,στο Δημαρχείο.

- στην Καστοριά, την Τετάρτη, 10/3,στις 6.30μ.μ.,στο Πνευματικό Κέντρο Καστοριάς.

  • Το Σάββατο και την Κυριακή, 6 και 7 Μάρτη θα γίνει περιοδεία σε χωριά του Ν. Καστοριάς: Ποριά, Χιλιόδεντρο, Τσάκωνα, Πεντάβρυσο, Λαχανόκηποι, Τοιχιό, Μεταμόρφωση, Μαυροχώρι, Πολύκαρπι, και στο Ν. Κοζάνης: Γαλατινή, Μικροκάστρο, Καλονέρι, Πελεκάνο, Ελάτυρα, Σισάνι, Παλαιόκαστρο.

Στελέχη του ΚΚΕ ενημερώνουν εργαζόμενους στο Πέραμα



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ