Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 27 Νοέμβρη 2005 - αριθ. φύλλου: 9339

ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ να απαντήσουν οι εργαζόμενοι

Η επιτυχία της απεργίας στις 14 Δεκέμβρη αποτελεί την πιο αποφασιστική απάντηση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2006, που έχει κατατεθεί ήδη από την κυβέρνηση στη Βουλή, αποτελεί κλιμάκωση της επίθεσης στο εισόδημα και, γενικότερα, στη ζωή της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων λαϊκών στρωμάτων. Βρίσκεται στον ίδιο δρόμο με τους προηγούμενους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί συνέχειά τους, με τις περικοπές στις δαπάνες που αφορούν στα κοινωνικά δικαιώματα και ανάγκες, την εμπορευματοποίησή τους, την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας, την αύξηση της φορολογίας σε βάρος των μισθωτών και συνταξιούχων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ μειώνεται η φορολογία των κερδών του κεφαλαίου.

Ετσι, μειώνεται δραστικά το, ήδη, πενιχρό εργατικό εισόδημα, αφού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ, ο μισθός για δυόμισι εκατομμύρια εργαζόμενους το 2004 ήταν μόλις 704 ευρώ, ενώ ο κατώτερος μισθός σήμερα φτάνει μόλις τα 560 ευρώ. Στοιχεία, που αναδεικνύουν το χαμηλό επίπεδο διαβίωσης για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Μπροστά σ' αυτήν την πραγματικότητα, οι εργαζόμενοι μπορούν να απαντήσουν αποφασιστικά, κάνοντας υπόθεσή τους τη μάχη της απεργίας στις 14 Δεκέμβρη, με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους.


ΣΕΛ.  10  -  15

Associated Press

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ «Ρ» ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΓΚΕΤΟ
Τίποτα δεν αποκλείει νέο ξέσπασμα

Οι πολιτικές δυνάμεις της Γαλλίας εμφανίστηκαν αμήχανες απέναντι στην προαναγγελθείσα κρίση των γκέτο στα προάστια των μεγάλων γαλλικών πόλεων, ενώ μετά το ξέσπασμα και την εφαρμογή άγριων κατασταλτικών μέτρων, επέλεξαν το γνωστό ανέξοδο δρόμο των ευχολογίων. Τα παιδιά και οι κάτοικοι των γκέτο, που μίλησαν στο «Ρ», δε φάνηκαν να ξαφνιάζονται για την απουσία ουσιαστικών μέτρων, προειδοποιώντας ότι τα πρόσφατα επεισόδια ήταν «πταίσμα» μπροστά στο τι μπορεί να επακολουθήσει, αφού «τα φτηνά εργατικά χέρια του παρελθόντος, έμειναν άδεια και οργισμένα»


ΣΕΛ.  24   -   25

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

Ο Μενέλαος Γιώτης προσφέρει 2.000 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, στη μνήμη του εγγονού του Μενέλαου.



ΔΗΜΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Βάζουν φόρους στο λαό

Οι δήμοι του Πειραιά που οι διοικήσεις τους πρόσκεινται σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ δρουν σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων


ΣΕΛ.  18   -   19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ