ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2014
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να τους εμποδίσουμε!

Με πανκινητοποίηση οργανώνονται οι διαδηλώσεις που εξάγγειλε το ΠΑΜΕ για την Κυριακή

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές, μπροστά στα νέα σχέδια κυβέρνησης, τρόικας και εργοδοσίας, που επιχειρούν νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Από χτες, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε υπουργεία και κυβερνητικές υπηρεσίες, με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, υλοποιούν την απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας που συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη. Διαμηνύουν πως οι εργαζόμενοι δε θα χαρίσουν τις κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα, δε θα επιτρέψουν την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Δε θα υποταχθούν στις αξιώσεις των μονοπωλίων, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους, αλλά θα απαντήσουν με την οργάνωση και την πάλη τους. «Με τους αγώνες και τη συμμετοχή μας, είναι στο χέρι μας να τους εμποδίσουμε!»: Αυτό το κάλεσμα απευθύνει το ΠΑΜΕ σε κάθε σωματείο, συνταξιουχική οργάνωση, σύλλογο γυναικών και νεολαίας, σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο που πρέπει να πάρει τη θέση στον αγώνα αυτό.

Χτες, στην Αθήνα, συνδικάτα έκαναν διαβήματα στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, ενώ στη Θεσσαλονίκη πήγαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (ρεπορτάζ σε διπλανές στήλες).

Χτες, επίσης, παραστάσεις διαμαρτυρίας έγιναν στις έδρες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε μια σειρά πόλεις. Η αυριανή μέρα θα είναι μέρα πανεξόρμησης και ενημέρωσης στους χώρους δουλειάς. Μαζικές εξορμήσεις και πικετοφορίες προγραμματίζονται και το Σάββατο, με στόχο να φτάσει πλατιά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στις συγκεντρώσεις που οργανώνει την Κυριακή, μέρα ψήφισης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού, σε όλη τη χώρα.

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων του νομού στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Στη Λάρισα, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου και σωματείων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΙΚΑ, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις τους προς το διοικητή του ΙΚΑ και την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Στη Νάουσα, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ της πόλης από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Στο Βόλο, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας από τη Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση έκανε χτες η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου. Συνεχίζει το πρόγραμμα δράσης της, σήμερα, με πανεξόρμηση σε χώρους δουλειάς, με στόχο να μη μείνει κανένας εργαζόμενος ανενημέρωτος για το νέο σφαγιασμό που προετοιμάζεται και να φτάσει παντού το κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Κυριακής, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου. Καλεί σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Τετάρτη στις 10/12, στις 10 π.μ.

Σωματεία και μαζικοί φορείς της Φθιώτιδας οργανώνουν σήμερα, Παρασκευή, παράσταση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ., στην έδρα της Αντιπεριφέρειας στη Λαμία (πλατεία Ελευθερίας). Επίσης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην περιοχή προχωρούν σήμερα σε εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς: Στη Λαμία στο εργοστάσιο της «Τσιπίτα», σε σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα. Στη ΛΑΡΚΟ, στα εργοστάσια της Αταλάντης και την επιχείρηση «ΠΑΚΟ ΑΕ».

Κινητοποιήσεις αύριο, Σάββατο

Σε πολύμορφες κινητοποιήσεις προχωρούν και αύριο, Σάββατο, σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές.

  • Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει πικετοφορία στο κέντρο της πόλης που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την πλατεία Αγ. Σοφίας.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς καλεί στις 12 το μεσημέρι σε συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου (πεζόδρομος Κομνηνών). Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Καλαμαριάς.
  • Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καλεί σε πικετοφορία στις 11 π.μ. στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, οργανώνει πικετοφορία στις 11 π.μ., με αφετηρία την πλατεία Αμερικής.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου, καλεί σε πικετοφορία στις 10.30 π.μ., με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της (Αρτέμιδος 8, παλιό τέρμα).
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, οργανώνει 3 μαζικές εξορμήσεις στις 11 π.μ. στις γειτονιές, με αφετηρία τα παρακάτω σημεία: Τζων Κένεντυ και Πελασγίας, πλατεία Δέγλερη και πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως και Καραθεοδωρή.
  • Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καλεί σε πικετοφορία στις 11 π.μ. στην πλατεία Σαρόκο.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Κινητοποίηση από άκρη σε άκρη

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες το πρωί η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, Εργατικά Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα και Λαϊκές Επιτροπές, στο πλαίσιο των δράσεων ενάντια στην ισοπέδωση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων που προετοιμάζουν κυβέρνηση και ΕΕ.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης κάλεσαν το λαό σε ξεσηκωμό για να μην περάσει η νέα αντιασφαλιστική επέλαση. Κατήγγειλαν ότι κυβέρνηση και ΕΕ κατασπαράζουν όποιο δικαίωμα έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων για να στηρίξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες στην Υγεία, στην ιδιωτική ασφάλιση, για να ενισχύσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Οτι οι αλλαγές που προετοιμάζουν θα είναι ακόμα πιο επώδυνες για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πλήττουν τις γυναίκες, τα νέα ζευγάρια, τους συνταξιούχους.

Στη Νάουσα

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες και στο ΠΕΔΥ της Νάουσας, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου. Τα στελέχη του ΕΚΝ και των σωματείων κατήγγειλαν ότι οι ελλείψεις σε ιατρικό, βοηθητικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, όπως και σε υλικοτεχνικές υποδομές, στις Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας είναι τραγικές. Ανεργοι και ανασφάλιστοι δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε γιατρούς, φάρμακα και εξετάσεις, ενώ και οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώσουν πολύ ακριβά το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό, που είναι η Υγεία.

Στο πλαίσιο της δράσης του ΕΚ Νάουσας για την Υγεία, χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, ενώ σήμερα, Παρασκευή, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Συνταξιούχων θα επισκεφθούν τον Περιφερειακό Διευθυντή ΠΕΔΥ.

Δράση τις επόμενες μέρες

Σήμερα, Παρασκευή, οι ταξικές δυνάμεις σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης προγραμματίζουν μαζικές εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Αύριο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, οργανώνεται μαζική πικετοφορία που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από την πλατεία Αγίας Σοφίας. Την ίδια ώρα πικετοφορίες θα γίνουν σε Κατερίνη, Βέροια και Νάουσα.

Εξάλλου, πικετοφορίες οργανώνονται και από τις Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης. Θα ξεκινήσουν: Στις 12 μ., από τον πεζόδρομο της Καλαμαριάς και στις 7 το απόγευμα από το πρώην δημαρχείο Πολίχνης, από το δημαρχείο στις Συκιές, από την Πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη, από την πλατεία Ευόσμου, από την πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους, από την πλατεία Τσομπάνογλου στη Μενεμένη, από το Ρολόι στη Νεάπολη και από το πρώην δημαρχείο στο Κορδελιό.

Στο υπουργείο Εργασίας σήμερα οι οικοδόμοι

Κινητοποίηση σήμερα, Παρασκευή, στις 5 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας, διοργανώνουν από κοινού η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Οι οικοδόμοι διεκδικούν: Καμιά αύξηση των ορίων ηλικίας και των ελάχιστων ενσήμων για συνταξιοδότηση. Σύνταξη στα 55 χρόνια. Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων. Διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων στους οικοδόμους. Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου. Δωρεάν και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μέτρα ανακούφισης των ανέργων και αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις για τη συγκέντρωση την Κυριακή στην Ομόνοια, έχουν οριστεί στις 5 μ.μ. στα παρακάτω σημεία:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Σωματεία Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστριών - Καθαριστών, Μεταφορών, Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών, δημόσιας και ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, μαζικοί φορείς Κεντρικού Τομέα, Λαυρεωτικής και Μεσογείων, ΠΑΣΕΒΕ, Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ.
  • Πλατεία Βάθης: Σωματεία Τροφίμων, Τύπου - Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, ΕΥΔΑΠ και Χημικής Βιομηχανίας.
  • Πλατεία Καραΐσκάκη: Σωματεία ΟΤΑ και Δημόσιου Τομέα, μαζικοί φορείς Βόρειου Τομέα.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης: Συνταξιουχικά σωματεία και μαζικοί φορείς Νότιου Τομέα.
  • Χαυτεία: Εκπαιδευτικοί, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).
Στους δρόμους οι συνταξιούχοι

Σε ολονύχτια παναττική συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, προχωρούν την Τετάρτη 10/12, από τις 6 μ.μ., οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΤΑΕ - ΟΑΕΕ - ΟΤΑ. Την κινητοποίηση θα πλαισιώνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στη Θεσσαλονίκη οι συνταξιούχοι οργανώνουν εκδήλωση στις 10/12, στις 10.30 το πρωί, μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους. Η εκδήλωση περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, μπουφέ και κρασί και οργανώνεται από τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΟΤΑ - ΔΕΗ - ΔΕΚΟ - Τραπεζών.

Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη 10/12 και στη Λάρισα, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Συνταξιουχικών Σωματείων Ν. Λάρισας. Στο Ηράκλειο Κρήτης, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

Τέλος, σε συγκέντρωση, σήμερα, Παρασκευή, στις 10 π.μ., στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου, καλούν ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου και το Παράρτημα Συνταξιούχων ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ.

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Κυριακή

Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια οργανώνει το ΠΑΜΕ την Κυριακή σε όλες τις πόλεις!

Αθήνα, 5.30 μ.μ., Ομόνοια

Θεσσαλονίκη, 6 μ.μ., πλατεία Αριστοτέλους

Λάρισα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Πάτρα, 6 μ.μ., πλατεία Γεωργίου

Καβάλα, 6.30 μ.μ., Δημοτικός Κήπος

Ξάνθη, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Δράμα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Κοζάνη, 7 μ.μ., πεζόδρομος

Σέρρες, 6.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Γρεβενά, 12 μ., πεζόδρομος Θ. Ζιάκα.

Πτολεμαΐδα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία

Καστοριά, 6 μ.μ., πρώην Νομαρχία

Φλώρινα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία

Ζάκυνθος, 7 μ.μ., πρώην Νομαρχία

Σάμος, 6 μ.μ., πλατείες Σάμου και Καρλοβάσου

Ηράκλειο, 11 π.μ., Αλικαρνασσός (πλατεία Αγίου Νικολάου), Ατσαλένιο (πλ. Σινάνη) και Καμίνια (πιάτσα ταξί)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ