ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2014
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμία ανοχή, καμία αναμονή, ο λαός να οργανώσει την πάλη του, με ισχυρό ΚΚΕ παντού!

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική εξόρμηση τις επόμενες μέρες, με περιοδείες και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς, σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, σε σχολεία, σε νοσοκομεία, σε γειτονιές, με πανεξόρμηση «Ριζοσπάστη» την Κυριακή 5 Οκτώβρη, για την ενημέρωση, τη διαφώτιση και την κινητοποίηση του λαού, με σύνθημα: «Καμία ανοχή, καμία αναμονή, ο λαός να οργανώσει την πάλη του, να πάρει μαζικά μέρος στους αγώνες, με ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ παντού»!

Αυτή είναι η απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, με στόχο να αποπροσανατολίσει το λαό και να κερδίσει χρόνο για την προώθηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων που έχει σε προτεραιότητα, όπως για την Κοινωνική Ασφάλιση, την απελευθέρωση των απολύσεων, το συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό των απεργιών και της δράσης των σωματείων, το νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων.

Ο λαός να ορθώσει το ανάστημά του στην αντιλαϊκή πολιτική και να απορρίψει τα διλήμματα που θέτουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Τις αυταπάτες μιας άλλης διαχείρισης, μέσα στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της ΕΕ, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διέξοδος βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης του λαού, στον απεγκλωβισμό του από την πολιτική των μονοπωλίων και της ΕΕ στο δρόμο για την εργατική και λαϊκή εξουσία, με αποδέσμευση από την ΕΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους.

Οι σημερινές περιοδείες και συγκεντρώσεις

Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης της ΚΟΑ, σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω περιοδείες και συγκεντρώσεις:

-- Στο Δημαρχείο Καισαριανής , στις 9.00 π.μ., με ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Αττικής.

-- Στα ΕΛΤΑ Κυψέλης, στις 8.00 π.μ., με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στο πλοίο ΕΛΥΡΟΣ, στις 9.00 π.μ., με ομιλητή τον Σάββα Τσιμπόγλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στην αγορά της Καλλιθέας, στις 10.00 π.μ., με ομιλήτρια την Τούλα Μητσέα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ.

-- Στην αγορά του Μπραχαμίου, στις 10.00 π.μ., με ομιλητή τον Κώστα Ζιώγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στο ΥΠΑΑΤ οικονομικές υπηρεσίες, Μενάνδρου 22, στις 11.00 π.μ. με ομιλητή τον Θανάση Τζίμα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στο Δημαρχείο Λαυρίου, στις 10.00 π.μ., με ομιλητή τον Βάλσαμο Συρίγο, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ.

-- Στο ΙΚΑ Λαυρίου, στις 11.00 π.μ., με ομιλητή τον Βάλσαμο Συρίγο.

-- Στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου, στις 12.00, με ομιλητή τον Βάλσαμο Συρίγο.

-- Στην κεντρική αγορά του Πειραιά στις 10.00 π.μ., με ομιλητή τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στους εμπορικούς δρόμους του Κορυδαλλού, στις 10.00 π.μ., με ομιλητή τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ.

-- Στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στην Ανθούσα, στις 9.00 π.μ., με ομιλητή τον Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ.

-- Στο νοσοκομείο Μεταξά, στις 10.00 π.μ., με ομιλητή τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στο νοσοκομείο «Αττικόν», στις 11.00 π.μ., με ομιλητή τον Γιώργο Κρητικό, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Υγείας - Πρόνοιας του ΚΚΕ.

-- Στη ΔΕΗ στην Καλλιθέα, στις 7.00 π.μ., με ομιλήτρια την Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ.

Οι συγκεντρώσεις και οι περιοδείες θα συνεχισθούν τις επόμενες μέρες.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με τον εκβιασμό διακοπής κονδυλίων προωθούνται τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του Κόμματος Κ. Παπαδάκη κατά την «ακρόαση» της προτεινόμενης επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ

«Η λεγόμενη πολιτική συνοχής της ΕΕ αποτελεί εργαλείο για την επιβολή των αντιλαϊκών μέτρων που προβλέπονται από τα "μνημόνια διαρκείας" που σχεδιάζουν από κοινού ΕΕ και κυβερνήσεις για όλα τα κράτη μέλη της», υπογράμμισε σε παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων της προτεινόμενης Επιτρόπου για την «Περιφερειακή Πολιτική» της ΕΕ, Κ. Κρέτσου, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου.

Με τον εκβιαστικό όρο της «αιρεσιμότητας», η προτεινόμενη Επίτροπος ξεκαθάρισε ότι στο εξής τα κονδύλια διακόπτονται, αν ένα κράτος μέλος δεν ακολουθεί κατά γράμμα τα αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπονται με το «Ευρωπαϊκό Εξάμηνο» και την «Ενισχυμένη Οικονομική Διακυβέρνηση».

Τις αντιλαϊκές στοχεύσεις αυτής της πολιτικής ανέδειξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι βασικό στοιχείο της λεγόμενης «πολιτικής συνοχής» της ΕΕ αποτελεί ότι αυτή πρέπει να υπηρετεί τους στόχους της αντιδραστικής «Στρατηγικής Ευρώπη-2020» και να υλοποιεί τα αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπονται για κάθε κράτος μέλος. Η «πολιτική συνοχής» υπηρετεί τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, είτε άμεσα, με την παροχή κονδυλίων, είτε έμμεσα με την κατασκευή υποδομών που έχουν ανάγκη. Στην Ελλάδα τα πάνω από 20 δισ. ευρώ κονδύλια της λεγόμενης «πολιτικής συνοχής» της περιόδου 2007-2013 διοχετεύτηκαν για την κατασκευή υποδομών κι έργων που έχουν ανάγκη οι επιχειρηματικοί όμιλοι και συμβάλλουν στην αύξηση της κερδοφορίας τους, ενώ απορρίφθηκαν ως μη επιλέξιμα, έργα για τις λαϊκές ανάγκες, όπως αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, προγράμματα κατασκευής λαϊκής στέγης, σχολείων, νοσοκομείων κ.ά.

Σήμερα οι λαοί διαθέτουν πλούσια πείρα που αποδεικνύει ότι τα διαφημιζόμενα, από τα κόμματα της αστικής διαχείρισης και του ευρωμονόδρομου, κονδύλια της ΕΕ ενισχύουν αποκλειστικά τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ για τους πιο εξαθλιωμένους προορίζονται ψίχουλα, την ώρα που ο λαός υποφέρει από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Μονόδρομος για τον εργαζόμενο λαό είναι η ένταση της πάλης του με μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία για την αποδέσμευση από τα δεσμά της ένωσης των μονοπωλίων και της εξουσίας τους, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Στη Λέσβο η Δ. Μανωλάκου

Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, θα επισκεφθεί τη Λέσβο στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης της ΚΟ Λέσβου του ΚΚΕ.

Προγραμματίζονται οι παρακάτω δράσεις:

Σήμερα, Παρασκευή:

-- Στις 8.30 π.μ. επίσκεψη στην Κτηνιατρική Υπηρεσία.

-- Στις 9.30 π.μ. επίσκεψη στον αποτεφρωτήρα στην Καλλονή.

-- Στις 11.30 π.μ. επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και συζήτηση με τους εργαζόμενους.

-- Στις 12.00 μ. επίσκεψη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Θα έχει συνάντηση με τα ΔΣ των Συλλόγων των γιατρών του ΕΣΥ και των εργαζομένων.

-- Στη 1.30 μ.μ. θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο «Λέσβιον» ξενοδοχείο.

-- Στις 8.00 μ.μ. πολιτική ομιλία στην πλατεία της Ερεσού.

Αύριο, Σάββατο:

-- Στις 9.00 π.μ. επίσκεψη σε κτηνοτροφικές μονάδες που έχουν πρόβλημα καταρροϊκού πυρετού και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο «Μέσων» στην Αγ. Παρασκευή.

-- Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στην Κάπη.

-- Στις 8.00 μ.μ. πολιτική ομιλία στην πλατεία του Μανταμάδου.

ΤΕ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, το Σεπτέμβρη του 1944, διοργανώνει η ΤΕ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, την Κυριακή 5 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., στην κοινοτική αίθουσα στο Χορτιάτη. Θα ακολουθήσει πορεία προς το μνημείο.

Βιβλιοπαρουσιάσεις

-- Την Κυριακή 5/10, στις 11 π.μ. οι ΚΟ Εμπορίου του Τομέα Υπηρεσιών της ΚΟ Αττικής καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «"Κόμμα παντός καιρού". Ιδεολογική - πολιτική και οργανωτική ισχυροποίηση του ΚΚΕ», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5Β). Την παρουσίαση θα κάνει ο Δ. Ξεκαλάκης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ.

-- Την Κυριακή 5/10, στις 11 π.μ. οι ΚΟ Γκύζη και Τουρκοβουνίων του Τομέα Α' Αθήνας της ΚΟ Αττικής καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ρ. Π. Ντατ «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση», στο Πολιτιστικό Κέντρο (Βαφειοχωρίου & Καρολίδου). Την παρουσίαση θα κάνει ο Φ. Παρρής, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ.

-- Την Κυριακή 5/10, στις 11 π.μ. οι ΚΟ Κάτω Πετραλώνων του Τομέα Α' Αθήνας της ΚΟ Αττικής καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ «"Κόμμα παντός καιρού". Ιδεολογική - πολιτική και οργανωτική ισχυροποίηση του ΚΚΕ», στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων (Αθηνοδώρου 61). Την παρουσίαση θα κάνει ο Σπ. Μπότσης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ