ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2014
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Διαδηλώνουν την 1η Οκτώβρη για χρέη και κατασχέσεις

Σωματεία και Ομοσπονδίες συνεδριάζουν με κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 9 μ.μ., στην Ομόνοια

Με αιχμή τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ και τα απειλητικά ραβασάκια του ΚΕΑΟ, διαδηλώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ την 1η Οκτώβρη, έξω από τα Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και τις Εφορίες, σε όλη τη χώρα.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσης που έχει καταλήξει η ΠΑΣΕΒΕ, απευθύνοντας κάλεσμα στα σωματεία και τις Ομοσπονδίες των αυτοαπασχολούμενων, με συνεδριάσεις, συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, τόσο στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όσο και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη.

Στην Αθήνα, οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες των αυτοαπασχολουμένων, καλούν στις 9 το πρωί, στην πλατεία Ομόνοιας. Στο κάλεσμα που εξέδωσε κεντρικά η ΠΑΣΕΒΕ, σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι ένας στους δύο αυτοαπασχολούμενους έχουν χρέη προς τον ΟΑΕΕ και μένουν ανασφάλιστοι αυτοί και οι οικογένειές τους.

Επίσης, μετά την επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ, την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ, την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών, το τέλος επιτηδεύματος, τα τεκμήρια διαβίωσης, την προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος, ο φόρος στα εκκαθαριστικά αυξήθηκε έως και 50%.

Ολα αυτά συντελούν στο να αυξάνονται οι κίνδυνοι για νέα λουκέτα, ενώ μεγαλώνει η συγκέντρωση του τζίρου (πάνω από 60%) σε ολοένα και λιγότερες μεγάλες επιχειρήσεις.

«ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ έχουν από χρόνια αποδεχτεί την ουσία των μέτρων που μας αφανίζουν και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω από το πτώμα μας. Εχουν βάλει το χέρι τους στη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος, αφήνοντάς μας ανυπεράσπιστους», σημειώνει η ΠΑΣΕΒΕ και καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να τους κάνουν στην άκρη.

Να παλέψουν για: Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο και τις τράπεζες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. «Κούρεμα» των χρεών των αυτοαπασχολουμένων προς τις τράπεζες, απ' τα δάνεια που έχουν πάρει, με όριο 30% γι' αυτούς που έχουν την επιχείρησή τους, 50% γι' αυτούς που έχουν βάλει λουκέτο και μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ το δάνειο.

Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος. Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών. Κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ), του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ξεσκεπάζουν τα «ψίχουλα» που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την παναττική συγκέντρωση, στις 2 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος

Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων
Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων
«Ανθρακες» χαρακτηρίζουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΤΑΕ ΟΑΕΕ τις εξαγγελίες Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη.

Καλούν τους συνταξιούχους - μέλη τους να μη συμβιβαστούν με τα ψίχουλα, τα οποία επιπλέον μοιράζονται σε λίγους. Να δυναμώσουν την πάλη για την επιτυχία της παναττικής πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης, στις 2 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και την πορεία στο μέγαρο Μαξίμου, με κεντρικά αιτήματα: Καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, άμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας για όλους, που αποτελούν και τα αιτήματα αιχμής.

Η ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων έχει ως εξής: «Με τα όσα εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη για το κυβερνητικό του πρόγραμμα, γίνεται φανερό ότι αυτό δεν αποτελεί εναλλακτική λύση σε όφελος του λαού και των τεράστιων απωλειών που έχει υποστεί. Οσον αφορά τις βάρβαρες περικοπές που έχουν γίνει στις συντάξεις, ανέλαβε όπως δήλωσε, δέσμευση για άμεση αποκατάσταση της 13ης σύνταξης σε όσους λαμβάνουν σύνταξη μέχρι 700 ευρώ!

Ανθρακες ο θησαυρός! Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, τη 13η σύνταξη θα πάρουν 1.262.920 συνταξιούχοι από 430 ευρώ ο καθένας. Βέβαια, δεν πρόκειται για το δώρο Χριστουγέννων όπως προβλέπει η νομοθεσία, αλλά για ένα κατά αποκοπή βοήθημα. Να, λοιπόν, πώς εναρμονίζονται οι εξαγγελίες με την πολιτική των μνημονίων. Ολους τους υπόλοιπους συνταξιούχους 1.393.510 συνάγεται ότι τους θεωρεί οικονομικά εύρωστους.

Οι πίνακες, όμως, με τις διαμορφωμένες σήμερα καταβαλλόμενες συντάξεις είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας, που δείχνει ότι ο μεγάλος όγκος των συνταξιούχων βράζει στο ίδιο καζάνι. Αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί ή να προσπεραστεί από κανέναν.

Να σημειωθεί ακόμα ότι τα δύο τελευταία χρόνια μόνο από την κατάργηση δώρων και επιδόματος αδείας οι συνταξιούχοι είχαν απώλειες 9,2 δισ. Να πώς νομιμοποιείται η πολιτική των μνημονίων, αφού δε γίνεται κουβέντα και για αυτές τις τεράστιες απώλειες. Με τον καθορισμό του πλαφόν των 700 ευρώ για να πάρει τελικά 430 ευρώ, ανοίγεται αντικειμενικά η πόρτα του διαχωρισμού των συνταξιούχων και επαναφέρεται η παλιά γνωστή θεωρία των ρετιρέ και των υπογείων. Να και εδώ πάλι πώς περνάει το πνεύμα και οι στόχοι των μνημονίων».

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Ο

Σ / Μ «ΛΑΡΙΣΑ»: Υλοποιώντας τις αποφάσεις της Γενικής τους Συνέλευσης, οι απολυμένοι από τα Σούπερ Μάρκετ «Λάρισα» έκαναν χτες παράσταση στη ΔΕΗ, διεκδικώντας μέτρα ανακούφισης, καθώς παραμένουν 15 μήνες απλήρωτοι. Κατέθεσαν φωτοτυπίες των λογαριασμών, με αίτημα να μην κοπεί κανενός το ρεύμα και να ενταχτούν στο κοινωνικό τιμολόγιο. Σήμερα, στις 7 μ.μ., θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο στο δημαρχείο, απαιτώντας από το δημοτικό συμβούλιο τη λήψη μέτρων προστασίας. Την Τετάρτη 24 / 9, στις 11 π.μ., θα κάνουν παράσταση στη ΔΕΥΑΛ, για να μην κοπεί το νερό από κανέναν άνεργο κι απλήρωτο, ν' απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη στους συγκεκριμένους λογαριασμούς. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ.

ΑΔΕΔΥ: 4ωρη στάση εργασίας κατά την έναρξη του πρωινού εργάσιμου ωραρίου στις 23 / 9 αποφάσισε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Τη μέρα εκείνη, εκδικάζεται στο Εργατικό Τμήμα του Αρειου Πάγου η αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία διέταζε την προσωρινή επαναπρόσληψη των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση που θα γίνει έξω από τον Αρειο Πάγο στις 9 π.μ.

«ΦΕΙΔΑΣ ΑΕ»: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι της υποδηματοποιίας «Φειδάς ΑΕ». Την ίδια μέρα, στις 10.30 π.μ., θα κάνουν κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), όπου είναι προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Την απεργία έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, μετά από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Διεκδικούν: Αμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, καθώς η εργοδοσία τούς οφείλει δεδουλευμένα 4 μηνών, να σταματήσει η εκ περιτροπής εργασία κ.ά.

ΚΕΣΕΝ: Για την απαξίωση στην οποία σπρώχνει τη δημόσια ναυτική εκπαίδευση η πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και την επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών, συζήτησε η Γενική Συνέλευση του ΚΕΣΕΝ / Μηχανικών. Με την έναρξη του νέου κύκλου σπουδών, έκαναν ξανά την εμφάνισή τους τα προβλήματα που έχουν αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα στη ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, όπως οι ελλείψεις προσωπικού, η καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων, η ανυπαρξία ναυτοδιδασκάλων. Η Γενική Συνέλευση καταδίκασε επίσης τις επιδιώξεις εφοπλιστών - κυβέρνησης να καταργήσουν τις ΣΣΕ. Τέλος, κατέληξε σε μια σειρά αιτήματα γύρω από τη ναυτική εκπαίδευση - μετεκπαίδευση, το ασφαλιστικό κ.ά.

ΟΛΠ ΑΕ: Κάλεσμα συμμετοχής στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) για σήμερα (11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.), στη συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και την πορεία στο ΥΕΝ, απευθύνουν οι δυνάμεις της Δημοκρατικής Ενότητας Λιμανιών. Οπως σημειώνουν, η διαδικασία ολοκληρωτικής παράδοσης του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και συνολικά των λιμανιών στο μονοπωλιακό κεφάλαιο, συνεχίζεται με επιταχυνόμενους ρυθμούς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ