ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Απρίλη 2014 - Κυριακή 20 Απρίλη 2014
Σελ. /40
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Οργανώνουν την απεργία της Πρωτομαγιάς

Πρόγραμμα εκδηλώσεων και παρεμβάσεων σε τόπους δουλειάς τις επόμενες μέρες

Πυκνώνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των παρεμβάσεων σε χώρους δουλειάς τις επόμενες μέρες προκειμένου να αναδειχτεί το ταξικό περιεχόμενο της 1ης Μάη, περισσότεροι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Κάλεσμα στην απεργία και στη συγκέντρωση που διοργανώνει στο άγαλμα Μεταλλωρύχων στις 10 π.μ. απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου. Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας και το ΕΚ Ζακύνθου στις 10.30 π.μ. στο παλιό Εργατικό Κέντρο.

Στη Λάρισα, η απεργιακή συγκέντρωση την οποία καλεί το Εργατικό Κέντρο θα γίνει στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία. Το ΕΚΛ αποφάσισε να κηρύξει 1 ώρα στάση εργασίας για το διήμερο Τρίτη 29 και Τετάρτη 30 Απρίλη, για να γίνουν εκδηλώσεις σε εργασιακούς χώρους με ομιλία, προβολή DVD, έκθεση φωτογραφίας. Επίσης, θα οργανώσει δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις, το Σάββατο 26/4, στις 8 μ.μ. στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης και την Τρίτη 29/4, στις 8 μ.μ., στο ΕΚΛ.

Εκδήλωση για την απεργία της Πρωτομαγιάς οργανώνουν την Πέμπτη 24/4 τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ / ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανεργων Ναυτεργατών, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21).

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η 1η Μάη μάς καλεί να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας, για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

Η απάντηση στο ερώτημα "τι φταίει και βασανιζόμαστε;" βρίσκεται στο γεγονός ότι τον παραγόμενο από εμάς πλούτο τον αρπάζουν μια χούφτα καπιταλιστές, ότι κριτήριο της παραγωγής δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών αλλά η αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Τα συνεχόμενα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προσφέρουν τεράστια αύξηση κερδών και προνομίων στα μονοπώλια είναι όρος για να ξεπεράσουν την κρίση τους. Οι εξελίξεις αυτές χτυπούν τη συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικροβιοτέχνες και τους επαγγελματίες, τη νεολαία, τις γυναίκες. Τα μονοπώλια και το σύστημά τους βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά, ξεκληρίζουν τους αγρότες από τη γη τους.

Για να βγει αλώβητος και νικητής ο λαός απαιτείται άμεση οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους. Χρειάζεται να δυναμώσει ο συντονισμός του αγώνα, να αναπτυχθεί ένα ορμητικό αγωνιστικό ποτάμι αντίστασης για να αναχαιτίσει την κυβερνητική επίθεση, να γκρεμίσει μνημόνια και αφεντικά.

Οι εργαζόμενοι να απορρίψουμε εκείνες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που 24 ώρες το 24ωρο μας καλούν να υποταχτούμε στις αξιώσεις των μονοπωλίων. Να γυρίσουμε τις πλάτες στους ξεπουλημένους συνδικαλιστές που έχουν γίνει οι καλύτεροι πλασιέ της εκμετάλλευσης, μανιώδεις υποστηριχτές της "ανταγωνιστικότητας", σπέρνουν σε κάθε τόπο δουλειάς το συντεχνιασμό, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία.

Να στείλουμε στον αγύριστο τον παλιό και νέο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, που έχει ως σημαία τον "ευρωμονόδρομο" και την "ταξική συνεργασία". Είναι οι καλύτεροι και οι πιο έμπιστοι υπάλληλοι των αφεντικών για να μπορούν να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους χωρίς εμπόδια».

Για τους ετεροδημότες

Το ΚΚΕ καλεί τους ετεροδημότες να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να μη χαθεί ούτε μία ψήφος που προορίζεται για το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καλεί τους ετεροδημότες από σήμερα κιόλας:

  • Να ενημερωθούν για το πού ψηφίζουν.
  • Εγκαιρα να εξασφαλίσουν τα εισιτήρια όσοι ψηφίζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.
  • Για κάθε πληροφορία και βοήθεια μπορούν να επικοινωνούν με το εκλογικό κέντρο του Κόμματος στην Αθήνα, στα γραφεία της ΚΟ Αττικής (Βερανζέρου και Κοτοπούλη 11).
  • Οι επιτροπές ετεροδημοτών λειτουργούν καθημερινά από τις 9.00 έως τις 21.00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.3301.106, 210.3302.411, 210.5249.111.
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών

Στο πλαίσιο της πολιτικής δράσης που αναπτύσσουν οι ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση, για τις επόμενες μέρες, μεταξύ άλλων, προγραμματίζονται οι εξής περιοδείες:

Στην Κ. Μακεδονία

Την Τετάρτη 23/4

Σε Ιερισσό και Νέα Ρόδα Χαλκιδικής θα περιοδεύσουν το απόγευμα ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Γιάννης Τρικαλιώτης, υποψήφιος δήμαρχος Αριστοτέλη.

Στην Αν. Μακεδονία - Θράκη

Την Τρίτη 22/4

-- Στο Ποδοχώρι θα περιοδεύσει ο υποψήφιος δήμαρχος Παγγαίου, Στέλιος Μπράτσος.

Την Τετάρτη 23/4

-- Στις τράπεζες θα περιοδεύσει το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Χρήστος Ποτόλιας, ενώ στις 6 το απόγευμα θα συναντηθεί με το ΔΣ του ΤΕΕ.

-- Στο Νέστο θα περιοδεύσει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Κοντογεωργίου.

«Εφυγε» ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Παγκόσμια θλίψη προκαλεί ο θάνατος, σε ηλικία 87 ετών, του διάσημου συγγραφέα, δημιουργού των αριστουργημάτων «100 χρόνια μοναξιάς» και «Ο Ερωτας στα χρόνια της χολέρας». Γεννήθηκε το 1927, στην επαρχία Αρακατάκα (ή Μοκόντο) της Κολομβίας. Τα τελευταία χρόνια υπέφερε από καρκίνο. Είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες βδομάδες, καθώς η οικογένειά του αποφάσισε πως δεν υπήρχε λόγος να υποβληθεί σε νέα θεραπεία, αλλά να πεθάνει ήρεμος στο σπίτι του, στο Μεξικό, δίπλα στους αγαπημένους του.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

Στις 18 Απρίλη κλείνουν 2 χρόνια που έχασα το σύντροφό μου ΓΙΩΡΓΟ. Στη μνήμη του προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας.

Κούλα Οικονομίδου

  • Η Τούλα Πετρούνια προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ στη μνήμη του γαμπρού της Γιώργου Οικονομίδη.
Εγκύκλιος για τις εκλογές στο παρά πέντε

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών μόλις χτες - και ενώ ακολουθούν οι γιορτές του Πάσχα - οι εγκύκλιοι που καθορίζουν τον τρόπο διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών της 18ης και 25ης Μάη 2014. Σύμφωνα με τις εγκυκλίους, στις 27 Απρίλη λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων στο αρμόδιο δικαστήριο. Δηλαδή, δίνουν περιθώριο μόλις τέσσερις μέρες αμέσως μετά τις αργίες του Πάσχα στους συνδυασμούς για να καταθέσουν τα ψηφοδέλτια.

Ακόμα, στις εγκυκλίους προσδιορίζεται ο αριθμός των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας, σύμφωνα με τον πληθυσμό της, βάσει των στοιχείων της τελευταίας απογραφής.

Παρουσιάσεις ψηφοδελτίων

-- Την Πέμπτη 24/4, εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Πειραιά. Θα μιλήσουν ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά και μέλος της ΚΕ και ο Βαγγέλης Μαρούπας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ.

-- Την Παρασκευή 25/4, στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη 240), θα γίνει η εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κορυδαλλού. Θα μιλήσουν η Κάτια Κρόκου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος και ΓΓ του ΔΣ της ΟΓΕ και η Ελευθερία Παπουτσιδάκη, υποψήφια δήμαρχος Κορυδαλλού.

ΤΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για την Ενέργεια

Εκδήλωση - συζήτηση, με θέμα «Ενεργειακά αποθέματα, δρόμοι και αγωγοί, ανταγωνισμοί ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσίας, ποιος θα ωφεληθεί τελικά;», οργανώνει η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ την Παρασκευή 25/4, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς». Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ