Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Ιούλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11598

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Για δημόσιες βιβλιοθήκες στην υπηρεσία των αναγκών λαού και νεολαίας

Motion Team

Η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων, είτε εκφράζεται με το άμεσο κλείσιμο και την ιδιωτικοποίηση είτε με τη μορφή της λειτουργίας των Βιβλιοθηκών ως αποκεντρωμένων ανταγωνιστικών μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, είναι σε διαμετρική αντίθεση με τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας για μόρφωση και πολιτισμό. Οι δημόσιες βιβλιοθήκες έπρεπε να στηρίζονται ουσιαστικά για να επιτελούν το ρόλο τους. Να είναι πλήρως εξοπλισμένες, να διαθέτουν επαρκές προσωπικό που θα έχει μόνιμη και σταθερή εργασία. Να υπάρχει πλήρης κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και των εξόδων για εμπλουτισμό τους με βιβλία και άλλο απαραίτητο υλικό. Επιπλέον, θα έπρεπε οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες να είναι άμεσα συνδεδεμένες με την Α΄βάθμια και Β΄βάθμια Εκπαίδευση, να αλληλοτροφοδοτούνται και να στηρίζουν πολύπλευρα την εκπαιδευτική διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτό είναι απαραίτητη και η επαναλειτουργία των Σχολικών Βιβλιοθηκών.


ΣΕΛ.  3


Η πολλαπλή παρέμβαση του συστήματος στον Αθλητισμό

Η αλληλοσύνδεση της Φυσικής Αγωγής με την πολιτική και την ιδεολογία στη σύγχρονη κοινωνία και η αντιπαράθεση που υπάρχει ως πλευρά της ταξικής πάλης, για το ρόλο και το χαρακτήρα της Φυσικής Αγωγής και του αθλητισμού.


ΣΕΛ.  6  -  7
Δράση της ΟΓΕ στις γυναίκες του μικρομάγαζου

Η ζωή της αυτοαπασχολούμενης γυναίκας είναι πραγματικά δύσκολη, μια και πρέπει ν' ανταποκριθεί στο διπλό της ρόλο: Να φροντίσει τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, την οικογένεια και να είναι ταυτόχρονα και «επιχειρηματίας». Δουλειά χωρίς ωράριο, χωρίς Κυριακές και αργίες, μια και τα προβλήματα της μικρομεσαίας επιχείρησης τα κουβαλάει μαζί της όλο το 24ωρο.


ΣΕΛ.  16
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
«Ατίθασα» υπερβαρέα χημικά στοιχεία

Επιβεβαιώνοντας μια από τις αρχές του διαλεκτικού υλισμού, την αρχή που αφορά το πέρασμα της ποσότητας σε νέα ποιότητα, τα υπερβαρέα στοιχεία, όπως το στοιχείο 117, επιδεικνύουν χημικά χαρακτηριστικά ποιοτικά διαφορετικά από τα ελαφρύτερα στοιχεία.


ΣΕΛ.  9
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Το ακριβοπληρωμένο «στέκι» της αστικής «ελίτ»

ΣΕΛ.  4  -  5

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ