ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Πικετοφορίες σήμερα σε ολόκληρη την Αττική
  • Να μην περάσουν τα νέα μέτρα - φωτιά!
  • Να φτάσει παντού το απεργιακό κάλεσμα!

Να πλημμυρίσουν σήμερα οι εργατογειτονιές και την Τετάρτη οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Όλοι στο δρόμο - να μην περάσουν τα νέα μέτρα!
Να πλημμυρίσουν σήμερα οι εργατογειτονιές και την Τετάρτη οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Όλοι στο δρόμο - να μην περάσουν τα νέα μέτρα!
Πικετοφορίες ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, της ΕΕ, της τρόικας και του κεφαλαίου που τσακίζουν την εργατική - λαϊκή οικογένεια οργανώνουν, σήμερα, σε γειτονιές ολόκληρης της Αττικής εργατικά συνδικάτα. Στόχος, την Τετάρτη να «νεκρώσει» κάθε τόπος δουλειάς και να πλημμυρίσουν οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ! Εδώ και μέρες, τα εργατικά συνδικάτα είτε αυτοτελώς, είτε μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές (για τη δημιουργία των οποίων άλλωστε αποτελούν «ραχοκοκαλιά», με σκοπό να σταθεροποιηθεί ο αγωνιστικός συντονισμός με συνταξιουχικά σωματεία, συλλόγους αυτοαπασχολουμένων - γυναικών κ.τ.λ.) αναλαμβάνουν πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την επιτυχία της γενικής απεργίας.

Στο κέντρο της Αθήνας, η σημερινή πικετοφορία θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος με οργανωτές το παράρτημα του κέντρου του Συνδικάτου Οικοδόμων (τα άλλα παραρτήματα θα πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις των αντίστοιχων περιοχών), ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων στο Δήμο Αθήνας.

Αντίστοιχα, πικετοφορίες θα ξεκινήσουν και από:

  • Πλατεία Κυψέλης 11.00 π.μ.
  • Μετρό Σεπολίων 11.00 π.μ.
  • ΗΣΑΠ Πετραλώνων 10.30 π.μ.
  • Αλεξάνδρας και Γκύζη 11.00 π.μ.
  • Πλατεία Πλυτά στη Γούβα 11.00 π.μ.
  • Βεΐκου και Γαλατσίου στο Γαλάτσι 11.00 π.μ.
  • Πλατεία Ηρώων στην Ηλιούπολη 11.00 π.μ.
  • Παλαιό Τέρμα στην Καισαριανή 10.30 π.μ.
  • Πλατεία Τερζάκη στου Ζωγράφου 11.00 π.μ.
  • Πλατεία Καλογήρων (Μετρό Δάφνης) 11.00 π.μ.
  • Διασταύρωση Κύπρου και Ιθώμης (αγορά Βύρωνα) 11.00 π. μ.
  • Περιστέρι 11 π.μ., όπου αγωνιστικά έχουν δοθεί σε: πλατεία Ανθούπολης, πλατεία Μαρίνου Αντύπα, πεζόδρομο Εθνικής Αντίστασης, πλατεία Λόφου και πλατεία Μπουρναζίου.
  • Αγίους Αναργύρους - Καματερό, 11 π.μ. κεντρική πλατεία.
  • Καλλιθέα, 11 π.μ. στο δημαρχείο
  • Ελευσίνα, 10 π.μ., στο δημαρχείο
  • Μενίδι, 11 π.μ., από το στέκι
Στον Πειραιά

Πικετοφορίες θα γίνουν σήμερα και σε όλες τις περιοχές του Πειραιά. Συγκεκριμένα:

  • Στις 10.30 π.μ. πρωί στην πλατεία Κοραή του Πειραιά από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, την Επιτροπή Αγώνα Πειραιά της ΠΑΣΕΒΕ, την Επιτροπή Αγώνα ΜΑΣ του Πανεπιστημίου Πειραιά.
  • Στις 11 π.μ. πρωί στην πλατεία Μέμου και στη Νεάπολη στο πρώην νεκροταφείο Ανάληψης από τη Λαϊκή Επιτροπή Νίκαιας - Ρέντη.
  • Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ηρώων Περάματος από τη Λαϊκή Επιτροπή της πόλης.
  • Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγ. Μηνά της Σαλαμίνας από τη Λαϊκή Επιτροπή Σαλαμίνας.
  • Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ευγένειας και στην πλατεία Νίκης στην Αμφιάλη από τη Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

Σε πικετοφορία καλεί την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη στη συμβολή των οδών Ταξιαρχών και Γεννηματά η Λαϊκή Επιτροπή Κορυδαλλού.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Κοινή σύσκεψη εργατικών σωματείων της πόλης

Αποφάσισαν δράσεις για την προπαγάνδιση της γενικής απεργίας

Σε κοινή σύσκεψη προχώρησαν προχτές εργατικά σωματεία της Ηλιούπολης με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου. Στη σύσκεψη, που έγινε ενόψει της επερχόμενης απεργιακής κινητοποίησης, συμμετείχαν το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλιούπολης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Παπαμαύρος», η Ενωση ΕΒΕ Ηλιούπολης και τα παραρτήματα συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και ΟΑΕΕ.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε: Να γίνει η απεργία υπόθεση όλων μας, αφετηρία νέων αγώνων, ξεκίνημα ανασύνταξης του κινήματος με βάση τα συμφέροντα της τάξης μας και τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν πικετοφορίες το Σάββατο στις 11:30 το πρωί και την Τρίτη 6:30 το απόγευμα, από το Δημαρχείο, για την προπαγάνδιση της πανελλαδικής πανεργατικής 24ωρης απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη 2012.

Επίσης, απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους επαγγελματίες, στους συνταξιούχους, στους ανέργους, στους νέους, στις νέες, στους μαζικούς φορείς της πόλης και στα μέλη τους να συστρατευτούν στον κοινό αγώνα και να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Κοινή διαπίστωση των σωματείων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους, ήταν:

«Τα μέτρα αυτά δεν είναι τα τελευταία, όπως ψεύτικα ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα κυρίως κακών εκτιμήσεων, κακής διαχείρισης, λιγότερης ή περισσότερης ικανότητας των διαχειριστών της κρίσης. Είναι μέτρα που είναι αναγκαία μόνο για το κεφαλαίο, όχι για τους εργαζόμενους.

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται δεν αφορά ούτε την αντιμετώπιση της ανεργίας, ούτε τη βελτίωση της ζωής του λαού. Την απορρίπτουμε. Είναι ανάπτυξη που υπηρετεί την κερδοφορία των λίγων, που στηρίζεται στα λεηλατημένα εισοδήματα και τα δικαιώματά μας, είναι κόλαση για το λαό, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, κατάργηση της μονιμότητας, στη δουλεία του 6ήμερου και των 13 ωρών εργασίας, στη πλήρη «απελευθέρωση» της αγοράς, σε μεγαλύτερο χτύπημα του ασφαλιστικού συστήματος και των όποιων κοινωνικών παροχών είχαν απομείνει σε Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια.

Διαπιστώθηκε ότι η ενιαία δράση των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των συνταξιούχων ενάντια στην ανάπτυξη που θα υπηρετεί την κερδοφορία και τα προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων, των εφοπλιστών και γενικώς των μεγαλοεπιχειρηματιών, είναι η μόνη λύση για φιλολαϊκή ανάπτυξη στηριγμένη στους εργαζόμενους και για τους εργαζόμενους».

Στάση εργασίας στα λεωφορεία

Στάση εργασίας αντί για απεργία κήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (μπλε λεωφορεία) στις 26 Σεπτέμβρη, τη μέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας. Η στάση εργασίας θα γίνει από την έναρξη της βάρδιας έως 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα σωματεία στα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να αποφασίσουν τη Δευτέρα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συναυλία σήμερα ενόψει της απεργίας

Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα διοργανώνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης, σήμερα στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη μαζική συμμετοχή των μαθητών στη γενική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Στο μεταξύ, απόφαση για συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πήρε το τμήμα πληροφορικής της Γ' Λυκείου του 8ου ΕΠΑΛ στον Ευκλείδη. Οι μαθητές που παίρνουν την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια τους, προχώρησαν και σε εκλογές για την ανάδειξη του 5μελούς του τμήματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ