Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Ιούνη 2012 - Κυριακή 17 Ιούνη 2012 - αριθ. φύλλου: 11283

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΕΟΦΙΛΟ ΣΤIΒΕΝΣΟΝ
Εδωσε... γροθιά στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό

Ο εμπορευματοποιημένος αθλητισμός υποκλίθηκε στα πόδια του προσφέροντάς του αρκετά δέλεαρ για να τον κερδίσει. Εκείνος απλά έκανε αυτό που ήξερε καλύτερα. Του έδωσε μια γροθιά και τον έβγαλε νοκ άουτ... Αιτία γι' αυτό; Οπως ο ίδιος δήλωσε, δεν ήθελε να προδώσει την αγάπη του κουβανικού λαού. Οπως έλεγε σε κάθε ευκαιρία ο ίδιος, δεν το μετάνιωσε ποτέ... Του απονεμήθηκε ο άτυπος τίτλος του κορυφαίου ερασιτέχνη αθλητή, καθώς και ο αντίστοιχος μιας από τις σπουδαιότερες μορφές στο χώρο της πυγμαχίας. O θρύλος που δημιούργησε με την αγωνιστική αλλά και την εξωαγωνιστική του συμπεριφορά θα μείνει αιώνια. Και θα αποτελεί ένα από τα κορυφαία παραδείγματα της νίκης των ιδανικών απέναντι στα εφήμερα πλούτη και την απατηλή δόξα που προσφέρει ο καπιταλισμός και τα παράγωγά του, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο εμπορευματοποιημένος αθλητισμός.


ΣΕΛ.  7


Μάρκος, ο Φραγκοσυριανός

Διήμερο αφιέρωμα στον μεγαλύτερο δημιουργό του ρεμπέτικου, στις 22 και 23 Ιούνη, στο Ηρώδειο.


ΣΕΛ.  3
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Η «φούσκα» των νετρίνων

Τα νετρίνα, όπως και κάθε άλλο σωματίδιο, ακολουθούν τις προβλέψεις της θεωρίας της Σχετικότητας, καθώς οι μετρήσεις πειράματος που υπέδειχναν το αντίθετο αποδείχτηκαν λαθεμένες.


ΣΕΛ.  9
ΚΡΑΤΗ - ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΕ
Σε κοινή αντιδραστική τροχιά για τις γυναίκες του μόχθου

ΣΕΛ.  16
ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ
Οι αντιθέσεις, οι διασπάσεις και οι αιτίες τους

Οι συνέπειες της εξελισσόμενης καπιταλιστικής κρίσης στον τομέα μέσα από τις εξελίξεις και ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι μικροί και μεσαίοι εκδότες.


ΣΕΛ.  4   -   5

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ