ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Ιούνη 2011
Σελ. /56
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συγκεντρώσεις νεολαίας την Τρίτη ενάντια στην εργασιακή κόλαση
  • Στην Αθήνα, στις 7 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

Σε ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, σε οργανωμένο αγώνα και αλλαγή των συσχετισμών, καλεί η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, που διοργανώνει την Τρίτη 7 Ιούνη, δυο μεγάλες συγκεντρώσεις νεολαίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενάντια στη νέα αντεργατική ομοβροντία της κυβέρνησης που χτυπά ιδιαίτερα τη νεολαία.

Στη σχετική ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει:

«Ξεσηκωθείτε, για να ανατρέψουμε τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζονται για τη νεολαία. Καμιά αναμονή. Καμιά συναίνεση. Να μην πάει στο βρόντο η οργή. Οι χώροι δουλειάς, οι σχολές και οι συνοικίες να γίνουν κάστρα της ανειρήνευτης πάλης με το κεφάλαιο και τα κόμματά του. Αυτός είναι ο εφιάλτης τους.

Δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι.

Τα νέα βάρβαρα μέτρα για να δουλεύουν οι νέοι μέχρι τα 25 τους χρόνια για 500 ευρώ, χωρίς ασφάλιση, με 10 και 12 ώρες απλήρωτης δουλειάς, με την ομηρία των συμβάσεων είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που εδώ και χρόνια ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Στόχος τους ήταν και είναι να φτηνύνουν την τιμή της εργατικής δύναμης για να θησαυρίζουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι. Ταυτόχρονα στερούν από χιλιάδες το επίδομα ανεργίας. Την ίδια πολιτική ακολουθούν σε όλη την ΕΕ. Σήμερα, αξιοποιούν την κρίση, εντείνουν την επίθεση για να περάσουν αυτά που είχαν χρόνια προαποφασίσει.

Ας θυμίσουμε:

"Οι νέοι άνεργοι να προσλαμβάνονται χωρίς οι επιχειρήσεις να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές"!(Γιώργος Παπανδρέου, Λαύριο, 20/1/2004).

Τον Οκτώβρη του 2009 η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάργησε τα "stage" στο Δημόσιο, τα διατήρησε "περήφανα" και "αξιοκρατικά" στον ιδιωτικό τομέα ως φθηνή εργατική δύναμη. Δηλαδή 23.000 περίπου εργαζόμενοι, όμηροι τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ πετάχτηκαν στο δρόμο. Ετσι διεύρυναν τη μαθητεία, ενίσχυσαν τις μορφές "απασχολησιμότητας".

Την άνοιξη του 2006 η γαλλική κυβέρνηση προωθεί με βάση τις κατευθύνσεις της Συνθήκης της Λισαβόνας το "Συμβόλαιο Πρώτης Απασχόλησης", το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να προσλαμβάνουν νέους μέχρι 26 χρόνων και να τους απολύουν χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση και χωρίς αποζημίωση, τα πρώτα 2 χρόνια.

Τα νέα μέτρα δεν έχουν καμία σχέση με τα ελλείμματα και το χρέος. Είναι για να στηρίξουν την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Τώρα χρειάζεται οργανωμένος αγώνας και αλλαγή των συσχετισμών παντού, συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Η ΚΝΕ καλεί κάθε νέο και νέα να δώσει δυναμικό "παρών" την Τρίτη 7 Ιούνη, 7.00 μ.μ., στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει έξω από το υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα και στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

  • Προσυγκεντρώσεις Αθήνας:

6.00 μ.μ. πλ. Κοτζιά - Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΝΕ.

6.00 μ.μ. Μεταξουργείο - Κλαδικές και Συνοικιακές Οργανώσεις της ΚΝΕ.

Στην Αθήνα θα ακολουθήσει συναυλία με σύνθημα "Ενα τραγούδι για τον άνεργο, το νέο εργάτη, το μετανάστη"».

Εξοργιστικές οι προτάσεις της ΟΝΝΕΔ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τις προτάσεις της ΟΝΝΕΔ για τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας και το μεταναστευτικό

Πογκρόμ εναντίον των μεταναστών, γενίκευση της αστυνομοκρατίας, κίνητρα για να συγκεντρωθεί η γη και η χρήση της στο κέντρο της Αθήνας στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών, μέχρι και τηλεφωνική γραμμή χαφιεδισμού... προτείνει η Νεολαία της ΝΔ, η ΟΝΝΕΔ, ως λύσεις για τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας! Η ΟΝΝΕΔ προπαγάνδισε τις θέσεις της με δρώμενο, όπου μέλη της σχημάτισαν με τα σώματά τους την ελληνική σημαία, και μοίρασε ανακοινώσεις με τις προτάσεις της, ανάμεσα στις οποίες είναι:

«Υποχρεωτική καταγραφή όλων των μεταναστών, η μη καταγραφή των στοιχείων ταυτοποίησης και διαμονής θα αποτελεί αυτόματα αιτία οριστικής και αμετάκλητης απέλασης. Σφράγισμα και δήμευση κτηρίων τα οποία χρησιμοποιούνται ως χώροι διαμονής παράνομων μεταναστών. Να υφίστανται ποινικές κυρώσεις όσοι ιδιοκτήτες προχωρούν σε ενοικίαση της ιδιοκτησίας τους σε παράνομους μετανάστες. Συνεχείς και αδιάλειπτους ελέγχους από ομάδες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Σώματος Ειδικών Ελέγχων στην περιοχή του Κέντρου, προκειμένου να εξετάζεται εάν πληρούν οι διαμένοντες τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής και δραστηριότητας στη χώρα μας. Δημιουργία συντονιστικού κέντρου με αντικείμενο το Κέντρο της Αθήνας και ειδικού 4ψήφιου αριθμού κλήσης στο οποίο πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν φαινόμενα παραβατικότητας, παραεμπορίου, παράνομης εκμίσθωσης ιδιοκτησίας κ.ά. Απαλλαγή από δημοτικά τέλη των Ελλήνων πολιτών που ζουν και δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο Κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα θα ήταν χρήσιμο να δίδονται φορολογικά κίνητρα αποκατάστασης και αναπαλαίωσης κτηρίων που σήμερα έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους».

Και την ίδια ώρα που λέει τα παραπάνω, ψελλίζει κάποια υποκριτικά για απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου και αναθεώρηση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΝΕ

Οι προτάσεις της ΟΝΝΕΔ προκάλεσαν τη δικαιολογημένη αντίδραση της ΚΝΕ, που με σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κεντρικού της Συμβουλίου επισημαίνει:

«Οι προτάσεις της Νεολαίας της ΝΔ μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν σε κάθε νέο και νέα, που η οικογένειά του στενάζει κάτω από το βάρος της κοινής αντιλαϊκής πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Αυτή η πολιτική είναι υπεύθυνη και για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, που έχει αφεθεί στα χέρια των οργανωμένων συμμοριών, των εμπόρων ναρκωτικών και άλλων κυκλωμάτων.

Χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, εφαρμόζοντας το Δουβλίνο II και τη συνθήκη Σένγκεν, μετέτρεψαν τη χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και εγκλωβισμού μεταναστών. Υποκρίνεται η ΟΝΝΕΔ ότι τάχα απαιτεί αναθεώρηση του Δουβλίνο II.

Παράλληλα, προτείνουν φορολογικά κίνητρα για όσους επιχειρηματίες θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή του ιστορικού κέντρου, φανερώνοντας ότι υπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που θέλουν να γίνουν ιδιοκτησία τους ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε εξευτελιστική τιμή. Λένε ψέματα ότι ενδιαφέρονται για τους μικρομαγαζάτορες του κέντρου. Η φιλομονοπωλιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι αυτή που οδηγεί στα λουκέτα, που συντηρεί αυτήν την άθλια κατάσταση εδώ και χρόνια στην περιοχή.

Κανένας νέος εργαζόμενος, κανένας μαθητής από τις λαϊκές συνοικίες δεν πρέπει να δεχτεί να γίνει χαφιές όπως τον προτρέπει η Νεολαία της ΝΔ. Μαζί με τους μετανάστες εργάτες, μαζί με τα χιλιάδες μεταναστόπουλα που είναι στα ίδια θρανία με τα παιδιά των Ελλήνων εργαζομένων, τώρα χρειάζεται κοινός ταξικός αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά κρίσεις, άδικους πολέμους και μετανάστευση».

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Θέλουμε διανοούμενους που θα καλούν σε ξεσηκωμό

Σχόλιο του ΜΑΣ «για την επιστολή των 32 διανοουμένων»

«Δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό να ακούσουμε σε αυτήν την ανοιχτή επιστολή που υπογράφουν 32 διανοούμενοι», σχολιάζει, με ανακοίνωση του, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για την ανοιχτή επιστολή των 32 ακαδημαϊκών και καλλιτεχνών που ήταν ένας ύμνος στον ευρωμονόδρομο.

Το ΜΑΣ τονίζει πως «επιβεβαιώνουν τη μέχρι τώρα στάση τους σαν υπερασπιστές του συστήματος. Εν πολλοίς είπαν ότι: πρέπει με ομοψυχία να συμπορευτούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση, δηλαδή να συμπορευτεί ο φοιτητής και ο νέος εργαζόμενος με αυτούς που από το πρωί μέχρι το βράδυ τον καλούν να δεχτεί το κόψιμο των μισθών και των επιδομάτων, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, την ανασφάλιστη δουλειά, τις σχολές - επιχειρήσεις.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί κάθε σπουδαστή να μη συναινέσει με τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Να γυρίσει την πλάτη στους καθηγητές - διανοούμενους που του ζητάνε να σκύψει το κεφάλι και να οργανώσει την πάλη του χωρίς να χάσει άλλο χρόνο. Κανείς φοιτητής, κανένας λαϊκός άνθρωπος δεν έχει ανάγκη από τέτοιους διανοούμενους και καθηγητές.

Θέλουμε διανοούμενους και καθηγητές που θα προβληματίζονται, θα καλούν σε ξεσηκωμό, θα τοποθετούνται υπέρ των εργαζομένων και των νέων από λαϊκές οικογένειες. Που θα παλεύουν για Παιδεία και Υγεία σύμφωνα με τις ανάγκες, να είναι ιδιοκτησία των εργατών ο πλούτος που θα παράγεται και όχι μιας χούφτας βιομηχάνων.

"...σύντροφε ήλιε σε ρωτώ το ποτήρι αν ξεχειλίσει τι θα γίνει τ' αφεντικό....μέρα μ' ήλιο σαν κι αυτό αλίμονο στ' αφεντικό..." που έγραφε και ο ένας από τους 32 κάποτε.

Με αυτούς πρέπει το φοιτητικό κίνημα να συμπορεύεται και ήδη το κάνει».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ